Nikola Storm

Nikola Storm

KV Mechelen wint bij Standard en grijpt koppositie in Europe play-offs

Ondanks de nederlaag viel er toch nog een opsteker te noteren voor Standard met de rentree van Zinho Vanheusden tien minuten voor tijd.

13-05-21 19:07:00

Ondanks de nederlaag viel er toch nog een opsteker te noteren voor Standard met de rentree van Zinho Vanheusden tien minuten voor tijd.

Standard heeft donderdag op eigen veld met 1-2 verloren van KV Mechelen op de derde speeldag van de Europe play-offs. Mechelen nestelt zich dankzij de overwinning op kop in de poule met 31 punten, Standard staat voorlopig op de vierde en laatste plaats met 28 punten.

Keer gedeeldMechelen-speler Nikola Storm, kort nadat hij tegen Standard gescoord heeft. © Belga ImageMalinwa ging gretiger van start en zag zich daarvoor beloond met de openingsgoal, zij het wel met de nodige dosis geluk. Nikola Storm dropte de bal in de zestien van Standard. Arnaud Bodart kon de bal wegboksen, maar deed dat ongelukkig in het gezicht van Nicolas Gavory (14.), die de bal in eigen doel devieerde. Een doelpoging van Joao Klauss vanuit een scherpe hoek was het beste wat de Rouches daar tegenover konden zetten voor rust. Het was Sandy Walsh die net voorbij het halfuur dichtbij de 0-2 kwam. Bodart was bij de pinken en voorkwam verder onheil.

Un hôpital suspend, sans salaire, 178 employés qui ont refusé la vaccination contre le Covid-19 Climat - Greta Thunberg de nouveau en grève scolaire le vendredi devant le parlement suédois Un pêcheur sain et sauf après avoir été 'avalé' par une baleine

Luiks geklungelDe tweede helft was nog geen vijf minuten ver wanneer man in vorm Nikola Storm een wenkende kans aan bezoekende zijde onbenut liet. Na Luiks geklungel achterin legde Kerim Mrabti de bal panklaar voor Storm. Zijn lage schuiver zoefde rakelings naast de linkerpaal. In de tegenstoot zag Jackson Muleka zijn knal van aan het penaltypunt afgeweerd worden door Jordi Vanlerberghe. Even later was het toch raak voor Storm (54.). Op aangeven van opnieuw Mrabti kapte hij naar binnen en verschalkte Bodart in de korte hoek. Het was zijn achtste goal in de laatste vijf wedstrijden.

Mechelen leek makkelijk te winnen, tot er twee noodlottige minuten aanbraken. Nicolas Raskin (67.) nam eerst Yannick Thoelen te grazen met een schuiver door de benen via een bos van spelers en Thibault Peyre kreeg een minuut later rechtstreeks rood voor een onbesuisde charge op Michel-Ange Balikwisha. Konstantinos Laifis bezorgde Standard ei zo na nog een punt. Zijn kopbal strandde echter tegen de paal. headtopics.com

Rentree Zinho VanheusdenOndanks de nederlaag viel er toch nog een opsteker te noteren bij de thuisploeg met de rentree van Zinho Vanheusden tien minuten voor tijd. Hij maakte zijn rentree na meer dan een half jaar blessureleed.Eerder op de dagwon AA Gent met 2-1 van KV Oostende. Oostende telt 30 punten halverwege de minicompetitie en is daarmee tweede, Gent is derde met 29 punten.

Malinwa ging gretiger van start en zag zich daarvoor beloond met de openingsgoal, zij het wel met de nodige dosis geluk. Nikola Storm dropte de bal in de zestien van Standard. Arnaud Bodart kon de bal wegboksen, maar deed dat ongelukkig in het gezicht van Nicolas Gavory (14.), die de bal in eigen doel devieerde. Een doelpoging van Joao Klauss vanuit een scherpe hoek was het beste wat de Rouches daar tegenover konden zetten voor rust. Het was Sandy Walsh die net voorbij het halfuur dichtbij de 0-2 kwam. Bodart was bij de pinken en voorkwam verder onheil.De tweede helft was nog geen vijf minuten ver wanneer man in vorm Nikola Storm een wenkende kans aan bezoekende zijde onbenut liet. Na Luiks geklungel achterin legde Kerim Mrabti de bal panklaar voor Storm. Zijn lage schuiver zoefde rakelings naast de linkerpaal. In de tegenstoot zag Jackson Muleka zijn knal van aan het penaltypunt afgeweerd worden door Jordi Vanlerberghe. Even later was het toch raak voor Storm (54.). Op aangeven van opnieuw Mrabti kapte hij naar binnen en verschalkte Bodart in de korte hoek. Het was zijn achtste goal in de laatste vijf wedstrijden.Mechelen leek makkelijk te winnen, tot er twee noodlottige minuten aanbraken. Nicolas Raskin (67.) nam eerst Yannick Thoelen te grazen met een schuiver door de benen via een bos van spelers en Thibault Peyre kreeg een minuut later rechtstreeks rood voor een onbesuisde charge op Michel-Ange Balikwisha. Konstantinos Laifis bezorgde Standard ei zo na nog een punt. Zijn kopbal strandde echter tegen de paal.Ondanks de nederlaag viel er toch nog een opsteker te noteren bij de thuisploeg met de rentree van Zinho Vanheusden tien minuten voor tijd. Hij maakte zijn rentree na meer dan een half jaar blessureleed.Eerder op de dag won AA Gent met 2-1 van KV Oostende. Oostende telt 30 punten halverwege de minicompetitie en is daarmee tweede, Gent is derde met 29 punten.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Home - Sport/Footmagazine | Jeux Euro

Jouez avec les jeux de l’EURO Sport/Foot Magazine et gagnez de superbes prix ! Montrez vos talents sur le terrain de jeu!

Xavi verlengt contract bij Al-Sadd en keert voorlopig niet terug naar BarçaXavi heeft zijn contract bij de Qatarese club Al-Sadd met twee seizoenen verlengd. De coach maakt zo een einde aan het gespeculeer over een nabije terugkeer naar FC Barcelona.

Stammentwist in Deurne: achtergronden bij het ontslag van D'Onofrio bij AntwerpIn de schaduw van een sportief geslaagd seizoen beleefde Antwerp op alle niveaus zeer woelige weken. Verwarring en onzekerheid regeerden. Het eindigde allemaal met het vertrek van Luciano D'Onofrio.

Genk speelt gelijk tegen Anderlecht - Club Brugge weer wat dichter bij titelRacing Genk en Anderlecht hebben op de derde speeldag van de Champions' Play-offs in de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. Anouar Ait El Hadj (33.) en Paul Onuachu (67.) zorgden voor de doelpunten. Beide ploegen schieten met de puntendeling weinig op.

De baardtrends van 2021, met advies bij de keuze van je baardtrimmerEen mooie en trendy baard hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met enkele slimme onderhoudstips volgens de regels van de kunst, ben je helemaal mee met de nieuwste baardtrends. We zetten de trends op een rijtje en geven advies waarop te letten bij de keuze van een baardtrimmer.

Bohdan Mychajlytsjenko is terug bij Anderlecht: 'Ik heb aan mezelf getwijfeld, ja'Na een droomdebuut tegen STVV in augustus, waarin hij scoorde na een oversteek van vijftig meter, verdween Bohdan Mychajlytsjenko in de winter uit beeld. Intussen valt de Oekraïense linksback niet meer uit de basisploeg van Vincent Kompany weg te denken.

Voyages en Espagne: quelles conditions pour y entrer en ce week-end d'Ascension?L'Espagne fait partie des destinations les plus populaires pour ce congé de l'Ascension. Quelles sont les conditions pour s'y rendre aujourd'hui ? Et que peut-on déjà y faire ?