Gembloux

Gembloux

Moeten supporters binnenkort eerst door chloordouche in het stadion?

Een desinfecteringsprogramma kan het profvoetbal misschien helpen om het publiek terug naar de stadions te halen.

04-05-21 17:24:00

Een desinfecteringsprogramma kan het profvoetbal misschien helpen om het publiek terug naar de stadions te halen.

Een desinfecteringsprogramma kan het profvoetbal misschien helpen om het publiek terug naar de stadions te halen.

Dit stuk komt uit Sport/Voetbalmagazine van 5 mei.Terwijl de Pro League nog denkt om nog voor de ontknoping van dit seizoen tenminste een deel van de stadions open te stellen voor publiek, wordt er gewerkt aan manieren om zo'n terugkeer van de fans naar de stadions straks zo veilig mogelijk te laten gebeuren. Dat is onder meer het geval met het project van PYM Experts dat al uitgeprobeerd werd in het boksen maar ook in het voetbal. Dat gebeurde in eigen land door RWDM net voor de gedeeltelijke lockdown van afgelopen herfst. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in het desinfecteren van vloeren en oppervlaktes zoekt al bijna een jaar hoe een cohabitatie van mens en virus mogelijk is, zoals dat al het geval is in een aantal Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen.

Le variant Delta inquiète, des personnes vaccinées hospitalisées en France RTL Belgique, à vendre, pourrait être racheté par Rossel et DPG : quel impact pour le paysage médiatique et le public ? Dans les Landes, le variant Delta s'implante: dans ce home, 21 résidents pourtant vaccinés ont été infectés

Het gaat om een desinfecteringspackage dat het risico op een besmetting met een virus zou reduceren met 75 tot 85 procent, wezen studies uitgevoerd aan de landbouwhogescholen van Gembloux en Vilvoorde uit. Concreet krijgt de toeschouwer een aangepast masker op, stapt vervolgens door een boog die hem desinfecteert en, op het hoofd na, besproeit met een product op basis van chloor. Die zou de toeschouwer een beschermingslaag bieden tot het product vervlogen is. Daardoor zou een groot aantal toeschouwers tijdelijk in dezelfde ruimte kunnen samenkomen zonder noemenswaardig gezondheidsrisico.

De bedrijven in dit genre inspireren zich met name op Zuid-Korea, waar na de eerste infectiegolf van vorig jaar een soort van cohabitatie van virus en mens niet slecht uitpakt.Terwijl de Pro League nog denkt om nog voor de ontknoping van dit seizoen tenminste een deel van de stadions open te stellen voor publiek, wordt er gewerkt aan manieren om zo'n terugkeer van de fans naar de stadions straks zo veilig mogelijk te laten gebeuren. Dat is onder meer het geval met het project van PYM Experts dat al uitgeprobeerd werd in het boksen maar ook in het voetbal. Dat gebeurde in eigen land door RWDM net voor de gedeeltelijke lockdown van afgelopen herfst. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in het desinfecteren van vloeren en oppervlaktes zoekt al bijna een jaar hoe een cohabitatie van mens en virus mogelijk is, zoals dat al het geval is in een aantal Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Het gaat om een desinfecteringspackage dat het risico op een besmetting met een virus zou reduceren met 75 tot 85 procent, wezen studies uitgevoerd aan de landbouwhogescholen van Gembloux en Vilvoorde uit. Concreet krijgt de toeschouwer een aangepast masker op, stapt vervolgens door een boog die hem desinfecteert en, op het hoofd na, besproeit met een product op basis van chloor. Die zou de toeschouwer een beschermingslaag bieden tot het product vervlogen is. Daardoor zou een groot aantal toeschouwers tijdelijk in dezelfde ruimte kunnen samenkomen zonder noemenswaardig gezondheidsrisico. De bedrijven in dit genre inspireren zich met name op Zuid-Korea, waar na de eerste infectiegolf van vorig jaar een soort van cohabitatie van virus en mens niet slecht uitpakt. headtopics.com

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Hersenschuddingspotters moeten voetbal 'een pak veiliger' makenOp het WK voetbal van volgend jaar in Qatar komen er spotters die specifiek moeten letten op eventuele hoofdblessures bij voetballers. Bedoeling is om de kans op hersenschade verder te beperken.

Degradatie Waasland-Beveren: een kwestie van visieWaarin zijn ploeg beter was geweest? Emilio Ferrera moest zaterdagavond even nadenken, en sloeg toen de nagel op de kop: 'In alles, denk ik.' In het vagevuur van 1B moet Waasland-Beveren zich bezinnen over de toekomst. En de vraag: zaten de goeie mensen wel aan de knoppen?

Rai Vloet: bij STVV een flop, in Nederland topEerder bij STVV met een onvoldoende doorgestuurd, komt Rai Vloet helemaal aan de oppervlakte bij Heracles Almelo.

De Giro in 10 cijfers: brengt Tim Merlier een eerbetoon aan Wouter Weylandt?Véél Belgen aan de start, de grote rondereeks van Thomas De Gendt, de onverslijtbare Iljo Keisse, en een mogelijke jubileumzege voor Patrick Lefevere: de komende Giro d'Italia samengevat in 10 cijfers.

Wielrenster Valerie Demey en BMX'ster Elke Vanhoof: hoe een koppel droomt van de Spelen in TokioZe zijn nog niet zeker van hun plaats, maar het zou wel eens kunnen dat België twee geliefden naar de Olympische Spelen stuurt: wielrenster Valerie Demey en BMX'ster Elke Vanhoof.