Mathieu Van Der Poel

Mathieu Van Der Poel

Meesterlijke Mathieu van der Poel wint Strade Bianche voor Alaphilippe, Van Aert vierde

Van der Poel reed Alaphilippe en Bernal op sublieme wijze uit zijn wiel op de slotklim. Van Aert miste nog wedstrijdritme en eindigde vierde.

06-03-21 18:44:00

Van der Poel reed Alaphilippe en Bernal op sublieme wijze uit zijn wiel op de slotklim. Van Aert miste nog wedstrijdritme en eindigde vierde.

Mathieu van der Poel heeft zaterdag op indrukwekkende wijze de Strade Bianche gewonnen. Julian Alaphilippe en Egan Bernal moesten in de slotklim passen. Wout van Aert ontbrak wedstrijdritme en eindigde vierde.

Keer gedeeldMathieu van der Poel reed iedereen uit zijn wiel in de slotklim © Belga ImageDe 26-jarige Nederlander toonde zich de sterkste van een elitegroepje van acht, dat op 50 kilometer van de aankomst ontstond en waaruit Quin Simmons door een lekke band wegviel. Mathieu Van der Poel, Julian Alaphilippe, Wout van Aert, Tadej Pogacar, Egan Bernal, Tom Pidcock en Michael Gogl reden de finale.

Affaire George Floyd: Derek Chauvin jugé coupable du meurtre de George Floyd, la peine sera connue dans huit semaines Marc Van Ranst : 'Si ça continue comme ça, vous n'aurez plus aucun expert la prochaine fois' 'Le vaccin Johnson & Johnson protège à 100% contre les hospitalisations'

Van Aert, vorig jaar winnaar, moest op 21 kilometer van de streep bij een tempoversnelling van Alaphilippe lossen, maar kon nog opnieuw aansluiten. Op 12 kilometer van de streep plaatste Van der Poel bergop een beslissende demarrage, alleen Alaphilppe kon meteen mee en wat later kon ook Bernal aansluiten. Op de slotklim reed Van der Poel ook zijn laatste twee belagers uit het wiel. Alaphilippe strandde op vijf seconden, Bernal op twintig.

Voor Van der poel is het de tweede zege van het seizoen, de tweede in de WorldTour ook, na de openingsrit in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Op de witte straten van Toscane won Van Aert vorig jaar een wegens de pandemie in augustus gereden snikhete editie. headtopics.com

De 26-jarige Nederlander toonde zich de sterkste van een elitegroepje van acht, dat op 50 kilometer van de aankomst ontstond en waaruit Quin Simmons door een lekke band wegviel. Mathieu Van der Poel, Julian Alaphilippe, Wout van Aert, Tadej Pogacar, Egan Bernal, Tom Pidcock en Michael Gogl reden de finale. Van Aert, vorig jaar winnaar, moest op 21 kilometer van de streep bij een tempoversnelling van Alaphilippe lossen, maar kon nog opnieuw aansluiten. Op 12 kilometer van de streep plaatste Van der Poel bergop een beslissende demarrage, alleen Alaphilppe kon meteen mee en wat later kon ook Bernal aansluiten. Op de slotklim reed Van der Poel ook zijn laatste twee belagers uit het wiel. Alaphilippe strandde op vijf seconden, Bernal op twintig. Voor Van der poel is het de tweede zege van het seizoen, de tweede in de WorldTour ook, na de openingsrit in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Op de witte straten van Toscane won Van Aert vorig jaar een wegens de pandemie in augustus gereden snikhete editie.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »