Mag je baas je bellen na de werkuren? Beluister onze jongerenpodcast

Vrtnws

21-01-22 18:02:00

Mag je baas je bellen na de werkuren? Beluister onze jongerenpodcast vrtnws

Aurélie BofféBeluister hier een fragment uit de vierde aflevering:"Snapt ge mij nu"is een podcast voor en door jongeren, gehost door Aurélie Boffé. Aurélie gaat in gesprek met jonge twintigers die allemaal een andere visie hebben op een actueel onderwerp. Zo laat ze elke stem in het debat horen. De eerste drie afleveringen zijn nu beschikbaar op alle podcastkanalen.

Je baas die je stoort na de uren, is dat binnenkort verleden tijd? In de vierde aflevering van "Snapt ge mij nu" zoomen we in op het belang van deconnecteren, de gevolgen van telewerk en de toekomst van "nine to five" werken.Lore Van Duppen (27)

Lire la suite: VRT NWS »

Overheid denkt ook aan om dit in te voeren.Sms’t die zelfde overheid op zaterdag avond 18.10 60+ers in SWT, in brugpensioen na 44 gewerkte jaren met de boodschap reeds een uitgevoerde taak af te werken ….die zelfde overheid de bully van de klas is. Tuurlijk, pak toch niet op... Natuurlijk mag die bellen. Of je dan opneemt, dàt bepaal je zelf.

Bellen mogen ze ten allen tijde, of ik opneem … dát is iets anders.

Omstreden slachthuis in Tielt mag niet uitbreiden van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)De uitbreiding van het Exportslachthuis in Tielt van 1,5 miljoen geslachte varkens per jaar naar 2,4 miljoen komt er niet.

Hoeveel levens mag het goede leven kosten?Het coronadebat overstijgt voor het eerst sinds lang de vragen naar alcoholgel en mondmaskers, maar het blijft om de hete brij draaien, schrijft Sven Fabré... Blijbaar sowieso 1600 per jaar want zoveel mensen sterven er in Belgie jaarlijks aan griep en geen haan dat er naar kraait 🤷🏻‍♂️ Ijzersterke tekst. Onontkoombare vragen.

Snowboardster Loranne Smans mag niet naar Winterspelen en trekt naar de rechtbank: “Dit is vernederend”Ze staat het hoogst van de Belgische snowboardsters op de olympische ranglijst, dwong een olympisch ticket voor Team Belgium af maar wordt geweerd voor de ... Wat heeft de rechtbank daar mee te maken ?😅

Snowboardster Loranne Smans woedend nadat ze niet naar Olympische Spelen mag: “Mijn hart is gebroken, ik ben er kapot van”Een dag voor het BOIC de Belgische selectie voor de Olympische Winterspelen bekend (4-20 februari) zal maken, is er flink wat ophef ontstaan in het snowboa... Belgische vriendjes politiek.

DPG Media Privacy GateIk zou ze de ergste straf geven die er bestaat. Verplicht werken van 8 tot 5. Voor een minimumloon van 1500€. Dat men gebruikt om hun collega's te begeleiden. Daarom moet je iemand als Dave De Kock ook buiten de maatschappij houden. In een cel kan hij geen kinderen vermoorden. Nooit meer loslaten dat stuk vuil. Links gedachtengoed: laat ze vrij en sluit de slachtoffers op, die zeveraars...Iedereen mag zijn wie hij wil.., ook een kindermoordenaar. Die domme gedachte van de maakbaarheid van mens en maatschappij...🙄🙄🙄

Treedt je spijsvertering in werking als je droomt over eten?

Vanaf 1 februari mogen ambtenaren niet meer gestoord mogen worden na de werkuren.Debra-Meat in Tielt mag van de Vlaamse regering niet uitbreiden.Het coronadebat overstijgt voor het eerst sinds lang de vragen naar alcoholgel en mondmaskers, maar het blijft om de hete brij draaien, schrijft Sven Fabré.Ze staat het hoogst van de Belgische snowboardsters op de olympische ranglijst, dwong een olympisch ticket voor Team Belgium af maar wordt geweerd voor de Winterspelen.

De overheid denkt er ook aan om dit in te voeren in de privésector. Is dat een goede maatregel of niet? En moet de overheid zich daarmee bemoeien? Sommigen vinden het maar normaal dat je na de werkuren niet bereikbaar moet zijn. Artikel van Radio 2 Bart Segers 16 min Het provinciebestuur keurde de aanvraag eerder wel goed, maar minister van Omgeving Zuhal Demir weigert ze nu in beroep. Anderen willen dan weer flexibele werkuren en zelf kiezen hoe ze hun agenda invullen.25 uur Binnenland. Hoe vallen die twee te combineren? Aurélie Boffé Beluister hier een fragment uit de vierde aflevering: "Snapt ge mij nu" is een podcast voor en door jongeren, gehost door Aurélie Boffé. Maar minister Demir zegt dat ze weigert omdat het bedrijf geen maatregelen neemt om de geurhinder te beperken en niet voldoet aan de regels voor geluid- en milieueffecten. Aurélie gaat in gesprek met jonge twintigers die allemaal een andere visie hebben op een actueel onderwerp.

Zo laat ze elke stem in het debat horen." In juni 2021 kreeg het slachthuis een omgevingsvergunning van het provinciebestuur. De eerste drie afleveringen zijn nu beschikbaar op alle podcastkanalen. Je baas die je stoort na de uren, is dat binnenkort verleden tijd? In de vierde aflevering van "Snapt ge mij nu" zoomen we in op het belang van deconnecteren, de gevolgen van telewerk en de toekomst van "nine to five" werken. En ook buurtbewoners protesteerden, zoals Ludwig Vandaele: "Dit is een hele opluchting voor onze buurt. Lore Van Duppen (27) uit Antwerpen werkt als verkoper bij een juwelier en wil buiten haar uren niet gestoord worden. Volgens haar is het belangrijk om je grenzen te bewaken. " Dierenrechtenorganisaties GAIA en Animal Rights noemen de geweigerde uitbreiding heuglijk nieuws voor dierenwelzijn en leefmilieu.

Want het begint misschien met een telefoontje van 10 minuten, maar voor je het weet, brand je jezelf helemaal op. Lore is voorstander van het "recht op deconnectie", en vindt het ook noodzakelijk om dat in een wet te gieten. Lore hecht veel belang aan haar privéleven en vindt het jammer dat er zo'n stigma hangt rond 9-5 werken. "Werknemers die het prima vinden om 9-5 te werken, kunnen ook ambitieus zijn", zegt ze. Lotte Moortgat (24) uit Gent vindt "9-5 jobs" maar saai.

Lotte is zelfstandige en haalt enorm veel voldoening uit haar werk. Ze vindt het dan ook geen probleem om na de uren opgebeld te worden. Lotte maakt deel uit van een team en wil er zijn voor haar collega's. Want een job is volgens haar een engagement, daar moet je iets voor over hebben. Het "recht op deconnectie" in de privésector invoeren? "Dikke zever", vindt ze.

"Het is je goed recht om op je strepen te staan, maar als je je niet flexibel opstelt, dan getuigt dat van weinig ambitie." Colin Deblonde (23) uit Gent richtte in 2020 de start-up Dripl op. Hij is verantwoordelijk voor de werkcultuur in zijn bedrijf en moet een evenwicht vinden tussen werknemers die 9-5 willen werken, en anderen die flexibele uren willen. Volgens Colin moet je als werknemer genoeg vrijheid hebben om zelf je uren te bepalen, zolang het werk maar gedaan wordt. Zelf is hij de eerste jaren zwaar over zijn grenzen gegaan.

Daarom hecht hij nu veel belang aan een goede work-lifebalance binnen zijn bedrijf. Colin snapt de redenering achter het "recht op deconnectie", maar vindt dat maar een stroeve maatregel. Volgens hem bestaat er geen "one size fits all", en moet je gewoon onderling goede afspraken maken. Luister hier naar de vierde aflevering: Mag je baas je bellen na de werkuren? Wat wil jij horen in een volgende aflevering? Stuur jouw suggesties via DM naar de Instagrampagina van VRT NWS. Meer weten over .