Franck Dierckens

Franck Dierckens

KV Oostende: Amerikaanse eigenaar met lokale verankering?

KV Oostende: Amerikaanse eigenaar met lokale verankering?

10-01-20 17:56:00

KV Oostende: Amerikaanse eigenaar met lokale verankering?

Alleen een buitenlandse overnemer kan de kustclub nog redden. Wat zijn de scenario's?

De trainer is al nieuw, de volgende dagen krijgt KV Oostende wellicht ook een nieuwe eigenaar. Want: de rekeningen kloppen niet. Franck Dierckens, die in februari 2019 de aandelen van Peter Callant overam, tekende toen voor een substantiële kapitaalsverhoging en heeft zich het voorbije jaar 'gesmeten' bij stamnummer 31, maar ook de CEO van Diaz Sunprotection botste op de limieten van de kustclub. Net zoals zijn voorgangers Eddy Vergeylen, Yves Lejaeghere en Marc Coucke dat deden.

Jean-Marc Nollet, coprésident du parti Ecolo, respecte-t-il la bulle sociale ? 'Non' '43% des Belges disent respecter la bulle d'un seul contact rapproché' 'Les bras m'en tombent', 'Règles injustes? Changez-les'... les critiques fusent après la déclaration de Nollet sur la bulle sociale

Uitzichtloos, besefte ook Dierckens, die tegen midden februari goed 2,5 miljoen nodig heeft om de proflicentie naar de kust te halen. Dat geld is er niet. En door alleen links en rechts te beknibbelen op de uitgaven komt KV Oostende niet eens in de buurt van dat bedrag. Hoe spijtig Dierckens het ook vindt, alleen een buitenlandse overnemer kan het profvoetbal in Oostende nog redden.

Momenteel liggen nog twee scenario's op tafel. In het ene geval kan de West-Vlaamse zakenman nog een deel (25 tot 40 procent) van de aandelen behouden - voor hem het ideale plan -, maar de kans is bijzonder groot dat hij straks al zijn aandelen (97 procent) moet verkopen. headtopics.com

De Amerikanen'Iedereen in Oostende houdt de lippen stijf op elkaar over de identiteit van de overnemer, maar het gaat in elk geval over een Amerikaan die ook een club in de Engelse Premier League bezit', schreef ons zusterbladKrant van West-Vlaanderen

.Veel kandidaten zijn er niet. Zeven om precies te zijn. Stan Kroenke (supermarktketen Wal-Mart) bezit 100 procent van de aandelen in Arsenal, Wesley Edens heeft samen met een Egyptenaar een meerderheidsaandeel in Aston Villa, PEAK6 Investments heeft een kwart van Bournemouth in zijn portefeuille, Josh Harris en David Blitzer bezitten een minderheidsaandeel in Crystal Palace en Albert Smith heeft 10 procent van West Ham United in handen, terwijl de familie Glazer (Manchester United) en Fenway Sports Group (Liverpool) de groten der aarde leiden.

'De Amerikanen' zouden 5,5 miljoen geboden hebben, met de belofte dat de schulden aan Marc Coucke (6,2 miljoen) meteen zouden vereffend worden, maar Dierckens hoopt nog altijd op een scenario waarin hij zelf voorzitter kan blijven en op die manier de lokale verankering kan verzekeren. KV Oostende, meent de voorzitter, moet meer zijn dan een opleidingsclub waar een buitenlandse investeringsgroep aan de touwtjes trekt.

En: in het geval van een gedeeltelijke overname staat ook de rol van grootverdiener Patrick Orlans ter discussie. Het is een publiek geheim dat Dierckens en de algemeen directeur van KVO niet langer op dezelfde golflengte zitten. Twee kapiteins op een schip, dat heeft nooit gewerkt. Ook niet op een sloepje. headtopics.com

Jean-Marc Nollet avoue ne pas respecter la bulle sociale, les critiques fusent Tartuffe et le virus 'Les règles s'appliquent à tous', 'Changez-les si elles sont injustes'… les critiques fusent après la déclaration de Nollet sur la bulle sociale

De trainer is al nieuw, de volgende dagen krijgt KV Oostende wellicht ook een nieuwe eigenaar. Want: de rekeningen kloppen niet. Franck Dierckens, die in februari 2019 de aandelen van Peter Callant overam, tekende toen voor een substantiële kapitaalsverhoging en heeft zich het voorbije jaar 'gesmeten' bij stamnummer 31, maar ook de CEO van Diaz Sunprotection botste op de limieten van de kustclub. Net zoals zijn voorgangers Eddy Vergeylen, Yves Lejaeghere en Marc Coucke dat deden.Uitzichtloos, besefte ook Dierckens, die tegen midden februari goed 2,5 miljoen nodig heeft om de proflicentie naar de kust te halen. Dat geld is er niet. En door alleen links en rechts te beknibbelen op de uitgaven komt KV Oostende niet eens in de buurt van dat bedrag. Hoe spijtig Dierckens het ook vindt, alleen een buitenlandse overnemer kan het profvoetbal in Oostende nog redden. Momenteel liggen nog twee scenario's op tafel. In het ene geval kan de West-Vlaamse zakenman nog een deel (25 tot 40 procent) van de aandelen behouden - voor hem het ideale plan -, maar de kans is bijzonder groot dat hij straks al zijn aandelen (97 procent) moet verkopen.'Iedereen in Oostende houdt de lippen stijf op elkaar over de identiteit van de overnemer, maar het gaat in elk geval over een Amerikaan die ook een club in de Engelse Premier League bezit', schreef ons zusterblad Krant van West-Vlaanderen. Veel kandidaten zijn er niet. Zeven om precies te zijn. Stan Kroenke (supermarktketen Wal-Mart) bezit 100 procent van de aandelen in Arsenal, Wesley Edens heeft samen met een Egyptenaar een meerderheidsaandeel in Aston Villa, PEAK6 Investments heeft een kwart van Bournemouth in zijn portefeuille, Josh Harris en David Blitzer bezitten een minderheidsaandeel in Crystal Palace en Albert Smith heeft 10 procent van West Ham United in handen, terwijl de familie Glazer (Manchester United) en Fenway Sports Group (Liverpool) de groten der aarde leiden.'De Amerikanen' zouden 5,5 miljoen geboden hebben, met de belofte dat de schulden aan Marc Coucke (6,2 miljoen) meteen zouden vereffend worden, maar Dierckens hoopt nog altijd op een scenario waarin hij zelf voorzitter kan blijven en op die manier de lokale verankering kan verzekeren. KV Oostende, meent de voorzitter, moet meer zijn dan een opleidingsclub waar een buitenlandse investeringsgroep aan de touwtjes trekt. En: in het geval van een gedeeltelijke overname staat ook de rol van grootverdiener Patrick Orlans ter discussie. Het is een publiek geheim dat Dierckens en de algemeen directeur van KVO niet langer op dezelfde golflengte zitten. Twee kapiteins op een schip, dat heeft nooit gewerkt. Ook niet op een sloepje.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

FC Barcelona: de chaos achter de façadeBarça is dan wel Spaans herfstkampioen, het blijft kampen met slechte vibes en enkele verontrustende cijfers.

Binche: la nouvelle fresque de Gilles RochezCette année, l'artiste met les personnages à l'honneur, à travers leurs masques.

Luxembourg : un poids lourd dangereux met en danger les services de secoursCe mercredi, un incendie de poids lourd avec des matières d’origine et de contenance incertaines suscite l’ire du commandant de la zone de secours Luxembourg. La législation n’est pas respectée et ses hommes sont mis en danger. Y aura-t-il des suites judiciaires ? Dites moi venez-vous d’engager le stagiaire de BFMTV pour nous pondre des tweets de cet ampleur?

Salon de l’auto: un palais met en avant la mobilité douce et partagée (vidéo)Le palais consacré à la mobilité douce et partagée wearemobility prend cette année une place plus importante au salon de l’auto qui ouvre ses portes jeudi à la presse à Bruxelles. Il occupe désormais une place centrale dans le patio et est ouvert pendant toute la durée du salon.

AB InBev verdit ses usines européennesLe géant brassicole signe un accord décennal pour l'approvisionnement en énergie 100% renouvelable de ses sites d'Europe occidentale. Elles fonctionneront totalement à l'énergie solaire. Une étape en plus dans son programme de réduction des émissions de CO2.

Elio Di Rupo met en garde contre le danger pour la démocratie d'un retour aux urnesLe ministre-président wallon Elio Di Rupo a réclamé jeudi une 'attitude positive' de la part des présidents de parti, à la suite d'une... VIVE le PTB !!! Il redoute que le peuple laisse tomber le PS D'abord c'est anti démocratique d'obliger les gens à voter