Mensen met dementie geven uniek concert in kapel van Imeldaziekenhuis: “Regenboogkoor zorgt voor onbetaalbare momenten van verbinding”

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 25 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 13%
  • Publisher: 63%

Het Regenboogkoor van wzc Den Olm gaf afgelopen zondag een uniek concert in de kapel van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. In het koor zingen personen met dementie samen met een mantelzorger of vrijwilliger. Ter gelegenheid van Wereld Alzheimerdag en de Dementieweek brachten ze een uiteenlopend repertoire van bekende liederen, koorliederen en eigen composities.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Muziek heeft een positief effect op mensen met dementie. Daarom ontstond bij Den Olm een tiental jaar geleden het Regenboogkoor, onder leiding van de ergotherapeuten. Later nam Filip Zutterman het onder zijn vleugels. Twee jaar geleden nam muziektherapeut Kaat Hertecant de fakkel over. “Het koor bestaat nu uit een veertigtal personen”, vertelt ze. “Ze zingen bekende liedjes, koorliederen en anderstalige muziek, samen met een familielid, mantelzorger of vrijwilliger.

Het Regenboogkoor komt om de twee weken samen in de grote zaal van Den Olm. Kaat organiseert en dirigeert de repetities. Pianist Geert Moris, verpleegkundige op de dienst medische beeldvorming in het Imeldaziekenhuis, begeleidt het geheel. Nieuwsgierige voorbijgangers nemen soms een kijkje. “Om ons steentje bij te dragen aan Wereld Alzheimerdag ontstond het idee om een concert te geven met het Regenboogkoor tijdens de Dementieweek,” zegt diensthoofd van het paramedisch team Anke Geerts.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Het Rotterdam van Loulou Drinkwaard: ‘Ik hou het meest van Rotterdam als het regent en de mensen opgefokt zijn in het verkeer’Voor Loulou Drinkwaard, medeoprichter van uitgeverij Wilde Haren, is Rotterdam de plek waar je kansen krijgt en grijpt. En waar mensen het hart op de tong hebben.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Jouw vraag over Brussel: Kan onze hoofdstad zonder ratten?Waar mensen zijn, zijn er ratten, en ook: hoe meer mensen, hoe meer ratten.
La source: vrtnws - 🏆 3. / 68 Lire la suite »

Tientallen jongeren vechten het uit op het StationspleinVrijdagavond is bij een grote vechtpartij tussen tientallen jongeren één lichtgewonde gevallen. Het gevecht vond plaats rond 19.30 uur. De aanleiding ervan is onduidelijk. De politie snelde ter plaatse, maar bij het zien van de agenten sloegen de vechtersbazen op de vlucht. De politie stelde een pv op en voert verder onderzoek.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Van Het Smelt tot Bill Viola en Madonna: dit zijn onze cultuurtips voor het najaarWelke series, films en expo’s mag u dit najaar niet missen? Wat zijn de concerten, boeken en theaterstukken waar onze redactie naar uitkijkt? En waar vindt u de beste feestjes? Ontdek hier onze cultuurtips voor het najaar.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Een herdenkingstuin aan het huis van Dutroux: hoe het verdriet een plek te gevenWaar de huizen van seriemoordenaar Marc Dutroux stonden, is nu een herdenkingstuin geopend. Door natuurrampen, oorlogen, aanslagen, ongevallen en moorden zijn er veel beladen plekken. Hoe gaan we daarmee om?
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Heraanleg van het gebied aan het Loodswezen begint in najaar 2024Het Antwerpse schepencollege zet het licht op groen voor het definitieve ontwerp voor het gebied aan het Loodswezen. De werken starten in het najaar van 2024. Een overzicht van hoe de omgeving aan het Loodswezen er in de toekomst zal uit zien.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »