Justitieminister Van Quickenborne over Dave De Kock: 'Meer plaats nodig in psychiatrie voor dit soort psychopaten'

Justitieminister Van Quickenborne over Dave De Kock: 'Meer plaats nodig in psychiatrie voor dit soort psychopaten' #vrtnws

Vrtnws

18-01-22 11:14:00

Justitieminister Van Quickenborne over Dave De Kock: 'Meer plaats nodig in psychiatrie voor dit soort psychopaten' vrtnws

De oppas van Dean, Dave De Kock, had een zwaar gerechtelijk verleden. Had hij beter begeleid moeten worden na zijn vrijlating?

De Kock heeft zijn celstraf volledig uitgezeten. Eerst zat hij in de gevangenis van Turnhout, nadien in die van Hasselt en vervolgens in die van Tilburg. "Elke vraag die hij gesteld heeft voor vervroegde vrijlating is telkens afgewezen", vertelt Justitieminister Vincent Van Quickenborne in "De ochtend" op Radio 1.

De gevangenis van Tilburg had tussen 2010 en 2015 gevraagd om De Kock te plaatsen in een psychiatrische instelling, maar op die vraag is toen niet ingegaan. "In de psychiatrie was toen niet genoeg plaats", aldus Van Quickenborne. Justitie heeft dan beslist om de man over te brengen naar Ruiselede om daar van zijn drugsverslaving af te raken. In juli 2017 kreeg hij een enkelband. In december 2018 had hij zijn straf volledig uitgezeten.

Lire la suite: VRT NWS »

Misschien terug de doodstraf initiëren voor dit soort mensen.. Als hij idd al 2 keer een kind heeft vermoord dient hij niet in een psychiatrische inrichting terecht te komen, levenslang in isolatie of doodstraf lijkt me de betere oplossing. Terug de doodstraf VincentVQ Moesten ze allemaal een % van hun loon afstaan (dat trouwens way to high is voor wat ze maar doen) zou er al sner budget zijn voor extra instellingen. Problem solved

VincentVQ Hoeveel slachtoffers moeten er nog volgen? Beeld je maar eens even in welke angsten dat kleine ventje heeft moeten doorstaan. Welke pijn, verdriet, gemis van zijn mama. Allemaal jullie schuld. Zouden ze niet beter een plaatsje voor Quicky voorzien ? En wie moet daar dan voor zorgen Mr Q het volkje misschien?

Hij bedoelt voor zichzelf en de hele regering 😉 Een grotere guillotine wil je zeggen... VincentVQ Zo mensen zijn gevaarlijk en mogen nooit meer vrijkomen en die kronkel in hun hoofd is niet behandelbaar….Een enkelband met stroomstoten als er activiteiten van woede zich voordoen in de hersenen maar ja zover zijn we voorlopig niet

Lul je er maar uit, smeerlap! Haha... Wat een kwakzalverij van deze weedpaffer. Loze beloftes en schijnheilige empathie! Allemaal weer kaarsjes branden en liedjes zingen tot het volgende onnodige slachtoffer. Vicieuze cirkel!

Que sait-on sur Dave De Kock, ravisseur présumé d'un enfant de 4 ans en Flandre?Dave De Kock, le trentenaire qui était porté disparu avec un enfant de quatre ans, Dean Verberckmoes, a été interpellé aux Pays-Bas, annonce lundi ... Ninguna persona debe confiar sus hijos a los amigos, nunca se sabe que pensamientos oscuros pueda tener. Mujeres cuiden a sus hijos nunca confíes en nadie y menos en tu nuevo enamorado porque a veces te endulzan el oído pero a quien quieren es al hijo. 🙃 Fils de pute ! Quand j'entendais la barakie de mère de l'enfant, encenser cette ordure, j'étais furax ! Quand on pense que de braves femmes ne peuvent pas avoir d'enfant, et que ces barakies pondent des enfants qu'elles ne méritent pas

Wie voert het beleid al meer dan 150 jaar en door wie zijn al die toestanden mogelijk de traditionele partijen met hun meer dan 150 jaar falend beleid en zakken vullen dan doen ze wel, daar zorgen ze wel voor! Weer maar is hetzelfde de politiek wast zijn handjes in onschuld en schuift de verantwoordelijkheid af BELGIE HET IS TIJD HOOG TIJD OM DE TRADITIONELE PARTIJEN DIE HIERVOOR VERANTWOORDELIJK ZIJN TER VERANTWOORDING TE ROEPEN!

Een kindermoordenaar die een kind vermoord na 10 jaar vrij, had een bekwaam beleid gevoerd want jullie voeren al jaren en jaren het beleid en wat er nu gebeurd is dat is jullie schuld! AMEN EN UIT Gij kent echt geen schaamte he klojo! Twee instanties zijn hier schuldig aan de POLITIEK EN JUSTITIE maar zoals we gewoon zijn van de politiek de schuld op een ander schuiven jullie zijn om te kotsen SCHAAMTE EN SCHULD NIET BEKEND BIJ DE POLITIEK!

Daadkrachtige woorden Vincent 🥴 VincentVQ Man in terzake wat een bullshit moest zijn eigen kind eens zijn VincentVQ aftreden nu VincentVQ Jullie politiekers mogen ze in de psychiatrie steken , jullie zijn de ziekte van deze tijd , kijk wat jullie de bevolking aandoen . En wie zit er reeds jaren in de regering ? Jullie de open VLD waarom hebben jullie er niets aan gedaan? Te weinig loon , geen tijd ?

Zum kotsen! Quickie is nu ook psychiater.

Van Quickenborne: ‘Hadden we toen systeem van terbeschikkingstelling gehad, was Dave De Kock wel opgevolgd’Dat Dave De Kock niet werd opgevolgd na zijn gevangenisstraf, roept veel vragen op. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wijst erop da... Bottom line, 'den doener' het niets gedaan. Clown. Had je die gevolgd kon die nog dat kind vermoorden of een ander. Het gaat niet over volgen maar over de lakse wetten hier en de lakse uitspraken voor zware criminelen. Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb ....

Anders nog wat trajectcontroles aanleggen? boomerlogic VincentVQ Als jou was zou gewoon ontslag nemen. Overbevolking tot en met in de gevangenissen. Te weinig sociale hulp, vriendjespolitiek bij cipiers, slecht eten uit plastiek bakjes. Neem gewoon ontslag zodat gedetineerde beter uit de cel komt. En niet gefrustreerd zoals nu.

VincentVQ En maar gebakken lucht verkopen. Alweer een onschuldige dode en Quickie blijft maar Pontius Pilatus spelen. Het bloed aan zijn handen is gewoon niet meer weg te wassen. Geen woorden maar daden! Justitie faalt alweer VincentVQ 👏🏻 blablabla hypocriet Die psychopaten kunnen niet genezen, ook niet met 1000 psychiaters. Voor altijd opbergen. De maatschappij beschermen tegen deze monsters is het enigste doel.

VincentVQ Ondertussen de deur wagenwijd openzetten voor multicriminele, psychisch gestoorden! De doodstraf terug invoeren het zal snel gedaan zijn met het misbruiken psychiatrie .. wat dat word heel gemakkelijk gezegd van een moordenaar die nog volop zijn verstand heeft .. moord is en blijft een moord ..

VincentVQ Legerplicht en de doodstraf invoeren! Wanneer mensen zulke gruwel plegen. Een onschuldig kind beste minister, Onschuldige ouders die voor het leven stuk zijn . Alles start bij het beleid dat veel te laks is. Deze man had nooit meer hoeven vrij komen bij zen 1 ste gruweldaad Laat die psychopaten de belastingbetaler nog maar wat meer kosten. De advokaten en de xxxxx-logen wrijven zich al in de handen.

In psychiatrie wie aan kinderen komt levenslang gevangenis van kinderen blijf je af geen genade

Wie heeft Dave De Kock (34) en Dean Verberckmoes (4) gezien?De politie is op zoek naar Dave De Kock (34) en Dean Verberckmoes (4). Ze werden voor het laatst gezien op 12 januari in de Dalstraat in Sint-Niklaas. Is dit dezelfde persoon?

Niet genoeg dit, niet genoeg dat...dat politici eens beginnen met energie in beleid te steken ipv in een covidpas dat wisten we 40 jaar geleden ook al.....de neoliberalen hebben weeral eens goe gewerkt ondertussen Ja, een beetje lullen over hate speech is natuurlijk makkelijker hé Vinnie. Nu heb je toch maar terug het land ten schande gemaakt met je lakse, logge, oubollige falende Justitie. Ga je schamen!

Op de brandstapel ja! VincentVQ Had 10 jaar therapie dit kunnen voorkomen ? I doubt it … Het wordt elke keer duidelijker dat VincentVQ weliswaar geen psychopaat is maar wel crimineel incompetent en ziekelijk narcistisch. Dus zeer gevaarlijk. Een kind w vermoord en die idioot heeft ht ovr meer plaatsen in de psychiatrie. Echt?

Trek zelf een nummerke. Als verantwoordelijke voor Justitie zich in verleden met hun corebussiness had bezig gehouden dan had men ze niet tegegekomen aan de dineertafel daar waar grote fraude in onderzoek was. Om te kotsen wat in dit land gebeurd zie ook Van Espen en het stuwdam falen alexanderdecroo

Hey Quick, misschien besef je het niet, of heb je gewoon de intelligentie niet hebt om het te kunnen beseffen. Dit is de ideale moment om de eer aan jezelf te houden. Dit soort zaken kan je niet gewoon even laten passeren. Er bestaat zoiets als politieke verantwoordelijkheid. VincentVQ Der moet géén plaats bijkomen in psychiatrie, zeker niet voor beesten... Gewoon levend laten creperen.... Mijn komt niet aan een kind... Hangt hem vast midden een 50 tal ratten.🤬 Sorry deze woorden passen niet bij me, maar je komt niet aan een kind. Dean... Sorry ventje 💔

Wie heeft Dave De Kock (34) en Dean Verberckmoes (4) gezien?De politie is op zoek naar Dave De Kock (34) en Dean Verberckmoes (4). Ze werden voor het laatst gezien op 12 januari in de Dalstraat in Sint-Niklaas.

VincentVQ Wetten maken in 2007 om ze pas 5 jaar later in voege te laten treden, falende justitie afschuiven naar gebrek aan plaatsen in de psychiatrie, jullie zitten al jaar en dag mee achter het stuur van het beleid. En niet alleen in dit soort dossiers. Schuldig verzuim noem ik dat. VincentVQ Waarom zou dat nu weer nodig zijn. Zo'n gruwelfeiten = levenslang. Case closed maatschappij beschermd.

Daar is Dean vet me hè jongen... Stap toch op jong, stuk blauw verdriet. Echt een kankergezwel op onze samenleving, die megalomane 'liberalen'. VincentVQ Het geleuter van deze junkie houdt gewoon niet op. Wil je in een veilig land leven? Stem dan nooit meer op die man, zijn partij en alle andere leden ervan.

En vooral herfederaliseren VincentVQ ! VincentVQ Hij is te druk bezig met zerotolerantie tov snelheidsovertredingen. Sinds dat vivaldi monster is politieke verantwoordelijkheid opnemen iets van ver vervlogen tijden. De ene na de andere blunder, snel wat wollige tweets en gewoon verder doen. Handig natuurlijk als je de media volledig in je broekzak hebt steken.

Dave De Kock aangehouden in Nederland, Dean (4) nog vermistDe 34-jarige Dave De Kock die woensdag voor het laatst gezien is met een vierjarige jongen in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas, is opgepakt in Nederland. De j... Hopelijk alles goed met dat ventje Laat uw kinderen nooit achter bij vreemden. Vooral niet bij mannen. Vertel toch gewoon aan de speurders waar die kleine is 😒 iedereen content

Blablabla VincentVQ Et si il n’y a pas de place en psychiatrie on dit quoi? « Tant pis, on les lache »? Quelle incompétence. Il aurait su rester en prison à vie. Je bent al even schuldig VincentVQ ! 3 blauwe ministers justitie zijn U al voor gegaan en niks veranderd sinds dutroux Hou de eer aan uzelf want ze zouden u beter bij die gast samen opsluiten. Politieker van mijn voeten

VincentVQ Schuif de schuld maar op een ander. En dan nog durven te retweeten. Dit is een zwarte dag voor elke ouder. Maar onze politici gaan er weer een draai aangeven zodat de “waarom” word vergeten. VincentVQ Marc Verwilghen........ Er is inderdaad meer plaats nodig in de psychiatrie.. VOOR DIE HELE VIVALDI BENDE ! 😎

VincentVQ Slaap rustig verder meneer de minister… Iemand die een peuter van 2 jaar mishandelt met de dood tot gevolg mag gewoon NOOIT meer vrijkomen. VincentVQ is liever bezig met mensen te beboeten die 121 km/u rijden waar 120 toegelaten is... Ik vrees dat dit soort van psychopaten (drugs-en drankverslaafd)en recidivisten niet meer te redden vallen;ook niet in de psychiatrie. Dus dan maar (daadwerkelijk) levenslang;wat in feite erger is dan de doodstraf. Ook voor de verkrachter/moordenaar van Julie Van Espen trouwens.

Mama van Dean (4) was niet op de hoogte van verleden Dave De Kock: “Ik vertrouwde hem volledig”“Ik wist dat Dave veroordeeld was en in de cel had gezeten, maar ik wist niet waarom.” Dat zei Elke Verberckmoes, de moeder van de kleine Dean (4), maanda... heel veel sterkte, de regering is ook schuldig aan dit gebeuren

VincentVQ VincentVQ Te Laat zoals altijd . Zo iemand had nooit mogen vrij komen ! Wie doet er iets aan? VincentVQ Ter info Vincent, jullie zitten al sinds 1999 in alle federale regeringen, 3 blauwe ministers van Justitie zijn u voorgegaan, en niets is er gebeurd om zulks te voorkomen. Je nu willen profiteren na deze vreselijke gebeurtenis is wansmakelijk.

Hoeveel jaar wordt dit al herhaald ? En hoeveel geld gaat UW PARTIJ daarvoor beschikbaar stellen ? En voor uw partij afkomt met de uitvlucht 'We hebben onvoldoende middelen': PAK DE FISCALE FRAUDE AAN, oa daarvoor. VincentVQ Het is uw job dit te fixen, u (en uw voorgangers en medeministers) worden daarvoor betaald, met ons belastingsgeld (55% van ons brutoloon nota bene). Als iemand zijn job niet goed doet wordt hij ontslagen.. Dean

VincentVQ Daar is de echte politieker met zijn bla bla . Neem je verantwoordelijkheid en bol het af . Dit is een crimineel niet meer niet minder, hoort thuis in de gevangenis, niet in de psychiatrie. Hebt u ooit al een psychiatrische ziekenhuis langs de binnenkant gezien? Trouwens laat het gerecht hier over beslissen welke straf deze crimineel verdiend.VincentVQ

Hoe zit het eigenlijk met Benjamin P van deze week, daar blijf je opvallend stil rond. VincentVQ Horen we verdomme al twintig jaar. Je zou beter zwijgen.😈😈😈😈😈😈😈😈 Er moet toch nog wel ergens plaats zijn in het parlement?

Stel de vraag of deze gedrochten levenslang door de staat moeten verwend worden? Altijd hetzelfde wanneer justitie voor de zoveelste keer te wensen overlaat, klagen over de beperkte middelen van justitie ondanks een overheidsbeslag van bijna 55%. 🙈 VincentVQ is de expert in het reageren op mistoestanden en niet in het oplossen van bedreigende toestanden. Hij roept de eigen onkunde in als excuus voor het sterven van een kind van vier. Hoe cynisch kan je zijn?

Voila VincentVQ is bezig met mijn politieke recuperatie. Goe komt het in eerste instantie dat zo een zot mag rondlopen zonder voorwaarden, en zonder opvolging? Met het beleid van Vivaldi en zeker onder openvld zal er van alles tekort zijn. Deze psychopaat moet levenslang worden opgesloten zonder uitzicht op vrijlating. Eeuwig gebonden in het duister want daar is geen verbetering voor deze barbaar. Laten wegrotten.

Wie en waar zijn de verantwoordelijken, die hun handtekening hebben gezet op het vrijlatingsdossier van dit beest? Welke academische motivatie is er om dergelijke stommiteiten te begaan? 'Drugsfeiten blijven de belangrijkste factor waarom mensen in de gevangenis terechtkomen, gevolgd door diefstal en (poging tot) moord/doodslag. ' Schaf de war on drugs af: instant plaats.

U schuift de verantwoordelijkheid af naar be_gezondheid? Nee VincentVQ en hrjcsj : deze psyhopaten moeten eerst worden vrijgelaten alvorens men opnieuw kan recidiveren. Hoeveel witte marsen heb je nodig om te begrijpen dat jullie aanpak de bal mis slaat? Ook TBS is erg weinig. Meer plaats ? Ophangen naast elkaar en plaats genoeg !!!

Hoeveel keer is België al veroordeeld voor het acuut gebrek aan psychiatrische hulp, VincentVQ ? Hoe lang voert België inzake psychiatrie en psychologie al een non-beleid ? Gaan jullie er nu eindelijk iets aan doen of blijft het wederom beperkt tot woordjes in de studio ?

Hey kijk, VincentVQ spuit weer holle woorden. Ergens hoort het te stoppen, het zal je eigen kind, kleinkind maar wezen. In dergelijke, hopeloze gevallen zou doodstraf moeten kunnen overwogen worden… Woorden woorden woorden... Vijgen na Pasen Doedisiet gast🥸 VincentVQ En ik wil dat er dringend werk wordt gemaakt voor een nieuw regering met een nieuw beleid!! Over psychopaten gesproken Dhr. Van Quickenborne, Jullie zijn allemaal criminelen en leugenaars!!!!!

Hij lult zich eruit de hypocriet Hypocriete leugenaar het was voorspeld: fatale kidnappings en kidnappings, met 'overvolle' instellingen, wat zal leiden tot gps-enabled chipping zoals corona: dodelijke slachtoffers en zieken, met 'overvolle' ziekenhuizen, wat geleid heeft tot EU-covid-pass wedden?

Spreekt Quickie nu over zichzelf in de 3de persoonsvorm? 😌 De zoveelste prietprater in de rij……veranderen doet er zich toch niets…. Als Quicky het zegt. Maar dat zei ook Hr Geens en vele ministers voor hem. Ondertussen deelt men in gewone gevangenissen cel en nachtpot met 4 waar er maar 1 moet zitten. Psychiatrie zit al jaaaasren vol. Mss moeten we toch alles eens herdenken.

Zoals altijd is Quickie goed in het beloven van dingen maar de realiteit is dat hij er nog nooit iets concreet heeft mee gedaan Minister van pensioenen, minister van administratieve vereenvoudiging, minister van justitie.. Niemand gaat hier zijn verantwoordelijk nemen. Life Will go on as usual, en quicky gaat een volgend postje nemen. Ahja, hij is nog burgemeester ook.

'den doener' is er weer met praatjes VincentVQ door jouw falen , klootzak!🖕 En wat met die IS vrouwen die honderden doden, martelingen, verkrachtingen op hun geweten hebben en hier nu reeds vrij rondlopen? CIAMossad terreur, de hoogste loonlasten en de duurste nutsvoorzieningen zal dergelijke zieke wezens niet stoppen. Alleen redelijke mensen worden afgestraft door de liberale tirannie.

Neen, Quicky, wat we hiervoor nodig hebben is LEVENSLANGE sociale huisvesting in een woning van 2m op 3m, met slechts 1 deur en 1 venster. Een een voederluikje natuurlijk. Kwestie van in orde te zijn met het EVRM enzo...

de HELFT van de gedetineerden in ons land is niet-Belg. Laat dat bezinken als het om plaatsmaken gaat voor kindermoordenaars. Blablablah...geen woorden maar daden 🤡 En zelfs nu heeft geen enkele politicus voorstellen om de totale straffeloosheid in onze maatschappij aan te pakken!🙄 psychiatrie is geen oplossing, levenslang of (echte) doodstraf wel

Moet in zulke types echt nog geld gestoken worden. Ik weet goedkopere en effectievere middelen. Alweer een falend beleid! Alweer een falende justitie Hoelang nog? fail Stuur iedere niet 100 % Belg die hier in de gevangenis zit terug naar het land van herkomst om daar zijn straf uit te zitten, er is direct plaats. Dirk.

Niet genoeg opvang in psychiatrie. Niet genoeg sociale woningen. Niet genoeg gas. Niet genoeg verwarming en electriciteit. Niet genoeg middelen om mensen met beperking toelage te geven. Niet genoeg middelen om mensen in Pepinster uit de kou te zetten. VincentVQ , in dit dossier pleit je vrij! Maar, als je zat blijft rondrijden, heb je vandaag of morgen ook een dode op je palmares

07:59 De Kock heeft zijn celstraf volledig uitgezeten. Eerst zat hij in de gevangenis van Turnhout, nadien in die van Hasselt en vervolgens in die van Tilburg. "Elke vraag die hij gesteld heeft voor vervroegde vrijlating is telkens afgewezen", vertelt Justitieminister Vincent Van Quickenborne in "De ochtend" op Radio 1. De gevangenis van Tilburg had tussen 2010 en 2015 gevraagd om De Kock te plaatsen in een psychiatrische instelling, maar op die vraag is toen niet ingegaan. "In de psychiatrie was toen niet genoeg plaats", aldus Van Quickenborne. Justitie heeft dan beslist om de man over te brengen naar Ruiselede om daar van zijn drugsverslaving af te raken. In juli 2017 kreeg hij een enkelband. In december 2018 had hij zijn straf volledig uitgezeten. Er bestaat een instrument om mensen die uit de gevangenis komen op te volgen, de terbeschikkingstelling Vincent Van Quickenborne (Open VLD) - Minister van Justitie Maar dan rijst de vraag of De Kock niet beter begeleid had moeten worden na zijn gevangenisstraf. "Er bestaat een instrument om mensen die uit de gevangenis komen op te volgen, de terbeschikkingstelling", legt de minister verder uit. Maar dat bestond in 2010, op het moment van de veroordeling van De Kock, nog niet. Het werd pas in 2012 ingevoerd. Terbeschikkingstelling De strafrechter kan iemand, als die ernstige misdrijven gepleegd heeft, naast een veroordeling tot een gevangenisstraf, ook veroordelen tot een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Terbeschikkingstelling is een bijkomende straf die de strafrechter in sommige gevallen moet, en in andere gevallen kan, opleggen. De veroordeelde komt onder toezicht te staan van de strafuitvoeringsrechtbank nadat zijn hoofdvrijheidsstraf is afgelopen . Een terbeschikkingstelling kan voor een periode van minimaal vijf jaar en maximaal vijftien jaar. Zorg op maat Het grote probleem in ons land is volgens de Justitieminister dat de psychiatrie voor zo'n risicoprofiel geen plaats heeft. "We moeten veel meer investeren in zorg. Het is een verantwoordelijkheid van Justitie, maar ook van de minister van Volksgezondheid en de deelstaatministers, om in de psychiatrie ook plaatsen te voorzien voor dat soort mensen, zodat zij kunnen worden opgevolgd in een zorg op maat", aldus Van Quickenborne.