Neilson Powless

Neilson Powless

Neilson Powless is opvolger van Remco Evenepoel in Clasica San Sebastian

De 40e editie van de Baskische wielerklassieker had te lijden onder de concurrentie van de Olympische Spelen in Tokio.

31-07-21 19:02:00

De 40e editie van de Baskische wielerklassieker had te lijden onder de concurrentie van de Olympische Spelen in Tokio.

De 24-jarige Amerikaan Neilson Powless (EF Education-Nippo) heeft de 40e editie van de Clasica San Sebastian (Spa/WorldTour) op zijn naam geschreven, goed voor zijn eerste profzege.

Keer gedeeldNeilson Powless wint de Clasica San Sebastian op 31 juli 2021. © gettyIn de finale temden Mikkel Honoré, Neilson Powless, Matej Mohoric en Lorenzo Rota als eersten de beklimming van de Murgil-Tontorra. Met nog vijf kilometer voor de boeg kwamen Honoré en Rota in een bocht ten val. De Italiaan verloor de voeling met Honoré, Mohoric en Powless, die met drie zouden sprinten voor de zege.

Flandre: plus de 90% des adultes complètement vaccinés Semaine de la mobilité du 16 au 22 septembre : Bruxelles veut faire marcher ses habitants Tinne Van der Straeten : « L’indexation des salaires n’est pas à l’ordre du jour »

Na 223,5 kilometer met start en aankomst in San Sebastian pakte uiteindelijk de Amerikaan de bloemen, voor Mohoric en Honoré.Op de erelijst is Powless de opvolger van Remco Evenepoel, die in 2019 op 19-jarige leeftijd zijn eerste WorldTour-zege behaalde in het Baskenland.

Vorig jaar ging de Clasica San Sebastian niet door vanwege de coronapandemie.De 40e editie van de Baskische wielerklassieker had te lijden onder de concurrentie van de Olympische Spelen in Tokio. Van de top tien van de ranglijst van de WorldTour kwamen er zaterdag slechts twee mannen aan de start: wereldkampioen Julian Alaphilippe en Giro-winnaar Egan Bernal. headtopics.com

In de finale temden Mikkel Honoré, Neilson Powless, Matej Mohoric en Lorenzo Rota als eersten de beklimming van de Murgil-Tontorra. Met nog vijf kilometer voor de boeg kwamen Honoré en Rota in een bocht ten val. De Italiaan verloor de voeling met Honoré, Mohoric en Powless, die met drie zouden sprinten voor de zege. Na 223,5 kilometer met start en aankomst in San Sebastian pakte uiteindelijk de Amerikaan de bloemen, voor Mohoric en Honoré. Op de erelijst is Powless de opvolger van Remco Evenepoel, die in 2019 op 19-jarige leeftijd zijn eerste WorldTour-zege behaalde in het Baskenland. Vorig jaar ging de Clasica San Sebastian niet door vanwege de coronapandemie. De 40e editie van de Baskische wielerklassieker had te lijden onder de concurrentie van de Olympische Spelen in Tokio. Van de top tien van de ranglijst van de WorldTour kwamen er zaterdag slechts twee mannen aan de start: wereldkampioen Julian Alaphilippe en Giro-winnaar Egan Bernal.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Alles over dag 8 van de Spelen: Hammer Time voor Belgische aflossingsploegenWie zijn de internationale blikvangers van de dag en welke landgenoten komen zaterdag in actie in Tokio? Het overzicht van de achtste olympische dag.

Séisme de 6,1 sur l'échelle de Richter dans le nord du Pérou, ni victimes ni dégâtsUne séisme de 6,1 sur l'échelle de Richter a secoué vendredi la côte nord du Pérou, sans faire ni victimes ni dégâts,... ni dégâts ? il fallait alors choisir une photo d'illustration qui ne montre aucun dégât ... 😂😂😂 Est-ce que ça va bientôt finir ces catastrophes ! Sûrement à cause du changement climatique 👽😅😜😁

Un pétrolier attaqué au large d’OmanUn pétrolier sans cargaison à bord a été attaqué ce jeudi au large d’Oman, selon des sources concordantes...

L'Espagne pour les Red Lions en quarts de finale du tournoi olympiquePour leur dernier match de poule, qui était sans enjeu, les hockeyeurs belges ont partagé l'enjeu (2-2) contre la Grande-Bretagne, un adversaire qu'ils pourraient retrouver en demi-finale.

Geen Golden Slam voor Djokovic: Serviër strandt in halve finale tegen ZverevOp de Olympische Spelen zal het goud niet naar Novak Djokovic gaan. In de halve finale verloor de Serviër van de Duitser Alexander Zverev in drie sets (6-1, 3-6, 1-6). Daardoor zal Djokovic de Golden Slam (alle grand slams en olympisch goud in één jaar) dit jaar niet winnen.

Conference League: KAA Gent naar volgende ronde ondanks 2-0-nederlaag tegen ValerengaAA Gent heeft zich donderdag geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de Conference League, ondanks een 2-0 nederlaag in Noorwegen tegen Vålerenga. De Buffalo's stoten door dankzij de 4-0 overwinning van de heenwedstrijd.