Matthijs De Ligt

Matthijs De Ligt

Matthijs de Ligt krijgt komende maanden volop zijn kans bij Juventus

De blessure van Merih Demiral bij Juventus biedt Matthijs de Ligt meer speelkansen.

26-01-20 15:12:00

De blessure van Merih Demiral bij Juventus biedt Matthijs de Ligt meer speelkansen.

De blessure van Merih Demiral bij Juventus biedt Matthijs de Ligt meer speelkansen.

In het UEFA-elftal van het jaar 2019 staan twee spelers van Juventus: CR7 en Matthijs de Ligt, die de verkiezing vooral dankt aan zijn prestaties met Ajax in het voorjaar. Bij Juventus, dat op een heel andere manier voetbalt dan Ajax, verloopt zijn integratie moeilijker dan verwacht. Maurizio Sarri is een man met een eigen voetbalfilosofie en wil dat zijn spelers die ook beheersen. ...

Didier Reynders : 'Pas un passeport vaccinal mais un certificat pour faciliter l'organisation de voyages dès l'été' Comité de concertation : l'interdiction des voyages non-essentiels maintenue 'pour le moment' jusqu'au 18 avril Il sera impossible de retirer de l'argent et faire des paiements électroniques dans la nuit de dimanche à lundi

In het UEFA-elftal van het jaar 2019 staan twee spelers van Juventus: CR7 en Matthijs de Ligt, die de verkiezing vooral dankt aan zijn prestaties met Ajax in het voorjaar. Bij Juventus, dat op een heel andere manier voetbalt dan Ajax, verloopt zijn integratie moeilijker dan verwacht. Maurizio Sarri is een man met een eigen voetbalfilosofie en wil dat zijn spelers die ook beheersen. Het maakt dat de 20-jarige Nederlander, ondanks zijn recordtransfer van 70 miljoen euro en het feit dat hij met een jaarloon van 8,5 miljoen euro na CR7 de best betaalde speler in Italië is, geregeld op de bank postvatte, ook na het uitvallen van kapitein Giorgio Chiellini, centraal de vaste partner van Leonardo Bonucci. Begin december veroverde de 21-jarige Turkse verdediger Merih Demiral een vaste stek achterin. De Turkse international, net als De Ligt nieuw bij Juventus, dat in de zomer 18 miljoen betaalde aan Sassuolo, is sterk in de duels en anticipeert goed. Het leverde hem een basisplaats op, tot hij vorige week de kruisbanden scheurde. Daardoor is hij minsten zes tot zeven maanden out, al hoopt hij nog net op tijd fit te geraken om de Turkse EK-selectie te halen. Door die blessure krijgt De Ligt, die tot vorige week 12 keer op 19 matchen aan de aftrap kwam, meer speelgelegenheid, tenminste tot de terugkeer van Chiellini, voorzien ergens in maart. Het alternatief is jeugdproduct Daniele Rugani, die afgelopen zomer al niet weg mocht na de blessure van Chiellini en ook nu moet blijven. Sportief directeur Fabio Paratici liet al weten dat Juventus geen vervanger haalt achterin, ook al is het al van 2010/11 geleden dat de Oude Dame nog zoveel tegengoals kreeg in competitie. Het blijft het werkpunt voor Sarri, die na een stroeve start wel al het aanvallende compartiment op punt heeft staan en in zijn eerste seizoen bij Juventus bij de winterstop meer punten behaalde dan zijn voorgangers in het afgelopen decennium.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

RBH: de opvolgers van BBC bij Real?Elke zaterdag berichten we in De tuin van Eden over de belevenissen van Hazard bij Real Madrid. Deze week: tridentes en de wederopstanding.

RBH: de opvolgers van BBC bij Real?Elke zaterdag berichten we in De tuin van Eden over de belevenissen van Hazard bij Real Madrid. Deze week: tridentes en de wederopstanding.

Voormalig toptalent Danny Ings kent revival bij Southampton en hoopt op EKMet Harry Kane, Marcus Rashford, Tammy Abraham en Jamie Vardy in de lappenmand lijkt Engeland ineens geen spitsen meer te hebben. Maar geen paniek: Danny Ings to the rescue!

Tokio 2020: wie zijn de Belgische medaillekandidaten?Nog exact zes maanden. Zo lang moeten we nog wachten tot de Olympische Spelen in Tokio beginnen. Nooit waren de Belgische atleten beter voorbereid en nooit is de eendracht binnen Team Belgium zo machtig, klinkt het. Maar hoeveel medailles zal dat opleveren? Encore 6 mois pour les JO de Tokyo ❗⚽🏆🥉🥈🥇🎖️🎖️

Nederlandse voetbalfans vinden BeNeLiga maar nietsDe supporters van de Nederlandse voetbalclubs zien niets in de mogelijke komst van de BeNeLiga. Volgens hen zijn er niet alleen praktische bezwaren zoals de langere reisafstanden, maar ze zijn ook bang dat een BeNeLiga de Nederlandse voetbalcultuur schaadt.

Belgische en Nederlandse voetbalfans vinden BeNeLiga maar nietsDe supporters van de Nederlandse en Belgische voetbalclubs zien niets in de mogelijke komst van de BeNeLiga. Volgens hen zijn er niet alleen praktische bezwaren zoals de langere reisafstanden, maar ze zijn ook bang dat een BeNeLiga de eigen voetbalcultuur schaadt.