Moeten energieleveranciers investeren in een fonds waarmee consumenten voorschotten terugkrijgen bij een faillissement?

Federale meerderheidspartijen CD&V en SP.A vinden van wel. Dat zegden ze tijdens de Zevende Dag op Eén.

Vrtnws

16-01-22 15:08:00

Moeten energieleveranciers investeren in een fonds waarmee consumenten voorschotten terugkrijgen bij een faillissement? vrtnws

Federale meerderheidspartijen CD&V en SP.A vinden van wel. Dat zegden ze tijdens de Zevende Dag op Eén.

Fabian Lefevere08 minAls energiebedrijven failliet gaan - zoals onlangs het geval was met de Vlaamse Energieleverancier (VEL) - houdt dat een groot risico in voor de individuele klant. Bij de vereffening van het bedrijf staan zij vaak als laatste in de rij, en riskeren ze hun voorschotten kwijt te raken.

De oplossing daarvoor zit in een solidariteitsfonds, denkt CD&V. Dat zei Kamerlid Leen Dierick, energie-experte van de partij tijdens een debat in de Zevende Dag. "De leveranciers storten elk een bedrag in dat fonds en als één van hen failliet gaat, is de consument zijn geld niet kwijt."

Lire la suite: VRT NWS »

In feite hebben zij niet het recht eenzijdig deze voorschotten te verhogen ? Dit is gebaseerd op het verbruik van het jaar ervoor! En de prijzen kunnen nog in de loop v/h jaar sterk dalen ? Dus voorbarig en vooral onwettig Schrijf dan gewoon een extra voorrecht in voor het teveel betaald aan voorschotten, zodat de klanten boven alle andere bevoorrechte schuldeisers kunnen springen.

Wie betaalt dat denk je? Laat me raden ...en dit fonds gaan we doorrekenen aan de klant 🤔🤣 Het zou fijn zijn, dan kan ik dat gebruiken om mijn gasrekening te betalen... vlaamseenergieleverancier Iedereen met een digitale teller alvast per maand afrekenen. 21percent vs 6percent: ja maar, we zijn die 'inkomsten' op de kap van het volk nu zo gewoon... (als btw op energie zoveel opbrengt... Waar bleven dan de investeringen om energie zo groen, goedkoop en alomtegenwoordig te maken? )

'Regering en sociale partners moeten plan uitwerken dat de grenzen van telewerk bewaakt''De pandemie en het daaruit volgende verplichte thuiswerk hebben als gevolg dat ons werk en privéleven zich vooral op één plek afspelen waarin het ene al te makkelijk in het andere overloopt', schrijft Ariane Giraneza van de Vrijdaggroep. 'Hoe zit het met het recht om niet continu bereikbaar te zijn?'

Inschrijvingen zomerkampen bij Kazou gestart, voor een plaatsje moeten ouders snel zijnInschrijvingen zomerkampen bij Kazou gestart, voor een plaatsje moeten ouders snel zijn vrtnws Kazou is natuurlijk bekend, maar er zijn meer kwaliteitsvolle organisaties die betaalbare jeugdkampen aanbieden tsajaka sparta activak … en excuses voor de zovele andere die ik vergeet.

Man die varkenshart geïmplanteerd krijgt, was betrokken bij dodelijke steekpartij: “Dat hart had naar iemand anders moeten gaan”De Amerikaanse man die onlangs als eerste ooit een varkenshart geïmplanteerd kreeg, was 35 jaar geleden betrokken bij een dodelijke steekpartij. Dat melden...

Inschrijvingen zomerkampen bij Kazou gestart, voor een plaatsje moeten ouders snel zijnInschrijvingen zomerkampen bij Kazou gestart, voor een plaatsje moeten ouders snel zijn vrtnws Kazou is natuurlijk bekend, maar er zijn meer kwaliteitsvolle organisaties die betaalbare jeugdkampen aanbieden tsajaka sparta activak … en excuses voor de zovele andere die ik vergeet.

DPG Media Privacy GateVoorschotten verhogen een 'vuile truc' noemen is ook een beetje een vuile truc van hé. Als die voorschotten verhoogd worden om de klant te behoeden van een gigantische afrekening, dan is daar niks mis mee. Integendeel zelfs. Beetje goedkope stemmingmakerij dit.

DPG Media Privacy GateEen nog grotere vuile truck vind ik de overheid die momenteel toekijkt en niets doet gezien ze er ook aan verdienen. Ze lijken daarin dus op de msm.

Moeten energieleveranciers investeren in een "solidariteitsfonds", waardoor consumenten hun voorschotten kunnen terugkrijgen als een leverancier failliet gaat? CD&V en Vooruit zijn alvast gewonnen voor dat idee.Digitale communicatietools zijn niet meer uit de moderne werkplek weg te denken en maken het mogelijk om werknemers ongeacht locatie, 24/7, te bereiken.Veel kinderen en hun ouders kijken weer uit naar de zomerkampen.Man krijgt voor het eerst varkenshart ingeplant: “Dit kan tekort aan donororganen oplossen” David Bennett (57) leed aan een terminale hartziekte, maar overleefde door als eerste mens ooit een varkenshart geïmplanteerd te krijgen.

Dat zegden ze tijdens een debat in de Zevende Dag. Dat fonds moet een onderdeel worden van de (veel bredere) strijd tegen de al maar hogere energieprijzen. Daarbij krijgt het begrip"werkuren" een zeer individuele betekenis door de ongeziene flexibiliteit in werktijden die telewerk biedt. Fabian Lefevere 08 min Als energiebedrijven failliet gaan - zoals onlangs het geval was met de Vlaamse Energieleverancier (VEL) - houdt dat een groot risico in voor de individuele klant.000 plaatsen. Bij de vereffening van het bedrijf staan zij vaak als laatste in de rij, en riskeren ze hun voorschotten kwijt te raken. Een jaar geleden riep het Europees Parlement de Europese Commissie op om het recht op deconnectie in EU-wetgeving te gieten. De oplossing daarvoor zit in een solidariteitsfonds, denkt CD&V. De man verzeilde in een rolstoel, en overleed niet veel later aan een hartaanval.

Dat zei Kamerlid Leen Dierick, energie-experte van de partij tijdens een debat in de Zevende Dag. En terecht. De organisatie verwacht dat weer heel veel kinderen zich zullen inschrijven voor de zomerkampen. "De leveranciers storten elk een bedrag in dat fonds en als één van hen failliet gaat, is de consument zijn geld niet kwijt." Bij een faillissement moet de klant eerste in de rij staan om zijn of haar geld terug te krijgen Melissa Depraetere, Kamerfractieleider Vooruit . Dit werd bevestigd in de enquête die Eurofound in 2020 heeft uitgevoerd rond 'Leven, Werk en Covid-19': werknemers die tijdens de pandemie telewerkten, gaven vaker aan dat hun werkuren waren toegenomen en dat ze in hun vrije tijd werkten.