Jonge kinderen vaccineren kan nieuwe coronagolf tot 15 procent vertragen of zelfs bijna helemaal vermijden

Vaccineren van jonge kinderen kan een besmettingsgolf met corona aanzienlijk vertragen #vrtnws

13-01-22 00:38:00

Vaccineren van jonge kinderen kan een besmettingsgolf met corona aanzienlijk vertragen vrtnws

Tijdens een webinar over coronavaccinaties voor kinderen heeft vaccinoloog Pierre Van Damme heel wat data van onderzoeken meegegeven.

Michaël Torfs22:32Pierre Van Damme was één van de sprekers tijdens een webinar specifiek over de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11. Het ECDC stelde theoretische modellen op op basis van gegevens uit verschillende Europese landen.Als de 5- tot 11-jarigen mee gevaccineerd zouden worden tegen corona, kan dit het tempo van een besmettingsgolf voor de hele bevolking substantieel vertragen, met 10 tot 15 procent, zo blijkt. "Niet onbelangrijk, want zo verlopen nieuwe infecties trager en worden ziekenhuisopnames meer in de tijd gespreid, met veel minder druk op de ziekenhuizen en de eerste lijn, de huisartsen", zegt Van Damme.

Lire la suite: VRT NWS »

Ik geloof er niets van..moeten het vergif in hun lichaam toelaten..een zij zelf worden niet eens ziek...maar ja het is om de volwassenen te beschermen hoe egocentrisch is de maatschappij waar wij in leven 😭😭😭 Weer eens dat woord 'kan'. Alstublieft mensen, voor het vaccineren van kinderen moet toch een stevige wetenschappelijke basis bestaan.

Net als vaccins besmettingen ging stoppen... ZOALS WE GEWEND ZIJN VAN DIT NIEUWSKANAAL IS DIT FAKE NIEUWS; ik pleit voor hetcstrafbazr maken van fake nieuws 'kan' of 'kan niet' of ' kan misschien' of 'kan misschien toch niet' ....is dat journalistiek? Zeker, maar dan met een vaccin dat actief is tegen de in omloop zijnde virusvariant.

Wat een flauwe kul Yeah right ... Volgens de onfeilbare modellen. Die ongeveer duizend percent van de realiteit afwijken op courante basis Sure.

Ze doen gewoon alsof Omikron is even dodelijk als de vorige...Beschamend.. WHO: 'booster is niet geschikt of duurzaam' 'de eerste prioriteit vr de wereld het versnellen van de toegang tot de primaire vaccinatie, met name voor groepen met een groter risico op het ontwikkelen van een ernstige ziekte' Een niet werkende prik bij kinderen, niet kwetsbaren?

Hallo BenWeyts ? Zowat elk land waar Omicron gepasseerd is toont aan dat vertragen eigenlijk niet nodig is. Dit soort berichtgeving doet het laatste stukje draagvlak onderuitgaan. We pikken het echt niet meer. Collectieve verontwaardiging over een pamflet van Annemans maar geen enkel kritisch geluid over deze nonsens Mocht de VRT een commerciële partij zijn die op de markt producten verkocht, ze hadden geen klanten meer.

Als ik terug kom van een dag werken als vrijwilliger in een vaccinatiecentrum en ik zie + 200 mensen ' genieten ' in een taverne met bedampte ramen stel ik mij toch de vraag of dit 1 van de redenen mag zijn om kinderen te vaccineren. Grote mensen, neem jullie verantwoordelijkheid Wanneer volgen jullie excuses aan de bevolking ? Of gaan we jullie moeten opdoeken.

Bla bla bla bla bla…. Nog geen enkele vaccinatie tegen Covid-19 heeft het virus vertraagd. Waarom zou het dat nu dan doen ? En wat hebben jullie te zeggen op deze grafiek

Als je de beschikbare data bekijkt van andere landen is dit net omgekeerd, vaccineren zorgt juist voor besmettingsgolven. Deze morgen PVD op de radio gehoord. 'Moderna wordt niet meer gegeven als basisvaccinatie onder de 31 jaar wegens hogere incidentie van myocarditis dan bij Pfizer. Het wordt wel nog als booster gegeven omdat daar geen gegevens over zijn.' Wat een laffe praktijken. wbeke

Als de volwassenen 100 procent hun verantwoordelijkheid opnemen en zich dus laten vaccineren dan pas zal ik mijn kind laten vaccineren. Als er pandemieen zijn iedereen verplichten om te vaccineren was vroeger ook zo voor de pokken en nu nog voor polio enz zou veel beter geweest zijn en zouden er ook zulke toestanden niet zijn

Die data van onderzoeken kennen we ondertussen al van Pierre Van Damme ... , Bovendien besmettingen worden overgebracht door transmissie, vaccins zijn goed tegen de gevolgen ervan, doch kinderen hun immuun systeem werkt veel optimaler dan bij volwassen en nu zeker bij omikron. Je offert geen kinderen , jeugd , jongeren gezonde mensen van welke leeftijd ook om iemand van 89jaar 90 te laten worden . Sedert de start van geheel het coronagedoe gaat het hem om geen 1% van de bevolking die helaas getroffen werd door deze virus . Daarvoor ging alles plat !

Moet er niet bij vermeld worden dat bij de vierde golf vooral ongevaccineerde volwassenen werden opgenomen in het ziekenhuis? Als die volwassenen gevaccineerd waren was er dan een vierde golf geweest? Idd van de Alpha variant is geen spoor meer dank u vaccin. Ik heb ooit horen waaien dat kinderen niet de motor waren ..... Ondanks ik gevaccineerd ben , heb ik ook Corona gekregen .... Ik vind er nog maar weinig waarheid achter zitten.

Is dit het volgende ? Het is maar dat we het weten hé....of is het fake ,dit filmke? Made in China...

FFS, hebben jullie nu echt geen greintje normbesef over? Beste , luister nu eens goed hier. Jullie moeten voor de rechtbank getrokken worden door zulke uitspraken!!!! Met maar een klein beetje nadenken, weet je al zo dat dat klinkklare nonsens zijn. FAKE NEWS!!!! Ik denk dat men beter afwacht. Vaccinaties zijn voor eerste variant en Omikron lijkt niet zo erg als voorheen gedacht.

Fuck you! Blijf van onze kinderen af. Geen vaccinatie voor een onnozele griep! Vaccin beschermt tegen ziekenhuisopname en dood niet tegen besmetting is altijd gezegd! Ja dat vaccineren besmetting verhogen is wat we in realiteit zien… Blijven kloppen, jongens.

Dikke zever van een propaganda krantje! Laat onze kinderen met rust. Nazi's In Portugal is 98% vd bevolking dubbel gevaccineerd en 60% kreeg zijn booster en toch nog 40.000 besmettingen per dag. Hoe komen jullie er eigenlijk bij dat die vaccins besmettingen tegengaan....jullie zijn schaamteloze leugenaars!!!!!

Stop toch eens met van die leugens te schrijven !! Onnozelaars, stop met jullie propaganda! Schaam jullie hopelijk vlug KARMA. Besmettingsgolf vertragen? Over welke besmettingsgolf hebben jullie het? Nee, toch niet. En ik zou nu graag hebben dat u stopt met opporrend nepnieuws te schrijven. Stop mee liegen zeg. Vorte vorte gore leugenaars.

Een vaccin dat bedoeld is voor de deltavariant kan toch geen besmettingen met de laatste variant voorkomen.Dit verhaal geloof ik niet. Wie gelooft van Damme nog? Zijn voorspellingen kloppen nooit, factcheck die eens!

😂😂😂😂 als die al zou werken tegen besmettingen is die na 10weken al uitgewerkt. Wie schreef deze zever?! Ja pierre da ziet ge aan de cijfers dat vaccineren het verspreiden van het virus tegen houd.. 🤦‍♂️! Jonge kinderen offer je niet op voor ouderen! Excuseer? Wat een onzin is dit nu weer? De risico/baten analyse voor kinderen is zeer duidelijk negatief, en zeker nu met Omicron! (Zie WHO en EMA pers briefings) Waarom blijven jullie deze GEVAARLIJKE onzin verspreiden? Kinderen hebben een mathematisch 0 risico voor COVID !

Jonge kinderen vaccineren kan een grote invloed hebben op hoe snel een nieuwe golf van coronabesmettingen de samenleving overspoelt. Dat heeft vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) verteld op basis van data van het Europees Centrum voor Ziektebestrijding (ECDC) en Belgisch onderzoek. Het kan een nieuwe golf met 10 tot 15 procent vertragen of zelfs bijna helemaal vermijden. Michaël Torfs 22:32 Pierre Van Damme was één van de sprekers tijdens een webinar specifiek over de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11. Het ECDC stelde theoretische modellen op op basis van gegevens uit verschillende Europese landen. Als de 5- tot 11-jarigen mee gevaccineerd zouden worden tegen corona, kan dit het tempo van een besmettingsgolf voor de hele bevolking substantieel vertragen, met 10 tot 15 procent, zo blijkt. "Niet onbelangrijk, want zo verlopen nieuwe infecties trager en worden ziekenhuisopnames meer in de tijd gespreid, met veel minder druk op de ziekenhuizen en de eerste lijn, de huisartsen", zegt Van Damme. Had vierde golf in België vermeden kunnen worden? Meer nog, volgens een Belgische berekening van UHasselt en UAntwerpen had een vierde golf na de voorbije zomervakantie gewoon vermeden kunnen worden mocht - naast de volwassenen - ook 80 procent van de jonge kinderen ingeënt geweest zijn tegen corona. Het gaat om een theoretisch model, maar toch: "Dit toont het effect van een brede vaccinatie bij jonge kinderen bij wie het virus als een lopend vuurtje kon rondgaan", aldus Van Damme. Voor alle duidelijkheid: de data slaan dus op de vorige varianten van het virus, intussen is er de nieuwe omikronvariant. Maar die neemt kinderen evenzeer in het vizier en zou in die groep zelfs leiden tot relatief meer ziekenhuisopnames, zo blijkt uit voorlopige data. BEKIJK de uitleg van Pierre Van Damme: het inenten van jonge kinderen kan een coronagolf vertragen of zelfs helemaal afremmen. Videospeler inladen...