John de Mol na kritiek op reactie: 'Volledig onbedoeld de indruk gewekt de schuld bij de vrouwen neer te leggen'

John de Mol na kritiek op reactie: 'Volledig onbedoeld de indruk gewekt de schuld bij de vrouwen neer te leggen' #vrtnws

Vrtnws

21-01-22 18:54:00

John de Mol na kritiek op reactie: 'Volledig onbedoeld de indruk gewekt de schuld bij de vrouwen neer te leggen' vrtnws

De Nederlandse mediamagnaat heeft gereageerd op de kritiek die hij kreeg na zijn interview in de reportage van BOOS over grensoverschrijdend gedrag in 'The voice of Holland'.

Gisteren kwam John de Mol onder vuur te liggen, nadat hij gereageerd had op de reportage van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de talentenjacht "The voice of Holland". In zijn uitgebreide reactie riep hij vrouwen meermaals op om sneller aan de alarmbel te trekken wanneer ze lastiggevallen worden. Hij ontkende ook dat er een angstcultuur is achter de schermen van het programma of in zijn bedrijf Talpa.

John de Mol is de bedenker van "The voice" en hij was ook jarenland de producent. Vanmorgen verscheen er een paginagrote advertentie in de krant van de vrouwen uit zijn mediabedrijf Talpa met de woorden: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen".

Lire la suite: VRT NWS »

Een mens durft zijn gedacht niet meer zeggen. Al die nonsens weer van victim blaming, dit was geen victim blaming. ALs ze niets zeggen kan je niets doen dus dat is toch wel het minste wat je kan vragen. Of dit niet het geval was en het werd genegeerd laat ik in het midden maar dat vragen is geen victim blaming.

Wie? Het ligt aan de mannen die hun macht misbruiken en aan wie zich laat gebruiken. Tja, verkeerd begrepen? Zo niet bedoeld?.... Zijn er al geruchten over de Vlaamse Voice? Zijn er al BV's die klamme handjes krijgen?

Schandaal ‘The voice’ breidt uit: John de Mol is ‘in de war’Na beschuldigingen van verkrachting, aanranding en grensoverschrijdend gedrag bij The voice in Nederland, gaf mediamagnaat John De Mol een ontluisterend in... De Mol wint deze ronde met glans. Tot spijt van wie het benijdt. Maar dit is nog niet gedaan. Ik geloof er niets van. Ik ben ook in de war hoor... Acteren of gewoon jezelf zijn;

Vrouwelijke werknemers van John de Mol reageren met paginagrote advertentie: “Het ligt niet aan de vrouwen”Medewerksters van Talpa, de Nederlandse zender van de tv-producent John de Mol, hebben een paginagrote advertentie geplaatst in de krant Algemeen Dagblad o...

John de Mol: “Ik was razend op Rietbergen, ik wilde hem plat op zijn bek slaan”John de Mol - producent van ‘The Voice of Holland’ en een machtige mediaspeler in Nederland - is in april 2019 op de hoogte gebracht van het grensoverschri...

Producer John de Mol wist al in 2019 over grensoverschrijdend gedrag Rietbergen bij ‘The voice’John de Mol – producent van The voice of Holland en een machtige mediaspeler in Nederland – is in april 2019 op de hoogte gebracht van het grensoverschrijd... Over 1 grensoverschrijdend gedrag dat hij in samenspraak met het slachtoffer heeft aangepakt .

Werknemers van John de Mol reageren via advertentie: ‘met verbazing aangehoord’Verschillende vrouwen die voor Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, werken, reageerden op zijn uitspraken over het The voice-schandaal. Daarvoor palmde...

Hoe hard plakt het 'Voice'-schandaal aan mediabons en bedenker John de Mol?John de Mol heeft de voorbije jaren stevig grip gekregen op de Nederlandse mediawereld, als ondernemer en producent van succesformats.

15:16 Gisteren kwam John de Mol onder vuur te liggen, nadat hij gereageerd had op de reportage van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de talentenjacht "The voice of Holland". In zijn uitgebreide reactie riep hij vrouwen meermaals op om sneller aan de alarmbel te trekken wanneer ze lastiggevallen worden. Hij ontkende ook dat er een angstcultuur is achter de schermen van het programma of in zijn bedrijf Talpa. John de Mol is de bedenker van "The voice" en hij was ook jarenland de producent. Vanmorgen verscheen er een paginagrote advertentie in de krant van de vrouwen uit zijn mediabedrijf Talpa met de woorden: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen". In een mededeling zegt hij nu dat hij niet snapte waarom vrouwen boos waren over zijn woorden in plaats van op de daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Vanmorgen werd ik nog eens extra geraakt door een advertentie in de krant. Direct daarna ben ik in gesprek gegaan met een aantal vrouwen uit het bedrijf, die achter deze advertentie staan, om deze boosheid en teleurstelling te begrijpen." Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren. John de Mol, baas van het Nederlandse mediabedrijf Talpa en bedenker van "The voice". "Ik heb vooral geluisterd en begrijp nu dat, in tegenstelling tot mijn goede intentie, ik voorbij gegaan ben aan het feit dat ik daarmee volledig onbedoeld de indruk heb gewekt de schuld bij vrouwen neer te leggen. Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren." Ik sta open om hier meer over te leren met behulp van experts en de dialoog intern hierover aan te gaan. John de Mol, baas van het Nederlandse mediabedrijf Talpa en bedenker van "The voice".