Darko Lemajic

Darko Lemajic

KAA Gent is nog op zoek naar efficiëntie

De Buffalo's boekten een eerste belangrijke zege voor groepswinst in de Conference League.

17-09-21 11:46:00

.KAAGent won zijn eerste wedstrijd dan wel in de Conference League, zeker op aanvallend vlak is er nog verbetering mogelijk. Een analyse van een zuinige zege van de Buffalo's.

De Buffalo's boekten een eerste belangrijke zege voor groepswinst in de Conference League.

Oogstrelend voetbal was het helemaal niet, wat de Buffalo's opvoerden in Tallinn bij het plaatselijke FC Flora. De voorafgaande waarschuwing van coach Hein Vanhaezebrouck dat de Esten zouden terugvallen op een strakke organisatie, met fysieke stevigheid en ook dat ze weinig tegendoelpunten slikken, klopte volledig.

Coronavirus en Belgique: 'Préparez-vous à affronter la quatrième vague', avertit Franck Vandenbroucke 'Nous sommes au début d'une quatrième vague d'infections' au covid, considère Frank Vandenbroucke A Bruxelles, la majorité veut féminiser davantage les noms d’arrêts de bus, trams et stations de métro

...Oogstrelend voetbal was het helemaal niet, wat de Buffalo's opvoerden in Tallinn bij het plaatselijke FC Flora. De voorafgaande waarschuwing van coach Hein Vanhaezebrouck dat de Esten zouden terugvallen op een strakke organisatie, met fysieke stevigheid en ook dat ze weinig tegendoelpunten slikken, klopte volledig. Vandaar zijn keuze voor veel meer verticaliteit in het eigen spel en de inbreng van ballenafpakker Elisha Owusu, linkerflank Christopher Opéri, debutant in de spits Darko Lemajic en linksback Bruno Godeau. Daardoor kregen Julien de Sart, Núrio Fortuna, Tarik Tissoudali en Joseph Okumu rust.Net zoals destijds al gebeurde bij KV Kortrijk (met Elimane Coulibaly en Ivan Santini) greep de Gentse trainer terug naar twee torens voorin, met Laurent Depoitre en Lemajic. Het leverde uiteindelijk een nipte maar verdiende zege op, waarbij duidelijk werd dat beide diepe spitsen bevoorrading nodig hebben vanop de flanken met goede voorzetten. Op die manier deden ze door de centers van Alessio Castro Montes en op het einde Núrio Fortuna de verdediging al wat pijn, maar nog onvoldoende om te kunnen spreken over echte efficiëntie. Want KAA Gent kwam uit op achttien doelpogingen, waarbij een blind gegeven bal van draaischijf Roman Bezoes uiteindelijk leidde tot de winning goal van Lemajic. De automatismen verder aanscherpen en de concurrentiestrijd verhogen om te kunnen roteren, dat wordt essentieel werk voor de uitgebreide technische staf. De gretige invalbeurt van de balvaste Mboyo Ilombe doet op dat vlak het beste verhopen, net als de spoedige terugkeer van de geblesseerden Vadis Odjidja en Gianni Bruno. Andrew Hjulsager, Sulayman Marreh en Yonas Malede komen voor de winterstop Europees niet in actie, omdat ze niet op de UEFA-lijst prijken.Algemeen manager Michel Louwagie wil via groepswinst - waardoor je in de Conference League rechtstreeks doorstoot naar de achtste finales - straks Europees overwinteren. Maar de wisselvalligheid in de prestaties houdt de naar Gent uitgeweken West-Vlaming terecht bezig. Twee verplaatsingen (zondag naar KV Kortrijk, donderdag bij RSC Anderlecht) moeten de magere 7 op 18 in competitieverband doen vergeten. Maar ook daarvoor zal meer offensief en defensief opportunisme nodig zijn. Want zelfs Anorthosis Famagusta en zeker FK Partizan Belgrado zullen hun vel duur verkopen.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Van de Amerikaanse vierde klasse naar KAA Gent: wie is Joseph 'Crouch' Okumu?Joseph Okumu legde een bijzondere weg af voordat hij deze zomer in Gent belandde. De Keniaanse centrale verdediger koos er vier jaar geleden nog voor om even te stoppen met voetbal.

Na Rapid Wenen - KRC Genk: het voornemen van Onuachu en de nieuwe normGejuich leverde de eerste Europese zege van KRCGenkofficial nog niet op, want de Limburgers hebben de lat hoger gelegd. Een analyse.

KRC Genk: in twintig jaar tijd van provincieploeg naar topclubIn goed twintig jaar groeide KRC Genk uit van een sympathieke provincieclub naar een topclub. Het wil dat familiegevoel van de vroegere jaren blijven koesteren, maar dat betekent niet dat er geen topsportklimaat heerst.

Liverpool: co-leider in de Premier League... zonder geldIn Spanje doet Real Madrid het nog veel zuiniger, maar in Engeland valt dit op: co-leider Liverpool spendeert veel minder dan alle andere topclubs op de transfermarkt. Waarom?

Rode Duivels behouden eerste plaats op FIFA-ranking, maar kloof met nummer 2 wordt kleinerDe Rode Duivels blijven na de laatste WK-kwalificatiewedstrijden de FIFA-ranglijst aanvoeren. Nummer twee Brazilië verkleint de kloof in het klassement, dat morgen/donderdag officieel wordt vrijgegeven, wel een beetje. Het verschil bedraagt nu 20 in plaats van 24 punten (1832 tegen 1812). BelRedDevils Is daar een prijs voor? Een beker?

Birger Verstraete (Antwerp): 'Je mag niet verwachten dat alles op een paar weken in elkaar klikt'De play-offs vorig seizoen vielen tegen en de start van de nieuwe campagne in de Jupiler Pro League ook. Maar Europees zit Antwerp, dat vanavond in de Europa League een bezoek brengt aan Olympiacos, wel op het goeie spoor. Birger Verstraete is ambitieus: 'Het wordt tijd dat we uit onze pijp komen.' devierkantepaal official_rafc En waarom mogen we dat niet verwachten? Bijkomend zijn veel van de fouten echt wel individuele fouten En naar mijn mening dus minder te maken met het al dan niet op elkaar ingespeeld te zijn.