LIVE Liveblog Spelen: Fanny Lecluyse gaat naar de finale van de 200 meter schoolslag

Volg de acties van onze Belgen op de Olympische Spelen hier op de voet.

29-07-21 08:46:00

Volg de acties van onze Belgen op de Olympische Spelen hier op de voet.

Van 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

Turner Daiki Hashimoto is jongste gouden medaillewinnaar in allroundDe Japanner Daiki Hashimoto heeft woensdag op de Olympische Spelen van Tokio goud veroverd in de allroundcompetitie van het turnen bij de mannen. Op de erelijst is hij de opvolger van zijn landgenoot Kohei Uchimura, tweevoudig olympisch kampioen in de discipline.

Le Covid safe ticket obligatoire en Wallonie: dès la mi-octobre, le QR code sera demandé au restaurant notamment Le Covid safe ticket en Wallonie : obligatoire dès la mi-octobre pour l’HoReCa, les discothèques, les spectacles, les hôpitaux, les centres sportifs, les maisons de repos et les événements festifs La société sans cash, un rêve pour le consommateur ou surtout pour les banques ?

Met een totaal van 88.465 punten haalde hij het van de Chinees Ruoteng Xiao (88.065) en de Rus Nikita Nagornyy (88.031). De Chinees Wei Sun (87.798) en de Japanner Takeru Kitazono (86.698) maakten de top vijf vol. In de landencompetitie pakte Hashimoto eerder op deze Spelen al zilver.

In het turnen bij de vrouwen staat de allroundfinale donderdag op het programma met Nina Derwael en Jutta Verkest. Derwael haalde op het WK al een vierde en vijfde plaats allround en eindigde in de kwalificaties als zevende. Haar belangrijkste afspraak volgt evenwel zondag met de finale aan de brug. De Amerikaanse superster Simone Biles hoeft ze in de allroundfinale alvast niet te vrezen. Biles gaf om mentale redenen forfait nadat ze zich tijdens de teamfinale ook al plots had teruggetrokken. (Belga) headtopics.com

14:49 op 28/07/2021Gert SegersDuitse wielercoach in opspraak na racistische uitspraak tijdens tijdritDe sportdirecteur van het Duitse olympische wielerteam, Patrick Moster, is woensdag in opspraak gekomen na een racistische uitspraak tijdens de tijdrit bij de mannen. Het voorval werd vastgelegd op camera.

Moster ging over de schreef toen hij vanuit de volgwagen Nikias Arndt aanspoorde. Hij riep de renner toe om"die kamelendrijver" in te halen. Voor Arndt waren onder meer twee Afrikanen gestart: Amanuel Ghebreigzabhier uit Eritrea en de Algerijn Azzedine Lagab. De beelden zaten in de live-uitzending.

Patrick Moster zal zich moeten verantwoorden bij zijn oversten."Zijn uitspraken zijn onaanvaardbaar. Na afloop van de Olympische Spelen zullen we met hem moeten spreken", zegt Rudolph Scharping, topman van de Duitse wielerbond, aan het Duitse sportpersbureau SID. Ook het olympisch comité van de oosterburen veroordeelde de uitspraak.

Na afloop van de tijdrit bood de wielercoach al zijn excuses aan."Het spijt me echt, het minste wat ik kan doen, is mijn excuses aanbieden." Nikias Arndt eindigde uiteindelijk op de 19e plaats, op 3:45 van winnaar Primoz Roglic. Ook hij was scherp voor de trainer."Ik ben geschokt door het incident tijdens de olympische tijdrit en wil me duidelijk distantiëren van de uitspraken van de sportdirercteur! Zulke woorden zijn onaanvaardbaar", klonk het op Twitter. headtopics.com

Rébellion lors d'un contrôle sur le port du masque à Anderlecht: 2 policiers et un passant mordus par un chien Afghanistan: comment un smiley dessiné sur la main est devenu un code entre ressortissants et militaires belges Les inondations du 24 juillet dans plusieurs communes sont reconnues comme calamité naturelle publique

14:37 op 28/07/2021Gert Segers3x3 Lions grijpen naast het brons in kleine finale tegen ServiëDe 3x3 Lions, de Belgische mannenploeg in basket 3x3, heeft woensdag naast de bronzen medaille gegrepen op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. In de kleine finale verloren onze landgenoten met 21-10 van Servië, de toernooifavoriet die uiteindelijk vrede moet nemen met brons.

Nick Celis, Rafaël Bogaerts, Thibaut Vervoort en Thierry Mariën ondergingen in de kleine finale in het Aomi Urban Sports Park de wet van de sterkste en keken al snel tegen een 5-1 achterstand aan tegen de razend efficiënte Serviërs, op papier het sterkste land ter wereld. In de halve finales waren ze er eerder op de dag echter verrassend uitgegaan tegen Rusland, voordien konden ze een perfect rapport van zes zeges in evenveel wedstrijden voorleggen.

Ook eerder was Servië in de groepsfase al een klasse te sterk gebleken voor onze landgenoten, die het hoofd echter niet lieten hangen en terugkwamen tot 7-4 en even later ook 11-8. De Servische voorsprong bleef zo lange tijd beperkt tot drie punten. Nadien drukten de Serviërs het gaspedaal toch wat forser in en met nog drie minuten op de klok hadden ze zeven punten voorsprong (17-10). Met nog 1:55 op de klok scoorden de Serviërs het beslissende punt en was de 21-10 eindstand een feit. Geen derde medaille dus voor ons land, na eerder zilver voor Wout van Aert in de wegrit en brons voor judoka Matthias Casse in de klasse tot 81kg. (Belga)

13:12 op 28/07/2021Gert SegersFanny Lecluyse mag naar halve finales 200m schoolslagFanny Lecluyse heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de 200 meter schoolslag bij de vrouwen op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio.Onze 29-jarige landgenote liet in de tweede reeks een snelle 2:23.42 noteren, slechts twaalf honderdsten boven haar Belgisch record dat ze vorige maand op de tabellen zette. In de snelle tweede reeks kwam ze daarmee niet verder dan de vijfde plaats, in de totaalstand kwam ze op de elfde stek terecht. De top zestien plaatste zich voor de halve finales, die donderdag op het programma staan. De finale is voor vrijdag. headtopics.com

In de vierde en tevens laatste reeks liet de Zuid-Afrikaanse sensatie Tatjana Schoenmaker meteen een toptijd van 2:19.16 noteren, waarmee ze het olympisch record van Rebecca Soni (2:19.59 in Londen 2012) van de tabellen veegde en slechts op vijf honderdsten kwam van het wereldrecord van de Deense Rikke Möller Pedersen (2:19.11), dat dateert van augustus 2013.

Op haar derde Olympische Spelen is het voor de eerste keer raak voor Lecluyse op de 200m schoolslag. Zowel in 2012 in Londen (19e op 200m school) als vier jaar later in Rio de Janeiro (28e op 100m school, 17e op 200m school) eindigde haar parcours in de reeksen. Eerder deze Spelen werd ze uitgeschakeld in de reeksen van de 100 meter schoolslag. Ook toen liet Schoenmaker al een olympisch record noteren. (Belga)

Pass sanitaire au restaurant ou dans les salles de sport en Wallonie : des avis partagés Pourquoi la FGTB organise-t-elle une manifestation nationale à Bruxelles ce vendredi 24 septembre ? La directrice des centres culturels s'oppose au Covid Safe Ticket en Wallonie: 'C'est discriminatoire'

13:06 op 28/07/2021Gert SegersBelgen halen geen medaille in tijdrit: 'Concurrentie was wereldtop'Met Wout van Aert en Remco Evenepoel had België woensdag twee medaillekandidaten in de olympische tijdrit. Ze grepen met een zesde en negende plaats allebei naast eremetaal maar bondscoach Sven Vanthourenhout vindt dat geen oneer.

"Uiteraard hoop je op een medaille. Iedereen heeft hard zijn best gedaan, ook Wout en Remco. Maar waar ik een beetje schrik voor had, is uitgekomen. De concurrentie was niet min", reageert Vanthourenhout."Iedereen heeft er een punt van gemaakt om hier op zijn best te presteren. Dit was een hoogstaand niveau, absoluut wereldtop. Ik had vooraf gezegd dat twee medailles konden, maar ook dat het niets kon zijn. We zijn ook afhankelijk van de concurrentie. Iemand als Ganna was vooraf de favoriet maar pakt evenmin een medaille."

Wout van Aert was zaterdag in de wegrit misschien wel de beste man in koers maar schoot woensdag tekort om aanspraak te maken op het podium. Vanthourenhout wijst op de verschillende concurrentie in beide disciplines."De finale in de wegrit werd beslist door mannen die allemaal uit de Tour kwamen. Hier staan alleen tijdrijders bovenaan die geen Tour hebben gereden (winnaar Roglic gaf na een week op, red). Het is een discipline waarin je mentale weerbaarheid moet tonen en misschien ontbreekt hij dat ene procentje vandaag."

Remco Evenepoel kon net als zaterdag zijn stempel niet helemaal drukken. Maar dat is volgens Vanthourenhout een logisch gevolg van het lange herstelproces dat hij nog altijd doormaakt na zijn loodzware val in de Ronde van Lombardije vorig jaar."Ik reed achter Remco en vond hem een goeie tijdrit afwerken. Hij heeft mij niet teleurgesteld. Eerlijk gezegd was top acht voor mij het hoogst haalbare. Ik had hem vooraf ook gezegd dat hij zich niet moest fixeren op een medaille omdat dit op dit moment gewoon niet realistisch is. Hij zit nog in een proces dat nog tot het einde van het seizoen zal duren. Maar het komt goed, hij is nog altijd maar 21." (Belga)

12:01 op 28/07/2021Gert SegersBelgian Lions 3x3 grijpen naast finaleDe 3x3 Lions, de Belgische mannenploeg in basket 3x3, heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de finale op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio.In de halve finales in het Aomi Urban Sports Park gingen Nick Celis, Rafaël Bogaerts, Thibaut Vervoort en Thierry Mariën met 21-8 onderuit tegen Letland. Een bronzen medaille is dus nog het hoogst haalbare. In de kleine finale nemen ze het daarvoor woensdagnamiddag op tegen Servië, dat verrassend met 21-10 verloor van Rusland. Voordien konden de Serviërs een perfect rapport van zes zeges in evenveel wedstrijden voorleggen. (Belga)

11:20 op 28/07/2021Gert SegersPrimoz Roglic: van een schans in Strahovlje naar olympisch goud Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

LIVE Roeiers naar finale: overzicht van dag 5 Olympische SpelenVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

LIVE Over Matthias Casse, Simon Biles en stuntende Belgian Cats: overzicht van dag 4 Olympische SpelenDag vier van de Spelen leverde een tweede Belgische medaille op, de Belgische 3x3 Lions staan in de halve finales en de Belgian Cats stuntten tegen Australië. Met dit overzicht bent u weer helemaal mee.

LIVE Liveblog Spelen: overzicht van dag 5 met Van Aert, 3x3 Lions en Belgische roeiersVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

LIVE Liveblog Spelen: Judoka Matthias Casse plaatst zich voor halve finales; Belgian Lions 3x3 naar kwartfinalesVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

LIVE Liveblog Spelen: Casse strandt in halve finale, straks kamp om bronsVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

LIVE Liveblog Spelen: Belgische 3x3 Lions grijpen naast medailleVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.