Lampedusa roept noodtoestand uit na komst 5.000 migranten in één dag

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 42 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 20%
  • Publisher: 63%

Het gemeentebestuur van het Italiaanse eiland Lampedusa in de Middellandse Zee heeft de noodtoestand uitgeroepen na de komst van duizenden nieuwe bootmigranten.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Burgemeester van Lampedusa Filippo Mannino vraagt meer steun voor het eiland, dat onder “zware druk” staat. De burgers van Lampedusa zijn wanhopig, vertelt hij aan persbureau Ansa. “Elkeen heeft op zijn manier migranten geholpen die hulp nodig hadden, maar nu is het echt tijd om een structurele oplossing te zoeken”, zei hij. Het was niet meteen duidelijk welke concrete effecten de afkondiging van de noodtoestand heeft.

Sinds maandag zijn duizenden bootmigranten op het eiland tussen Sicilië en Noord-Afrika toegestroomd. Alleen al dinsdag kwamen meer dan 5.000 mensen aan, zo bleek uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome. De rechtse regering van Italië besliste in april al een noodtoestand voor het hele land in te stellen wegens de grote migratiestroom.

Het opvangcentrum voor migranten op Lampedusa heeft plaats voor zowat 400 mensen en zit overvol. Momenteel bevinden zich bijna 6.800 migranten op het eiland, dat op 190 kilometer van de Tunesische kuststad Sfax ligt. Aan de haven namen de spanningen woensdagnamiddag toe. Honderden migranten probeerden volgens mediaberichten de haven te verlaten en door versperringen te breken. Op videobeelden was te zien hoe de politie de mensen terugdrong.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Op één dag arriveren ruim 5.000 migranten op Lampedusa: Italiaanse eiland roept noodtoestand uitHet gemeentebestuur van het Italiaanse eiland Lampedusa in de Middellandse Zee heeft de noodtoestand uitgeroepen na de komst van duizenden nieuwe bootmigranten. Dat maakte burgemeester Filippo Mannino woensdagavond bekend.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Lampedusa roept noodtoestand uit na komst 5.000 migranten op één dagHet gemeentebestuur van het Italiaanse eiland Lampedusa in de Middellandse Zee heeft de noodtoestand uitgeroepen na de komst van duizenden nieuwe bootmigranten.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

KMI waarschuwt voor mogelijk stevig onweer in het oosten van het landVanaf dinsdagnamiddag zijn er lokale stevige onweders mogelijk, vooral over de oostelijke helft van het land, zo waarschuwt het KMI.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

KMI waarschuwt voor mogelijk stevig onweer in het oosten van het landIn de loop van de namiddag komt er vanuit Frankrijk een regen- en onweerszone, waarschuwt het KMI.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Biografie over Elon Musk: het leven zoals het is op Planeet ElonElon Musk liet zijn biograaf twee jaar lang toe tot zijn ‘inner circle’ en krijgt wat hij ongetwijfeld gehoopt had: een empathisch portret van een man die zelf niet zo sterk is in empathie.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Ploegleider Jumbo-Visma: “Het team is heel erg aangedaan door het nieuws over Nathan Van Hooydonck”Het nieuws dat profrenner Nathan Van Hooydonck (27) dinsdagvoormiddag onwel werd achter het stuur en onmiddellijk werd overgebracht naar het ziekenhuis, kwam ook zwaar binnen bij de ploegmaats van Jumbo-Visma die momenteel in Spanje zijn voor de Vuelta. “We hopen dat het oké gaat met hem en zijn vriendin en dat zijn situatie verbetert”, aldus ploegleider Grischa Niermann.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »