Maak kennis met Emma, Aisha en Tessa: 'Pano' redde drie vleeskippen van de slacht, maar hoe gezond is ons pluimvee?

26-01-22 07:30:00

Maak kennis met Emma, Aisha en Tessa: 'Pano' redde drie vleeskippen van de slacht, maar hoe gezond is ons pluimvee? #vrtnws

Vrtnws

Maak kennis met Emma, Aisha en Tessa: 'Pano' redde drie vleeskippen van de slacht, maar hoe gezond is ons pluimvee? vrtnws

Op vraag van 'Pano' werden de drie vleeskippen gered van de slacht. Een dierenarts merkt al snel dat de dieren niet zo gezond zijn.

ook al van zes jaar geleden.Bij 22 procent van de kippen werden bovendien letsels op hun hakken vastgesteld, zogenoemde brandhakken of hakdermatitis. Belgische kippen scoren daarmee opvallend slechter dan vergelijkbare studies in het buitenland. Die letsels moeten in België ook niet standaard worden gerapporteerd, wat in Nederland, Zweden en Denemarken wel moet.

Melanie merkt dat de kippen niet altijd vlot kunnen bewegen. De pootinfectie is daarvoor niet de enige reden, ook hun gewicht speelt mee:Videospeler inladen...Sneller, dikkerAisha heeft duidelijk moeite om over de zitstok in haar kippenhok te geraken. Haar dikke borstspier zit in de weg. Die is natuurlijk zo snel mogelijk gegroeid om gegeten te kunnen worden als kipfilet. "Die groei is niet evenredig met de rest van hun lichaam", zegt Melanie. "De poten kunnen ook gewicht niet goed dragen, waardoor ze moeite hebben om te staan en te stappen."

Lire la suite: VRT NWS »

Kip mijn favoriet dier om in de tuin rond te scharrelen . Ik zie ze graag lopen in mijn tuin . Ik noem ze 'Dino' 😀

Waarom Willow Kayne een van de boeiendste popprovocateurs van generatie Z kan wordenMaak kennis met de Britse Willow Kayne, een eclectische popster in spe.

'Straks wordt Anderlecht nog kampioen'Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, analyseert de voetbalactualiteit met Union, Anderlecht en Club Brugge.

Organisator coronabetoging verdedigt keuze voor extreme sprekers: 'Geen filtering, laat mensen zelf nadenken'Organisator coronabetoging verdedigt keuze voor extreme sprekers: 'Geen filtering, laat mensen zelf nadenken' vrtnws VRT geeft politiek extremist en media hoer Marc Van Ranst toch ook altijd een ruim platform. Ok, een debat. Leuk. Laat eens wat argumenten horen. Geen drogredenen maar logische argumenten met inhoud. Alvast bedankt! In de gems zitten er ergere die er al 2 jaar constant langs zitten...

Hoe een Kennedy-telg één van de meest invloedrijkste antivaxers werd en ook in ons land zou speechenWas alles volgens plan gegaan op de coronabetoging van zondag, dan had daar Robert F. Kennedy Jr. gespeecht. De zoon van Bobby Kennedy, neef van JFK, is ee... Antivaxxer noemen jullie deze man? Hij is gewoon eerlijk en correct en zegt de dingen eoals ze in werkelijkheid zijn. Hij waarschuwde de mensen voor de ernstige gevolgen vd vaccins. Ik vindt dit heel humaan dit in tegenstelling tot de media die de mensen naar die

Podcast Universiteit van Vlaanderen: hoe werkt ons immuunsysteem?Beluister hier de podcasts van de Universiteit van Vlaanderen, een samenwerking tussen vijf Vlaamse universiteiten, Knack en de VRT met als doel universitaire kennis zo breed mogelijk te verspreiden. Nieuwe colleges worden regelmatig toegevoegd.

Grootste prijsstijging verwacht bij niet-voedingNiet bij supermarkten, maar bij doe-het-zelfzaken en interieurwinkels zullen de prijzen het meest stijgen, zegt econoom Wim Van Edom van Comeos.

meting ook al van zes jaar geleden.© GF Daniel Dorsa Leeftijd: 20 .© Belga Image Herman Van Holsbeeck werd vorige week gearresteerd, het Belgisch voetbal komt maar niet tot rust.Coronacrisis Organisator coronabetoging verdedigt keuze voor extreme sprekers: "Geen filtering, laat mensen zelf nadenken" "Wij hebben maar één hoofdeis: een open en publiek debat.

Bij 22 procent van de kippen werden bovendien letsels op hun hakken vastgesteld, zogenoemde brandhakken of hakdermatitis. Belgische kippen scoren daarmee opvallend slechter dan vergelijkbare studies in het buitenland.. Die letsels moeten in België ook niet standaard worden gerapporteerd, wat in Nederland, Zweden en Denemarken wel moet.. Melanie merkt dat de kippen niet altijd vlot kunnen bewegen. Nadat ze behoorlijk wat haatreacties op haar debuutsingle Two Seater had ontvangen, gaf ze de internettrollen lik op stuk in de hyperactieve disstrack I Don't Wanna Know. De pootinfectie is daarvoor niet de enige reden, ook hun gewicht speelt mee: Videospeler inladen. Zo'n 50.

. Gelukkig kan Kayne ook op steeds meer voorstanders rekenen. Een clubman die in zijn tijd Anderlecht goed naar buiten bracht en werkte in de stijl van het huis.. Sneller, dikker Aisha heeft duidelijk moeite om over de zitstok in haar kippenhok te geraken. Op 1 februari verschijnt haar debuut-ep Playground Antics, een chaotische explosie van pop, hiphop, punk, drum-'n-bass en 'bad bitch anthems' die naar eigen zeggen niet zouden misstaan op de soundtrack van J. Haar dikke borstspier zit in de weg. Ook als je al goed betaald wordt. Die is natuurlijk zo snel mogelijk gegroeid om gegeten te kunnen worden als kipfilet. Die eclectische stijl is een rechtstreeks gevolg van haar kindertijd..

"Die groei is niet evenredig met de rest van hun lichaam", zegt Melanie. "De poten kunnen ook gewicht niet goed dragen, waardoor ze moeite hebben om te staan en te stappen. Voeg daarbij haar branie, sappige Britse accent, scherpe lyrics, speelse videoclips en nostalgische look en u begrijpt waarom Willow Kayne een van de boeiendste popprovocateurs van generatie Z kan worden. Ook in Operatie Propere Handen zie je dat niemand schuld bekent." In nauwelijks vijftig jaar tijd groeien onze vleeskippen vier keer sneller, en dat met maar half zoveel voeder Frank Tuyttens, expert dierenwelzijn ILVO Via genetische selectie heeft de kippenindustrie door de jaren heen een bijzonder efficiënte kip ontwikkeld. "In nauwelijks vijftig jaar tijd groeien onze vleeskippen vier keer sneller, en dat met maar half zoveel voeder per kilogram vlees", legt Frank Tuyttens uit, expert dierenwelzijn bij het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). (verontwaardigd) Laat me gerust!' Wil je dit artikel verder lezen? Kies voor Knack Family. De standaardkip groeit nu ongeveer 60 gram per dag , heeft een zeer grote eetlust en een grote spiermassa in vergelijking met hun organen en beenderen. Er gaat veel geld om in het voetbal en dan wil iedereen vooral zijn vel redden." Uit beelden op sociale media blijkt dat leden van Le Bloc Lorrain, een linkse, anarchistische groepering uit Frankrijk die wel vaker gewelddadig te werk gaat, aanwezig waren op de betoging ( lees meer daarover in dit artikel ).

"Zo haal je natuurlijk het meeste rendement uit een vierkante meter stal", zegt Tuyttens. Maar hun gewicht maakt de dieren ook minder mobiel. Bijna de helft (47 procent) van de vleeskippen loopt mank , bleek uit een test bij meer dan 5. Ook al zal er door deze zaak niet veel veranderen.000 kippen. Dat de dieren zo snel groeien, heeft ook andere gevolgen. We vragen niet dat onze standpunten zomaar overgenomen worden, maar gewoon dat er eindelijk over gesproken kan worden.

Door de voetzoolletsels, verteringsproblemen en hartproblemen moet er meer antibiotica worden toegediend aan de kuikens. Dat lijkt te gebeuren. "De biologische grenzen zijn duidelijk bereikt", zegt Tuyttens, "maar persoonlijk vind ik dat ook de ethische grens hier misschien overschreden wordt." Emma, Aisha en Tessa worden op dieet gezet. Vijf maanden later doen ze het goed. Moeilijke jongens zijn er voor hem niet, je moet de spelers alleen uitleggen wat je van hen verwacht. Bekijk hier hoe de kippen er nu uitzien: Videospeler inladen. Wat opvalt is dat ze vaak een heel radicaal en extreem discours aanhangen, met complottheorieën en desinformatie over vaccins.

.. Dat blijft de essentie van het voetbal. .