Na 7 jaar is Pedro Bouckaert een vrij man: “De zaal begon te klappen, toen beseft ik het pas”

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 60 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 27%
  • Publisher: 50%

Pedro Bouckaert wandelde na zeven jaar het hof van Assisen in Brugge buiten als een vrij man. In een interview met Het Laatste Nieuws vertelt de veertiger, die een veroordeling riskeerde voor de Schlagermoord, dat hij het nieuws nog niet goed beseft.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Pedro Bouckaert wandelde na zeven jaar het hof van Assisen in Brugge buiten als een vrij man. In een interview metvertelt de veertiger, die een veroordeling riskeerde voor de Schlagermoord, dat hij het nieuws nog niet goed beseft.Even terug naar 2016: toen de familie Torck in september naar Oostrozebeke verhuisde en dochter Melissa snel een innige band kreeg met buurman Roland Roelens (66). Een maand later, op 27 oktober werd de man vermoord door Melissa’s vader Nico Torck.

“Ik durfde eigenlijk niets hopen. Zelfs toen het er goed begon uit te zien”, zegt hij. “Er is in heel die zaak te veel in mijn nadeel verlopen. Zelfs toen de voorzitter zei dat ik vrijgesproken werd, had ik het niet door. Ik dacht dat dat anders zou gaan.

Tot dan het verlossende nieuws kwam: “ Ik ben nog nooit in mijn leven zo zenuwachtig geweest. Natuurlijk wist ik dat ik er goed voorstond. Zelfs de onderzoeksrechter was komen zeggen dat hij niet wist waarom ik daar zat. Maar het zijn nog altijd die twaalf mensen die over de rest van je leven kunnen oordelen, hé.”

Hoe dat leven nu verder moet, dat is voor Pedro nog niet duidelijk als weet hij wel dat hij zijn leven weer in handen wil nemen. Voor elke dag dat hij in de gevangenis zat, kreeg hij 27 euro. “Maar ik ben in de praktijk natuurlijk veel meer kwijt. Kan ik dat nog recupereren? Geen idee, eigenlijk. En ik weet zelfs niet als ik de energie heb om dat te proberen.”

Bovenop jouw abonnement op het Nieuwsblad heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere topkranten.plusartikels. Je hoeft je alleen aan te melden zodat we je herkennen als abonnee.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Waarom de Oekraïense successen op de Krim de loop van de oorlog kunnen veranderenDe succesvolle Oekraïense luchtaanvallen op de Krim - waarbij mogelijk ook een belangrijke Russische admiraal is gedood - kunnen de loop van de oorlog grondig veranderen, beklemtonen specialisten.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Waarom de Oekraïense successen op de Krim de loop van de oorlog kunnen veranderenDe succesvolle Oekraïense luchtaanvallen op de Krim - waarbij mogelijk ook een belangrijke Russische admiraal is gedood - kunnen de loop van de oorlog grondig veranderen, beklemtonen specialisten.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Twee-en drieduizend bezoekers voor de zonnigste Mariaburgse Feesten: Afspraak met de weerplanners loontWe veronderstellen dat de relatie tussen de Wijkwerking Mariaburg en de weerplanners uitstekend is. Ook dit jaar konden de Mariaburgse Feesten, georganiseerd door de Wijkwerking, rekenen op een zonnige, aangename septemberzondag. De rommelmarkt met meer dan 200 standhouders en de muzikale namiddag bracht tussen de twee- en drieduizend bezoekers door de dag heen op de been.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

De l’omniprésence de la guerre dans le monde comme dans la psyché de Mathias EnardL’écrivain Mathias Enard, lauréat du prix Goncourt en 2015 et 'traumatisé de guerre', raconte comment la guerre...
La source: RTBFinfo - 🏆 2. / 71 Lire la suite »

Bredere voetpaden, eenrichtingsverkeer of een fontein: burgers krijgen inspraak in de heraanleg van de TurnhoutsebaanIn het voorjaar van 2025 moet het voorontwerp voor de totale heraanleg van de Turnhoutsebaan in Borgerhout klaar zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakte van de massa volk die zaterdag naar de Reuzenstoet kwam gebruik om in de lokalen van de voormalige ijzerwinkel In De Oude Pik de input van de bewoners te vragen.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Quatre tombes vieilles de 2000 ans découvertes dans le nord de la bande de GazaQuatre tombes romaines vieilles de 2000 ans ont été découvertes dans le nord de la bande de Gaza, a indiqué samedi à...
La source: RTBFinfo - 🏆 2. / 71 Lire la suite »