Victoria

Victoria

Luchtkwaliteit Melbourne slechtste ter wereld, tenisster bevangen door rook

Luchtkwaliteit Melbourne slechtste ter wereld, tenisster bevangen door rook

14-01-20 11:25:00

Luchtkwaliteit Melbourne slechtste ter wereld, tenisster bevangen door rook

De bosbranden blijven woeden in Australië. Melbourne heeft momenteel zelfs de slechtste luchtkwaliteit ter wereld en dat heeft ook gevolgen voor de Australian Open die er doorgaat. Een speelster werd bevangen door de rook en moest opgeven tijdens de kwalificaties.

Tiley had net voor de match tussen Vögele en Jakupovic de keuze nog verdedigd. 'Dinsdagochtend was de luchtkwaliteit inderdaad te slecht om te spelen. Daarom hadden we toen besloten om de trainingssessies op te schorten. Later hebben we er dan toch voor gekozen om de kwalificatiematchen nog door te laten gaan, want in de tussentijd was de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeterd', aldus Tiley. Daarbij kreeg hij ook bijval van de Australische tennisbond, die 'continu op de hoogte waren' van de omstandigheden en geen problemen zagen.

Ce que les Belges attendent le plus comme assouplissement? L'élargissement de la bulle sociale Pas de corruption retenue à charge d'Alain Mathot, la lecture du jugement toujours en cours 'Pas vacciné avant 2022', au 'rythme actuel' ? Pourquoi le raisonnement d'Omnicalculator ne tient pas

Nochtans hadden de autoriteiten van de staat Victoria, waarvan Melbourne de hoofdstad is, net nog iedereen aangeraden om binnen te blijven, huisdieren niet uit te laten en de ramen dicht te doen.Al wekenlang teisteren bosbranden Australië. Al 28 mensen kwamen om het leven en duizenden Australiërs verloren hun woning. In heel het land is de luchtkwaliteit daardoor bijzonder slecht. In Melbourne is de luchtkwaliteit momenteel zelfs de slechtste ter wereld. Dat maakte Brett Sutton, de topadviseur op het departement Volksgezondheid van de staat Victoria, bekend. Toch weerhield dat de organisatie van de Australian Open, het grandslamtoernooi dat op 20 januari aan de hoofdtabel begint, er niet van om de kwalificaties toch door te laten gaan. Enkele uren nadat toernooidirecteur Craig Tiley die beslissing maakte, kwam er al slecht nieuws van een van de velden. In de kwalificatiematch tussen Stefanie Vögele en de Sloveense Dalila Jakupovic, moest die laatste opgeven. Ze werd bevangen door de rook, viel neer op haar knieën en moest van het veld geholpen worden.'Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt', reageerde Jakupovic na de opgave. 'Ik was echt bang, had schrik dat ik in elkaar zou stuiken. Ik ben gaan neerzitten, omdat ik niet meer kon lopen. Pas toen ik op de grond ging, ging het ademhalen beter.' Ondanks het voorval werd het kwalificatieprogramma van de dag gewoon afgewerkt.Tiley had net voor de match tussen Vögele en Jakupovic de keuze nog verdedigd. 'Dinsdagochtend was de luchtkwaliteit inderdaad te slecht om te spelen. Daarom hadden we toen besloten om de trainingssessies op te schorten. Later hebben we er dan toch voor gekozen om de kwalificatiematchen nog door te laten gaan, want in de tussentijd was de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeterd', aldus Tiley. Daarbij kreeg hij ook bijval van de Australische tennisbond, die 'continu op de hoogte waren' van de omstandigheden en geen problemen zagen. Nochtans hadden de autoriteiten van de staat Victoria, waarvan Melbourne de hoofdstad is, net nog iedereen aangeraden om binnen te blijven, huisdieren niet uit te laten en de ramen dicht te doen.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Barcelona voor eerste keer rijkste club ter wereldDe club mag het sportief dan wel net iets moeilijker hebben, financieel gaat het FC Barcelona voor de wind. De Spaanse kampioen mag zich voor de eerste keer de rijkste voetbalclub ter wereld noemen volgens een onderzoek van Deloitte.

Entraînements suspendus et abandon: les dégagements de fumée bouleversent l'Australian Open (VIDEO)La fumée dégagée par les incendies monstre qui ravagent la région de Melbourne a contraint les organisateurs de l'Open d'Australie à suspendre...

Daniel Meyers a confiance en Ysaline Bonaventure avant l'Australian Open : 'Elle sort d'un hiver positif'Ysaline Bonaventure, qui sera la première Belge à monter sur le terrain, s’est entraînée normalement à Melbourne.