KV Kortrijk kampt met tekort aan Belgen: 'Er is een war on talent aan de gang'

22-01-22 12:22:00

KV Kortrijk kampt met tekort aan Belgen: 'Er is een war on talent aan de gang'

KV Kortrijk kampt met tekort aan Belgen: 'Er is een war on talent aan de gang'

Na het vertrek van Gilles Dewaele naar Standard en Timothy Derijck naar Zulte Waregem, heeft KV Kortirjk een nijpend tekort aan Belgen in zijn kern. 'Het is niet makkelijk om dat op te lossen', vertelt algemeen manager Matthias Leterme aan de Krant van West-Vlaanderen.

© Belga Image KV Kortrijk probeert Belgen binnen te halen om de kern uit te diepen.Mail Een gezondheidswandeling was Antwerp gisteravond niet gegund aan de kust.© Belga Image De top vier speelt na de reguliere competitie de kampioenenplay-off.© Belga KV Oostende dacht net voor de rust te scoren via Theo Ndicka Matam, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd door de VAR.

Met Alexandre De Bruyn van KAA Gent en volgend seizoen ook Nayel Mehssatou van Anderlecht heeft het er al twee aangekocht.Maar ondertussen zitten ze in het Gulden Sporenstadion wel met de handen in de haren, want vorig weekend tegen de Buffalo's stonden er maar 16 in plaats van 18 namen op het wedstrijdblad van de Kerels.Opnieuw met dank aan topschutter Frey en recordaankoop Balikwisha.KV Kortrijk kwam namelijk niet aan de verplichte zes Belgen en mocht de ontbrekende plaatsen niet vervangen door buitenlanders.Januari is een drukke, belangrijke maand, vol topwedstrijden.Bij de Krant van West-Vlaanderen maakte algemeen manager Matthias Leterme wel duidelijk het dat het snel die problematiek wil oplossen, maar dat zou niet zo eenvoudig zijn.Vanaf volgend weekend is er opnieuw publiek welkom in de stadions.'Als de vraag groot is en het aanbod eerder beperkt, dan zijn die jongens aan de dure kant en begin je de prijs-kwaliteitverhouding te vergelijken met buitenlandse jongens.Club Brugge, dat zondag naar Standard trekt, is met eveneens 43 punten derde.

Er is een beetje een war on talent wat Belgen betreft, en spelers en makelaars weten natuurlijk ook dat iedere ploeg Belgen zoekt die basisspeler kunnen zijn.In de aanvangsfase van de wedstrijd tegen KV Oostende stonden een twintigtal supporters van de Great Old hun ploeg aan te moedigen vanop het dak van een naburig gebouw.Daar komt nog bij dat Samuel Gouet naar de Afrika Cup is en Sheldon Bateau en Joachim Van Damme de club hebben verlaten.' Dat er een beperkt aanbod aan Belgische spelers is, komt volgens Leterme door twee zaken.'Ten eerste is de concurrentie veel groter dan België alleen.Prijs-kwaliteit een dure verplaatsing.Het gaat internationaal heel hard.Maar covid blijft de grote onbekende.En ten tweede moeten we ieder jaar voldoende gewapend zijn om in 1A te kunnen blijven.KVO toonde zich in de openingsfase dan ook een stuurloos schip.Exact tien minuten later bracht Michel Ange Balikwisha 'The Great Old' op voorsprong (71e) door de assist van Koji Miyoshi binnen te tikken.

Daarvoor zoeken we kwalitatieve, onmiddellijk inzetbare spelers, maar die zijn meestal onbetaalbaar voor ons.Als je bijvoorbeeld hoort welke voorwaarden Antwerp stelde om Alexis De Sart over te nemen, dan is er voor ons maar één conclusie mogelijk: wij kunnen dat niet betalen.Na vijftien minuten voetballen had het al makkelijk 0-3 kunnen staan.Het scheelt een slok op een borrel dat we onze thuiswedstrijden moeten afwerken in een leeg stadion.Door de schaarste aan direct inzetbare spelers zijn de prijzen voor zulke spelers enorm hoog.' KV Kortrijk probeert Belgen binnen te halen om de kern uit te diepen.Daarna duwde Yusuf een puike voorzet van de mee opgerukte Bataille maar net naast.Met Alexandre De Bruyn van KAA Gent en volgend seizoen ook Nayel Mehssatou van Anderlecht heeft het er al twee aangekocht.Vrancken : 'Ik wist goed waar ik aan begon toen ik in het vak stapte.

Maar ondertussen zitten ze in het Gulden Sporenstadion wel met de handen in de haren, want vorig weekend tegen de Buffalo's stonden er maar 16 in plaats van 18 namen op het wedstrijdblad van de Kerels.Na een goeie tik van Frey – de Zwitser begon goed aan de match – kwam de jonge Belg opnieuw alleen voor doel.KV Kortrijk kwam namelijk niet aan de verplichte zes Belgen en mocht de ontbrekende plaatsen niet vervangen door buitenlanders.Bij de Krant van West-Vlaanderen maakte algemeen manager Matthias Leterme wel duidelijk het dat het snel die problematiek wil oplossen, maar dat zou niet zo eenvoudig zijn.Oostende putte moet uit de missers van Antwerp en knokte zich terug in de match.Om die te behalen moet de club een kern samenstellen waar muziek in zit en moeten spelers boven zichzelf uitstijgen.'Als de vraag groot is en het aanbod eerder beperkt, dan zijn die jongens aan de dure kant en begin je de prijs-kwaliteitverhouding te vergelijken met buitenlandse jongens.Er is een beetje een war on talent wat Belgen betreft, en spelers en makelaars weten natuurlijk ook dat iedere ploeg Belgen zoekt die basisspeler kunnen zijn.Alleen Ambrose kon de bezoekers eens bedreigen.

'Dat er een beperkt aanbod aan Belgische spelers is, komt volgens Leterme door twee zaken.Ik lig niet wakker van een ontslag.'Ten eerste is de concurrentie veel groter dan België alleen.Een zweefduik van Butez was nodig om hem van de openingsgoal te houden.Het gaat internationaal heel hard.En ten tweede moeten we ieder jaar voldoende gewapend zijn om in 1A te kunnen blijven.Verstraete legde de bal mooi in de rug van de Oostendse verdediging.Buitenlanders krijgen alle kansen, terwijl ik op de trainersschool toch meerdere interessante Belgen tegenkwam met ideeën en dadendrang.Daarvoor zoeken we kwalitatieve, onmiddellijk inzetbare spelers, maar die zijn meestal onbetaalbaar voor ons.

Als je bijvoorbeeld hoort welke voorwaarden Antwerp stelde om Alexis De Sart over te nemen, dan is er voor ons maar één conclusie mogelijk: wij kunnen dat niet betalen.Foto: BELGA Datzelfde lot was tien minuten later ook de thuisploeg beschoren.Door de schaarste aan direct inzetbare spelers zijn de prijzen voor zulke spelers enorm hoog.' Club Brugge en Genk hebben een nieuwe trainer.' Lees meer over:.Via het been van Bataille vloog de bal voorbij Butez.

Lire la suite:
SportVoetbalmagazine »
Loading news...
Failed to load news.

KV Oostende verliest eerste wedstrijd zonder Blessin met 1-2 van volwassen AntwerpEen gezondheidswandeling was Antwerp gisteravond niet gegund aan de kust. De Great Old moest tegen KV Oostende na rust een scheve situatie rechtzetten, maa...

Wouter Vrancken: 'Gelukkig koos KV Mechelen met mij voor een jonge Belg zonder ervaring'Al drieënhalf jaar zit Wouter Vrancken bij KV Mechelen, in de Jupiler Pro League doet niemand beter. Met Knack sprak de 42-jarige coach over corona, het vak van trainer en de stap naar een topclub. 'Ze zullen wel weten wat ik in mijn mars heb, maar als ze niet aan mij denken...'

Antwerp buigt achterstand tegen KV Oostende om en klimt naar de tweede plaatsOp de 23e speeldag van de Jupiler Pro League is Antwerp vrijdag met 1-2 gaan winnen op het veld van Oostende. Dankzij de driepunter wippen de Antwerpenaars naar de tweede plaats in de stand.

KV Oostende verliest eerste wedstrijd zonder Blessin met 1-2 van volwassen AntwerpEen gezondheidswandeling was Antwerp gisteravond niet gegund aan de kust. De Great Old moest tegen KV Oostende na rust een scheve situatie rechtzetten, maa...

Zal Rusland binnenvallen in Oekraïne? Vijf mogelijke scenario'sAl wekenlang wordt met argusogen gekeken naar de Russische troepenverzameling aan de grens met Oekraïne. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ondertussen doet NATO land Duitsland handje klap met Rusland voor gasbevoorrading. Verzwakt hiermee onze positie ten aanzien van Rusland EN de USA die Europa niet serieus meer nemen. Als Eénoog in het Land der Blinden,kan ik deze situatie enkel maar op heuglijke manier verwelkomen.

'In Molenbeek moet je 15 jaar wachten op een sociale huurwoning'Dat blijkt uit een vraag van een gemeenteraadslid aan het College van Burgemeester en Schepen. Een Marokkaanse naam aannemen helpt wellicht? Als autochtoon! ja waar niet ?