Nederland versoepelt verregaand, ondanks stijgende coronacijfers: “We nemen bewust een risico”

Nederland versoepelt verregaand, ondanks stijgende coronacijfers: “We nemen bewust een risico”

Meest Gelezen, Coronavirus

25-01-22 22:13:00

Nederland versoepelt verregaand, ondanks stijgende coronacijfers: “We nemen bewust een risico”

De Nederlandse regering heeft beslist om een aantal coronamaatregelen ingrijpend te versoepelen. Dat kondigde premier Mark Rutte dinsdagavond aan. “Maar we...

jvhVandaag om 19:00De Nederlandse besmettingscijfers breken records, het aantal patiënten in de ziekenhuizen loopt weer op. Toch worden een aantal belangrijke coronamaatregelen versoepeld. “Omdat de kans om na een besmetting met de omikronvariant van het coronavirus in het ziekenhuis te belanden, volgens buitenlandse studies 40 tot 60 procent lager ligt”, aldus Rutte. “Patiënten liggen er ook korter. De kans om op

intensive carete belanden, is zo’n 50 procent lager. Het kabinet durft het daarom aan om een aanzienlijk deel van de strenge lockdownmaatregelen los te laten.”3GDe horeca mag vanaf morgen/woensdag tot 22.00 uur weer open, kondigde Rutte aan. Bij beweging is een mondmasker verplicht. Ook geldt er een maximumaantal bezoekers: een iemand per vijf vierkante meter. Voor toegang zal weer 3G gelden: een bezoeker moet een negatieve test, vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen.

Lire la suite: Gazet van Antwerpen »

Versoepeling 🤣🤣🤣hebben een totaal advies van het WHO genegeerd!!!

Nederland kondigt versoepelingen aan: ‘We nemen een groot risico’Een torenhoog aantal besmettingen, zei de Nederlandse minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. Toch kondigt Nederland een reeks versoepelingen aan. ‘We ...

Nederland kondigt versoepelingen aan ondanks hoog aantal besmettingenIn Nederland komen er versoepelingen van de coronamaatregelen, ondanks het hoog aantal besmettingen, zo heeft de regering dinsdag aangekondigd.

DPG Media Privacy GateStraks nog eens een test doen. Wie weet heb ik deze maal wel geluk en win ik een CST herstelcertificaat.

Coronacijfers - Ziekenhuizen vangen meer dan 3.000 patiënten op, elke dag gemiddeld bijna 45.000 besmettingenCoronacijfers - Ziekenhuizen vangen meer dan 3.000 patiënten op, elke dag gemiddeld bijna 45.000 besmettingen vrtnws Stop dat onnozel getest!! Laten we gaan betogen in brussel... egoïstische idioten Patiënten MET corona inderdaad. Kleinendeels door covid. Vraag nu niet wat het verschil is tussen corona en covid hebben he, na 2 jaar zal het wel duidelijk zijn zeker?

DPG Media Privacy Gate

Vier redenen waarom jezelf besmetten met corona geen goed idee isEx-basketbalspeler Pieter Loridon maakte onlangs bekend dat hij zichzelf bewust heeft laten besmetten. Heb alle contacten met niet gevaccineerden vermeden, op restaurant en cafe altijd gekeken of iedereen wel een geldig covid safe ticket gebruikte en altijd alle richtlijnen gevolgd. Je kan dus wel zeggen dat ik mij doelbewust heb laten laten besmetten met het coronavirus?

De Nederlandse regering heeft beslist om een aantal coronamaatregelen ingrijpend te versoepelen. Dat kondigde premier Mark Rutte dinsdagavond aan. “Maar we nemen daarmee een risico”, waarschuwde minister van Gezondheid Ernst Kuipers. jvh Vandaag om 19:00 De Nederlandse besmettingscijfers breken records, het aantal patiënten in de ziekenhuizen loopt weer op. Toch worden een aantal belangrijke coronamaatregelen versoepeld. “Omdat de kans om na een besmetting met de omikronvariant van het coronavirus in het ziekenhuis te belanden, volgens buitenlandse studies 40 tot 60 procent lager ligt”, aldus Rutte. “Patiënten liggen er ook korter. De kans om op intensive care te belanden, is zo’n 50 procent lager. Het kabinet durft het daarom aan om een aanzienlijk deel van de strenge lockdownmaatregelen los te laten.” 3G De horeca mag vanaf morgen/woensdag tot 22.00 uur weer open, kondigde Rutte aan. Bij beweging is een mondmasker verplicht. Ook geldt er een maximumaantal bezoekers: een iemand per vijf vierkante meter. Voor toegang zal weer 3G gelden: een bezoeker moet een negatieve test, vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen. Ook de cultuur en de evenementensector heropent, tot 22.00 uur. Op doorstroomlocaties, zoals een museum, zal een maximum van één bezoeker per vijf vierkante meter gelden, tot maximaal 1.250 mensen. Op locaties waar iedereen een vaste zitplaats heeft (bijvoorbeeld in de bioscoop) mag de volledige capaciteit benut worden, als iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar zit. In de praktijk zal dit een derde van de capaciteit betekenen. Scholen De quarantainemaatregelen voor scholen versoepelen. Voortaan moeten alleen kinderen die klachten hebben of positief zijn getest thuis blijven. Tot nu moest een hele schoolklas naar huis wanneer er drie of meer besmettingen waren. Het pakket versoepelde coronamaatregelen dat dinsdag is aangekondigd, “geldt in principe voor zes weken, maar over drie weken is er een (nieuw) weegmoment, om te kijken hoe de zaak er dan voorstaat”, aldus de premier. “Dan zijn de besmettingscijfers vrijwel zeker nog veel hoger dan nu”, zei Rutte, die iedereen opriep daarom op zich aan de regels te houden die de komende drie weken gelden. “Dan is het misschien niet nodig om versoepeling toch weer terug te draaien.” Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven. Klik hier om uw voorkeuren aan te passen Terwijl je dit leest, gaan onze journalisten verder voor het nieuws van dichtbij. Ze graven dieper in de actualiteit uit jouw buurt én tonen de impact van wereldgebeurtenissen op jouw leven.