Liers stedelijk ontwikkelingsbedrijf koopt C&A-gebouw en Rerum Novarum-site

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 22 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 12%
  • Publisher: 63%

SOLag, het stedelijk ontwikkelingsbedrijf van de stad Lier, staat op het punt om in de Antwerpsestraat het leegstaande C&A-gebouw en de volledige Rerum Novarum-site te kopen. “We zetten hiermee een grote stap in onze strijd voor een leefbaar en bloeiend centrum”, benadrukt burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

SOLag, het stedelijk ontwikkelingsbedrijf van de stad Lier, staat op het punt om in de Antwerpsestraat het leegstaande C&A-gebouw en de volledige Rerum Novarum-site te kopen. “We zetten hiermee een grote stap in onze strijd voor een leefbaar en bloeiend centrum”, benadrukt burgemeester Rik Verwaest (N-VA).“Deze aaneengesloten percelen vormen een uiterst strategische ligging in ons centrum.

Toch is het binnengebied, met vroegere horecazaak Rerum Novarum en de achterliggende kantoren en parking (+/- 3500 m²) al lang aan het verkommeren. Bijna twintig jaar lang liepen plannen voor deze terreinen op niets uit. Het C&A-pand (vloeroppervlakte 3400 m²) had al sinds de jaren 90 de twee bovenste verdiepingen leeg staan en is na het vertrek van C&A het grootste leegstaande pand in het kernwinkelgebied.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.