Minister van Buitenlandse Zaken Lahbib draagt OneLove-armband tijdens gesprek met FIFA-baas Infantino

24-11-22 08:00:00

Vrtnws

Minister van Buitenlandse Zaken Lahbib draagt OneLove-armband tijdens gesprek met FIFA-baas Infantino vrtnws

Kathleen Heylen20 minOp het WK in Qatar is er naast het sportieve minstens evenveel, zo niet meer, aandacht voor het extra-sportieve. Onder meer de houding van Qatar ten opzichte van de LGBTQAI+-gemeenschap ligt onder vuur. Zeven Europese voetballanden waren van plan om als signaal de OneLove-armbanden te dragen tijdens hun wedstrijden. Die staat symbool voor inclusie en diversiteit. Ook België was daarbij. Maar eerder van de week besliste de Wereldvoetbalbond FIFA dat het dragen van die armband niet alleen financieel, maar ook sportief bestraft zou worden. Daarop zagen de voetballanden af van hun actie.

Lire la suite:
VRT NWS »

En een supporter met een gekleurd hoedje mag niet binnen ? Erg hypocriet ! Waarom mag de one love niet Al die idioten zitten toch altijd op hun knieën voor een statement te maken Maar dat mag want dat is voor black lives matter. Maar als het voor blanken is mag het niet Ongelooflijk discriminatie en racisme noem ik dat!!

Dat zien alleen de Belgische kijkers Nu nog in Molenbeek! Het probleem is Qatar, niet de FIFA die geen ruggegraat heeft en enkel geld wil zodat ze naar hun pijpen dansen. Is ze zo ook bij al-Thani geweest? Ik zou ze het graag in Iran zien doen!wat kost dat belachelijke grapje? 😡 Politieke profilering op kap van sport. BS !!! 🤮

De 'one love' band heeft niets te maken met inclusie of erbij horen daar is de 'no discrimination ' band voor. De one love band is er om onze perceptie te veranderen naar homosexualiteit toe die voor het grootste deel van biologisch oorsprong is. Een vruchteloze obsessie dus. en dan nog zeggen dat wij geen bekwame ministers hebben!!! een armband!!! die wordt nog eerste minister!

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib draagt One Love-regenboogarmband in gesprek met Gianni InfantinoVlak voor de aftrap ontmoette minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib Fifa-voorzitter Gianni Infantino. Met een symbolische armband gaf ze hem te kennen wat ze vond van het verbod op het steungebaar voor lgbti-mensen in Qatar. Wie? 🤓 Toch meer ballen aan haar lijf dan die elf janetten ! Geeuw;

Respect hadjalahbib 🤡 The show must go on.🤮 Ze kan misschien vandaar doorvliegen naar Moskou en Putin even op de arm tikken om haar armbandje te gaan tonen. Zou een mooi statement zijn en indruk maken🤷‍♀️. Bovendien op de weg naar huis🤡 Aanstellerij en hypocrisie. Niets meer Het is nooit goed. We hadden van Grieken met een one love-armbandje moeten sturen. Dan kan hij zijn ogen uitgekeken van al die Arabieren die in Qatar wonen. Eigen volk eerst is hun slogan.

U ziet hoe zij zich verontschuldigd vanwege die band , Twee mogelijkheden: ofwel is men niet akkoord met die organisatie in Quatar en dan blijft men daar weg, ofwel is men wel akkoord en dan gaat men daar voetbal spelen en enkel voetbal spelen. Zonder politieke of whatever boodschappen of provocaties. Stop de hypocrisie.

HYPOCRIETEN,allemaal!!

Hazard niet, Lahbib wel: minister van Buitenlandse Zaken draagt 'One Love'-band in Qatar - Sport/VoetbalmagazineLahbib is in het gezelschap van bondsvoorzitter Paul Van den Bulck en FIFA-voorzitter Infantino te zien in de eretribune, met de band om haar arm. 't ls e patteke he...

Deugpuntjes in het westen. De hel in het oosten Goed gedaan van haar. Anderzijds vraag ik mij af wat die politici daar te zoeken hebben. Idem vorige wereldbekers. Belgische politiek op puberniveau. Daarna hebben ze samen lekker gedineerd. Het werd nog een leuke avond. Hebben de politiekers bij ons niets anders te doen. Triestig...

Gesprek? Ze tikte hem gewoon op zijn rug Droom wilt Qatar geen homo's in zijn land....!! Wat een schaapjes Dat is ee duur vliegreisje met mooi hotel en lekker eten zeker waard. En op welke wijze zal dit wie helpen? Weggegooid geld om aldaar een opgestoken moraliserende vinger op te steken.

Minister van Buitenlandse Zaken Lahbib draagt 'One Love'-band op tribune terwijl ze in gesprek gaat met FIFA-baas InfantinoDe Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib vertoeft momenteel in Qatar voor de eerste WK-match van de Rode Duivels tegen het Canadese elftal. In de tribunes werd ze vanavond gesignaleerd met een regenboogband, een symbool dat momenteel niet toegelaten is in het Arabische land, omdat het beschouwd wordt als een politieke boodschap. Toch iemand ...🧐 MIDMIDpodcast KoolcastSport stefan_vanloock aad300 sjoerdmossou LudwigBollaerts met ballen..👍👊 Nobody cares... Hun land, hun wetten en regels (en neen ik ben het niet met alles eens, zeker niet, bij mij zou het niet zijn door gegaan). Maar al dit gedoe nu is hypocriet. Ik heb gezegd: je bent pas geloofwaardig als je ervoor al direct had gezegd van nee, we doen er niet aan mee, we gaan

Politiek moet wegblijven van de sport! Een minister die als een activistische puber provoceert hoort niet. Men is dan verbaasd dat er haat is t.a.v. het Westen.

Le président de la Fifa et Hadja Lahbib, avec un brassard «One Love», s’expliquent (photos)La ministre belge s’est entretenue avec le président de la Fifa avant le match Belgique-Canada. GLBouchez la Belgique/l'Europe/l'Occident n'a pas à imposer son mode de vie au monde entier, chaque région du monde vit comme elle le veut, c'est cela la liberté ! ... Décidemment la Belgique est un pays colonisateur : Congo et autres, pas étonnant qu'elle soutient le colonisateur Israël ! GLBouchez Le sport unit le monde, Bouchez et son MR ne supportent pas de voir l'unité, alors ils interviennent et font tout pour mettre la haine et la division entre les gens et imposer leur vision de la pensée et mode de vie unique au monde entier.

Belgique-Canada: voici ce que Hadja Lahbib a dit au président de la FifaPrésente dans les tribunes du match Belgique-Canada, s’est entretenue avec le président de la Fifa Gianni Infantino au lendemain de l’interdiction du port du brassard pour les joueurs. Femme du match pour hadjalahbib ! Bravo à vous !

Hadja Lahbib au Qatar pour la Coupe du monde: «La jaune ou la rouge à Infantino»Ce mercredi soir, la ministre des Affaires étrangères devait rencontrer Gianni Infantino, le CEO de la FIFA. C’était en marge de la rencontre entre la Belgique et le Canada où Hadja Lahbib entendait bien crier… si les Diables rouges marquaient.

Opvallend moment tijdens de openingswedstrijd van de Rode Duivels op het WK in Qatar: minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) praatte net voor de aftrap met FIFA-baas Gianni Infantino terwijl ze de omstreden OneLove-armband droeg.Belgisch minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib volgt het voorbeeld van de Duitse minister van Binnenlandse Zaken: ze werd vlak voor de match van de Rode Duivels tegen Canada aan de zijde van Fifa-voorzitter Gianni Infantino gefotografeerd met een One Love-regenboogarmband om de bovenarm.A Dutch camera-team pick up how the Belgian minister Hadja Lahbib talks with Infantino about the.Whats App Lahbib had voor haar vertrek naar Qatar al laten verstaan dat ze afreisde met een politieke boodschap rond de verdediging van de mensenrechten, inclusief die van de LGBTQ+-gemeenschap.

Die staat symbool voor inclusie en diversiteit, maar de FIFA heeft de nationale ploegen verboden om dat te dragen. Kathleen Heylen 20 min Op het WK in Qatar is er naast het sportieve minstens evenveel, zo niet meer, aandacht voor het extra-sportieve. De Rode Duivels hielden, in tegenstelling tot hun Duitse collega’s , geen handen voor de mond. Onder meer de houding van Qatar ten opzichte van de LGBTQAI+-gemeenschap ligt onder vuur. Zeven Europese voetballanden waren van plan om als signaal de OneLove-armbanden te dragen tijdens hun wedstrijden. De minister van Buitenlandse Zaken had vooraf al te kennen gegeven dat ze de mensenrechten in de Golfstaat aan de kaak zou stellen. Die staat symbool voor inclusie en diversiteit. Dat leidde tot veel verontwaardigde reacties.

Ook België was daarbij. De wereldvoetbalbond had kort voor de aftrap bekendgemaakt dat aanvoerders met zo’n armband een gele kaart op het rekest krijgen. Maar eerder van de week besliste de Wereldvoetbalbond FIFA dat het dragen van die armband niet alleen financieel, maar ook sportief bestraft zou worden. Daarop zagen de voetballanden af van hun actie. Lees ook. De beslissing van de FIFA veroorzaakte een storm van protest. Intussen is de OneLove-armband, of de regenboogkleuren, als statement toch al meermaals opgedoken in Qatar..

En nu dus ook bij minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lhabib (MR). Zij woonde gisteren voor ons land de openingswedstrijd van de Rode Duivels tegen Qatar bij. De Nederlandse omroep NOS kon op beeld vastleggen hoe ze in het station het gesprek aanging met FIFA-baas Gianni Infantino: Lhabib tikt Infantino op de arm om zijn aandacht te trekken en wijst hem dan op haar OneLove-armband. Het gesprek lijkt hartelijk te verlopen, de twee lachen en schudden elkaar de hand. De minister volgde de match van de Rode Duivels verder terwijl ze de armband droeg, in het gezelschap van Qatarese officials.

Lhabib had eerder aangekondigd om in Qatar een statement te maken en er te praten over holebi- en mensenrechten. Gisteren maakte de Duitse nationale ploeg een statement door bij de ploegfoto voor de start van de match te poseren met hun hand voor hun mond. Een signaal om de vrijheid van meningsuiting -of het gebrek daaraan in Qatar- aan te kaarten. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken droeg op haar beurt een regenboogarmband in de tribunes. De Deense voetbalploeg droeg tijdens zijn wedstrijd dan weer een armband met "No discrimination", een alternatief dat wel toegelaten is.

Het is traditie dat wereldleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders afreizen naar het gastland dat het WK organiseert. Ze gaan er het nationale elftal aanmoedigen vanuit een prominent zitje in het stadion. Maar dit jaar ligt het anders. Qatar scoort slecht op vlak van mensen- en milieurechten, waardoor niemand stond te dringen om naar Qatar te gaan. Anderzijds is Qatar een belangrijke gasleverancier geworden, als alternatoef voor Russisch gas.

Vorige week besliste ons land dat minister van Buitenlandse Zaken Lahbib een van de wedstrijden van de Rode Duivels zou bijwonen. Meer weten over .