China

China

Lokeren gaat in zee met Chinese groep: 'Toekomst zo zorgeloos tegemoet gaan'

Lokeren gaat in zee met Chinese groep: 'Toekomst zo zorgeloos tegemoet gaan'

24-01-20 21:24:00

Lokeren gaat in zee met Chinese groep: 'Toekomst zo zorgeloos tegemoet gaan'

Lokeren wil zo snel mogelijk uit de sportieve en financiële problemen raken en heeft vrijdag een vierjarige sponsordeal met de Chinese groep Ke Hua Sports bekendgemaakt.

Keer gedeeldLokeren-voorzitter Louis de Vries. © Belga Image'Ik ben verheugd het nieuws te kunnen melden dat Sporting Lokeren een samenwerking aangaat met de Chinese groep Ke Hua Sports. Dat akkoord bestaat er onder andere in dat talentvolle Chinese spelers de overstap maken naar de Waaslandse club met stamnummer 282. Anderzijds wordt Sporting Lokeren het instrument om Europese voetbalexpertise en kennis in China verder uit te rollen', meldde voorzitter De Vries.

Et si les chiffres ne s'améliorent pas d'ici vendredi, que feront les autorités? La réponse d'Elio Di Rupo Ostende : les phoques accusés par les pêcheurs de manger tous les poissons Coronavirus: les vaccins sont-ils recommandés pour les femmes enceintes?

De club kwam de laatste weken negatief in beeld. Niet enkel op sportief vlak. Sporting Lokeren kreeg tevens een transferverbod van de Licentiecommissie van de KBVB wegens financiële problemen.'Eigenlijk hadden wij deze deal nog wat langer willen uitwerken en binnenskamers willen houden maar de druk op mezelf en Sporting Lokeren was de laatste dagen net iets te groot geworden. Vandaar dat we nu met het nieuws naar buiten komen, in overleg met onze Chinese partners, over onze samenwerking met de groep Ke Hua Sports', vervolgde de Lokerse voorzitter.

Vraag is waarom de Chinese groep interesse toonde in Sporting Lokeren. 'Men kende mij van de tijd toen ik nog spelersmakelaar was. Bovendien bezit Sporting Lokeren ook buiten de landsgrenzen naam en faam. Zo zijn de gesprekken tot stand gekomen. Wij mochten ondertussen meermaals een Chinese delegatie ontvangen. We konden hen overtuigen dat we iets te bieden hadden. Met hun hulp willen wij het project Sporting Lokeren verder uitbouwen', aldus De Vries. headtopics.com

Sporting Lokeren zou in Belgische handen blijven. 'Er komt wellicht op korte termijn een instap vanuit de groep Ke Hua Sports. Het betref een aankoop van enkele aandelen maar dat moet nog allemaal uitgewerkt worden. Sporting Lokeren blijft echter op en top een Belgische club. Ook een eventuele degradatie, waar wij zeker niet aan denken, staat dit akkoord niet in de weg. Er komt binnenkort een betaling vanuit China. Iets vroeger dan afgesproken, gezien onze huidige situatie, waardoor we meer armslag krijgen en zo het transferverbod zo spoedig mogelijk willen laten opheffen', ging de Lokerse sterke man verder.

Voorts praat de club nog met andere mogelijke partners. 'Daaromtrent hopen wij de komende weken nog te communiceren. De gesprekken zijn lopende. Het betreft hier ook een sportieve samenwerking. En op hoog niveau. De eigenheid van Lokeren blijft echter een heel belangrijk iets. Wij willen onder geen beding onze meerderheid afstaan aan buitenlandse groepen', besloot De Vries.

'Ik ben verheugd het nieuws te kunnen melden dat Sporting Lokeren een samenwerking aangaat met de Chinese groep Ke Hua Sports. Dat akkoord bestaat er onder andere in dat talentvolle Chinese spelers de overstap maken naar de Waaslandse club met stamnummer 282. Anderzijds wordt Sporting Lokeren het instrument om Europese voetbalexpertise en kennis in China verder uit te rollen', meldde voorzitter De Vries. De club kwam de laatste weken negatief in beeld. Niet enkel op sportief vlak. Sporting Lokeren kreeg tevens een transferverbod van de Licentiecommissie van de KBVB wegens financiële problemen. 'Eigenlijk hadden wij deze deal nog wat langer willen uitwerken en binnenskamers willen houden maar de druk op mezelf en Sporting Lokeren was de laatste dagen net iets te groot geworden. Vandaar dat we nu met het nieuws naar buiten komen, in overleg met onze Chinese partners, over onze samenwerking met de groep Ke Hua Sports', vervolgde de Lokerse voorzitter. Vraag is waarom de Chinese groep interesse toonde in Sporting Lokeren. 'Men kende mij van de tijd toen ik nog spelersmakelaar was. Bovendien bezit Sporting Lokeren ook buiten de landsgrenzen naam en faam. Zo zijn de gesprekken tot stand gekomen. Wij mochten ondertussen meermaals een Chinese delegatie ontvangen. We konden hen overtuigen dat we iets te bieden hadden. Met hun hulp willen wij het project Sporting Lokeren verder uitbouwen', aldus De Vries. Sporting Lokeren zou in Belgische handen blijven. 'Er komt wellicht op korte termijn een instap vanuit de groep Ke Hua Sports. Het betref een aankoop van enkele aandelen maar dat moet nog allemaal uitgewerkt worden. Sporting Lokeren blijft echter op en top een Belgische club. Ook een eventuele degradatie, waar wij zeker niet aan denken, staat dit akkoord niet in de weg. Er komt binnenkort een betaling vanuit China. Iets vroeger dan afgesproken, gezien onze huidige situatie, waardoor we meer armslag krijgen en zo het transferverbod zo spoedig mogelijk willen laten opheffen', ging de Lokerse sterke man verder. Voorts praat de club nog met andere mogelijke partners. 'Daaromtrent hopen wij de komende weken nog te communiceren. De gesprekken zijn lopende. Het betreft hier ook een sportieve samenwerking. En op hoog niveau. De eigenheid van Lokeren blijft echter een heel belangrijk iets. Wij willen onder geen beding onze meerderheid afstaan aan buitenlandse groepen', besloot De Vries.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Waarom 24 januari een dag van 110 miljoen wordt voor het Belgische voetbalHet bedrag van het nieuwe mediacontract zal afhankelijk zijn van het gegeven of de Pro League straks met een nieuwe - buitenlandse - partner in zee gaat of trouw blijft aan de huidige. Vrijdag is een belangrijke dag voor het Belgische voetbal.

Elk nadeel heeft zijn voordeelHet ontslag van Ernesto Valverde is een kans voor FC Barcelona om terug naar de basis te gaan. Met Quique Setién werd daarvoor de ideale coach gevonden, zo lijkt het. Maar of dat volstaat?

FC Barcelona keert met Cruijffadept Sétien terug naar de basisHet ontslag van Ernesto Valverde is een kans voor FC Barcelona om terug naar de basis te gaan. Met Quique Setién werd daarvoor de ideale coach gevonden, zo lijkt het. Maar of dat volstaat?

En cinq ans, Nethys a versé 20 millions au consultant McKinseyEnodia dénonce une série de factures et met en doute l’objectivité du consultant.

Épidémie de coronavirus en Chine: la Belgique met en garde ses concitoyensLes Affaires étrangères belges ont adapté vendredi leur avis de voyage vers la Chine et déconseillent 'momentanément' les voyages non...