LIVE Liveblog Super League: alle Britse clubs keren Super League de rug toe

Alle zes Engelse clubs verlieten de Super League al na 48 uur. Volg hier alles op de voet.

21-04-21 11:30:00

Alle zes Engelse clubs verlieten de Super League al na 48 uur. Volg hier alles op de voet.

Blijf in deze blog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Europese Super League.

'UEFA werkt achter de schermen aan financiële injectie voor Champions League'De Europese Voetbalconfederatie UEFA werkt achter de schermen aan een deal van 6 miljard euro met het Britse investeringsfonds Centricus voor een nieuwe en meer lucratieve Champions League, zo vernam het financieel nieuwsagentschap Bloomberg dinsdag uit goede bron.

La Croix-Rouge est accusée par certains d'avoir abandonné les sinistrés: son patron répond en direct aux critiques (vidéo) Bruxelles : des poubelles rigides pour lutter contre les sacs déchirés Explosion à Beyrouth, un an après: 'Quand on sait que personne n'a été emprisonné, ça donne envie de tout casser'

Het in Londen gevestigde investingsbedrijf Centricus zou al enkele maanden in gesprek zijn met UEFA. Aanvankelijk zou er een pakket van 4,2 miljard euro op tafel gelegen hebben, maar dat werd na de bekendmaking van de plannen van de Super League verhoogd tot 6 miljard euro. Centricus en UEFA wilden niet officieel reageren op het nieuws.

Maandag zette het Uitvoerend Comité van de UEFA het licht op groen voor een ingrijpende hervorming van de Champions League. Vanaf het seizoen 2024-2025 starten niet langer 32, maar wel 36 clubs in de groepsfase van het kampioenenbal. Het verdwijnen van de acht poules in de eerste ronde ten voordele van een minikampioenschap dat geleend werd uit de schaakwereld en tien extra wedstrijden voor de teams: dat zijn de belangrijkste wijzigingen in het nieuwe format. Door het grotere aantal wedstrijden en stijgende tv-rechten zou er meer geld naar de clubs stromen. headtopics.com

De hervorming kwam er uren na de bekendmaking van twaalf topclubs om door te gaan met hun plannen om een Super League op te richten, een rechtstreekse tegenhanger van de huidige Champions League, die volgens hen niet genoeg zou opbrengen.De stichtende clubs zijn AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Als startkapitaal zeggen zij over 3,5 miljard euro te beschikken, waardoor elke club jaarlijks verzekerd is van 300 miljoen euro aan inkomsten.

20:18 op 20/04/2021Jan HerregodsUEFA en FIFA mogen van Madrileense rechtbank geen maatregelen nemen tegen Super LeagueEen Madrileense rechtbank verbiedt de Europese Voetbalconfederatie UEFA en de Wereldvoetbalbond FIFA maatregelen te nemen tegen de oprichters van de Super League, zo vernam nieuwsagentschap AFP dinsdag.

"De rechtbank legt UEFA en FIFA op geen enkele maatregel of actie te ondernemen, of een verklaring of persbericht te publiceren, die de voorbereiding van de Super League in het gedrang zou brengen", zo klinkt het bij de Madrileense ondernemingsrechtbank.

Maandag had UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin na een vergadering in Montreux gezegd dat hij zo snel mogelijk sancties wil opleggen aan de twaalf clubs die zich in de nacht van zondag op maandag als stichtende leden van de Super League hebben gepresenteerd. headtopics.com

Bikinis échancrés obligatoires, les sportives se rebiffent : 'Les fédérations sont dépassées par l’évolution de la société' Soulagement à Verviers après 2 semaines de calvaire: l'électricité rétablie presque à 100% Royaume-Uni: 40 ans après, une femme née d'un viol obtient la condamnation de son père biologique

De UEFA-voorzitter benadrukte dat de spelers van clubs die op eigen initiatief deelnemen aan de Super League zullen worden uitgesloten. Daardoor zouden ze niet meer kunnen deelnemen aan internationale competities, zoals EK en WK, omdat ze niet meer voor hun nationale team mogen uitkomen.

De Super League Company kondigde meteen daarna aan dat ze zelf al juridische stappen had genomen om eventuele maatregelen van UEFA te counteren. Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Une Super League 'super ridicule' qui s'est effondrée comme 'un château de cartes''Super ridicule', 'superfuite': la presse sportive européenne raille le projet mort-né de Super League de football dissidente, qui s'est effondré 'comme un château de cartes' avec les désistements de la moitié de ses douze clubs fondateurs.

UEFA stelt nieuwe Champions League voor én herhaalt dreigement aan Super LeagueOndanks de zondagnacht bekendgemaakte plannen voor de oprichting van een Super League, heeft de Europese Voetbalconfederatie UEFA maandag tijdens het Uitvoerend Comité in het Zwitserse Montreux het licht op groen gezet voor een ingrijpende hervorming van de Champions League. Maar voorzitter Ceferin had nog een woordje over voor de clubs in de Super League.

Na de Super League: op naar een Open European League?Nadat de Super League al na 48 uur werd opgedoekt, is het zoeken naar nieuwe manieren om het voetbal te moderniseren. Stefan Kesenne, porfessor emeritus sporteconomie aan de UAntwerpen en KU Leuven, ziet een Open European League als de oplossing. 'UEFA moet de Champions League zo snel mogelijk aan de kant schuiven.'

LIVE Super League: Florentino Perez ontkent dat project dood en begraven isBlijf in deze blog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Europese Super League.

LIVE Twaalf topclubs stichten de Super League: volg de laatste ontwikkelingen hierBlijf in deze blog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Europese Super League.