Javier Torrente (Beerschot): 'Deze kern is echt wel competitief, hier kunnen we uit raken'

De coach van @kbeerschotva over de strijd tegen degradatie en zijn filosofie als trainer. 👉

Javier Torrente

26-11-21 13:31:00

De coach van kbeerschotva over de strijd tegen degradatie en zijn filosofie als trainer. 👉

Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met Javier Torrente na vier wedstrijden zonder nederlaag. Daarin had hij het onder meer over zijn aanpak, zijn voetbalverleden en Vincent Kompany.

Wat was uw sportieve analyse bij de start?Javier Torrente: 'Dat vind ik een delicate vraag. Ik heb die gemaakt, maar ik wil hier niet te veel met de vinger wijzen naar wat fout is gelopen of wat de vorige trainer heeft gedaan. Dat soort kritiek vind ik ongepast. Je moet gewoon aan de slag met de organisatie. In de eerste weken vooral de defensieve, daarna de offensieve: goed de bal veroveren, op een bepaalde plaats die ik in mijn hoofd heb. Dat geeft je de mogelijkheid om beter aan te vallen. Druk zetten en inzet van aanvallers op het moment dat je de bal verliest, was fundamenteel.'

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Noa Lang (Club Brugge): 'Wie zich aanpast, zal nooit alles uit zijn kwaliteiten kunnen halen'Binnenkort verschijnt bij uitgeverij Lannoo het boek Bluvn goan, over het Brugse gevoel van mannen en vrouwen met een blauw-zwart hart. Wij selecteerden voor u de monoloog van Noa Lang (22). 'Club Brugge is het Ajax van België.'

Codeco : face à une situation qui se détériore, décisions dès demain, qu’est-ce qui se prépare ?Dès ce soir, une réunion est prévue en 'kern covid' (fédéral) pour préparer un codeco qui se réunira demain en... Oui la situation exécrable de ce pays va conduire tous le peuple à la faillite! Mes pas nos dirigeants ! La légende raconte que les Ministres vont enfin se soumettre au respect des gestes barrière en toutes circonstances, au télétravail, au respect de la quarantaine après avoir été déclaré cas contact... Non, je déconne, ça c'est bon pour la populace ! sarcasme politique Merci de mettre à l'ordre du jour le planning du 4e rappel du 'vaccin'. 🤡

Conference League: KAA Gent pijnlijk onderuit tegen Cyprioten maar is wel groepswinnaarAA Gent heeft zich donderdagavond verzekerd van een plaats in de achtste finales van de Conference League. De Buffalo's verloren op de vijfde speeldag van de groepsfase weliswaar met 1-0 van het Cypriotische Anorthosis Famagusta. Maar met 10 op 15 kan Gent niet meer van de eerste plaats in poule B worden gehouden.

De oorverdovende, pijnlijke stilte van de Belgische sportwereld in de zaak-Peng ShuaiWáár tennisster Peng Shuai is, hebben de Chinese autoriteiten al proberen duidelijk te maken. Veel vragen blijven echter onbeantwoord. Zoals ook: waarom blijft de Belgische sportwereld in deze zaak zo stil?

Roekeloos rijgedrag kan Nainggolan tot jaar rijverbod opleveren: 'Hij schaamt zich'Voormalig Rode Duivel en huidig Antwerp-speler Radja Nainggolan riskeert een rijverbod van een jaar, het opnieuw afleggen van zijn rijexamens en een boete van 420 euro voor een zware snelheidsovertreding en rijden onder invloed deze zomer in Antwerpen. Dat is donderdag gebleken bij het behandelen van de zaak door de politierechtbank. Nainggolan was zelf niet aanwezig, hij speelt donderdagavond met Antwerp in Frankfurt.

Javier Torrente: 'Ik heb het gevoel dat Kompany goed werk levert als trainer.Voetbalschrijver en auteur van ruim 30 boeken over 'de wereld van het voetbal'.Dès ce soir, une réunion est prévue en"kern covid" (fédéral) pour préparer un codeco qui se réunira demain en début de matinée, signe évident que chacun a pris la mesure d’une situation qui se dégrade rapidement.KAA Gent kon geen vuist maken tegen de laatste in de groep.

' © Koen Bauters Wat was uw sportieve analyse bij de start? Javier Torrente : 'Dat vind ik een delicate vraag. Ik heb die gemaakt, maar ik wil hier niet te veel met de vinger wijzen naar wat fout is gelopen of wat de vorige trainer heeft gedaan. Wij selecteerden voor u de monoloog van Noa Lang (22). Dat soort kritiek vind ik ongepast. Il a également longuement discuté avec le commissaire Corona pour analyser en détail la situation épidémiologique, en particulier la situation dans les unités de soins intensifs et au niveau des soins de première ligne (médecins). Je moet gewoon aan de slag met de organisatie.' Noa Lang: 'Ik ben wie ik ben: als mensen links afslaan, dan ga ik rechts en daar kan niet iedereen mee omgaan. In de eerste weken vooral de defensieve, daarna de offensieve: goed de bal veroveren, op een bepaalde plaats die ik in mijn hoofd heb. HVH zag hoe zijn ploeg na een aarzelende openingsfase de controle overnam maar na bijna een half uur toch tegen een achterstand aankeek.

Dat geeft je de mogelijkheid om beter aan te vallen. Artiesten hebben een eigen mening. Le Premier ministre souhaite travailler sur trois axes : Monde de la nuit, shopping, événements privés, pas uniquement les recommandations des experts Ce qui est sur la table des politiques, ce n’est donc pas uniquement le fruit des recommandations des experts. Druk zetten en inzet van aanvallers op het moment dat je de bal verliest, was fundamenteel.' Welke rol speelt uw ervaring in dit herstelproces? Torrente : 'Dat ik al clubs in crisis coachte, helpt. Noa Lang wil prijzen pakken met Club. Het positieve benaderen, niet van je neus maken op ongepaste momenten. ►►► À lire aussi : Coronavirus ce 25 novembre : plus de 23. Als jong coach verloor ik vaker mijn geduld, inmiddels weet ik dat je een speler de kans moet geven om fouten te maken en dan toch rustig blijven. Hij krijgt nog steeds kippenvel als hij terugdenkt aan die enige match met publiek tijdens coronatijden toen de fans spontaan de hele match zijn naam scandeerden. Maar door de kwalificatie zal het verlies ongetwijfeld snel verteerd zijn.

Fouten maken is een essentieel onderdeel van het voetbal. Spelers moeten dingen proberen, je mag hen niet inperken. Mocht hij ooit vertrekken, dan hoopt hij toch dat toekomstige jonge Clubvoetballers spontaan de 'Noa Lang Move' zullen imiteren. De manière plus globale, les autorités vont inviter les Belges à mieux sécuriser leurs contacts dans la sphère privée, notamment avec les personnes vulnérables. Alleen moet altijd de wil aanwezig zijn om er alles voor te doen. Entrega noemen wij dat.. Overgave. OK Ne plus afficher ×. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck had al voor de aftrap zekerheid verkregen over de groepswinst.

Je hebt altijd spelers die eerder betrokken zijn bij de aanval dan de verdediging, maar belangrijk is dat iedereen zowel in het mooie voetbal zijn rol heeft als in het vuile. Noa Lang is een artiest.' De slechte reeks begon vorig seizoen al, zelfs nog onder Hernán Losada. Is er wel voldoende kwaliteit? Torrente : 'Ja. Ze passen zich zelden aan, maar de toppers halen precies door die houding alles uit hun kwaliteiten. Als u me vraagt: hebt u een ploeg voor de eerste plaatsen, antwoord ik neen. Maar we hebben wel een ploeg die kan mikken op de buik van het klassement. De Ajacied heeft in minder dan twaalf maanden een passie voor blauw-zwart ontwikkeld. Lazaros Christodoulopoulos verschalkte Bolat met een schitterende verre lob.

Eenmaal daar, en je grijpt links of rechts een succesje, kun je misschien zonder het te weten bij de beste zes geraken. Ploegen leven van serietjes, maar deze kern is echt wel competitief. En zijn betrachting ligt in het nalaten van een legacy. Hier kunnen we uit raken.' U was in 2002 als T2 met de Argentijnse ploeg op het WK in Japan. Noa Lang: 'Ik ben opgegroeid in de wijk Zevenkamp in Rotterdam-Oost. In die selectie zaten naast Batistuta en Verón ook voetballers als Pocchettino, Simeone en Gallardo. Op 9 december speelt AA Gent op de slotspeeldag thuis tegen Flora.

Nu toptrainers. Ik viel op en Feyenoord scoutte me reeds op mijn zesde. Was dat toen al zichtbaar? Torrente : 'U vergeet Almeida, Crespo en Walter Samuel, die nu assistent is bij de nationale ploeg. Zij waren toen al zeer bezorgd om de manier van voetballen, ja. De allerkleinste van de bende en ik droeg veel te grote sokken en kleren. Veel bezig met het hoofd, wedstrijdanalyses, wat we deden op training. Allemaal zeer intelligente voetballers, met goeie voeten en veel overgave. Dat karakter kreeg ik van mijn vader mee.

Ik zie parallellen met wat België nu aan het realiseren is. Het zou me niet verbazen mochten er uit deze generatie topvoetballers ook toptrainers groeien die carrière maken buiten hun land. Mijn grote mond heb ik van hem, en zijn lef ook.' Kwam u tegen Anderlecht onder de indruk van het werk van Vincent Kompany? Torrente : 'Ik heb het gevoel dat hij goed werk levert als trainer, ja. Zijn Anderlecht lijkt op het veld wat op City, met veel volk in de aanval. Wij zijn overlevers. Dat geeft de rivaal soms kansen op de counter, maar hij is nog jong als coach, je bent geen Alex Ferguson van de ene dag op de andere.

Toen ik begon, had ik ook mijn manier van denken, maar vijftien jaar later sta ik heel anders in het vak. Die karaktersterkte maakte me tot wie ik ben. Waar ik vroeger nerveus was en ingreep, is er nu meer rust en sereniteit.' Lees het volledige interview met de coach van Beerschot deze week in Sport/Voetbalmagazine of in onze Plus-zone . Ze kennen mijn voorgeschiedenis. Wat was uw sportieve analyse bij de start?Javier Torrente: 'Dat vind ik een delicate vraag. Ik heb die gemaakt, maar ik wil hier niet te veel met de vinger wijzen naar wat fout is gelopen of wat de vorige trainer heeft gedaan. Ik wil mijn weerwoord plaatsen, ook tegen coaches, zelfs nu ik volwassen ben geworden.

Dat soort kritiek vind ik ongepast. Je moet gewoon aan de slag met de organisatie. Dat woord past bij mijn spel. In de eerste weken vooral de defensieve, daarna de offensieve: goed de bal veroveren, op een bepaalde plaats die ik in mijn hoofd heb. Dat geeft je de mogelijkheid om beter aan te vallen. Niet vanuit een vaststaande positie, maar het liefst zwervend. Druk zetten en inzet van aanvallers op het moment dat je de bal verliest, was fundamenteel.

'Welke rol speelt uw ervaring in dit herstelproces?Torrente: 'Dat ik al clubs in crisis coachte, helpt. Je moet me gewoon vrijheid gunnen. Het positieve benaderen, niet van je neus maken op ongepaste momenten. Als jong coach verloor ik vaker mijn geduld, inmiddels weet ik dat je een speler de kans moet geven om fouten te maken en dan toch rustig blijven. Dat wist men bij Feyenoord ook. Fouten maken is een essentieel onderdeel van het voetbal. Spelers moeten dingen proberen, je mag hen niet inperken. Ik houd van goed voetbal, dat lepelde mijn vader mij in.

Alleen moet altijd de wil aanwezig zijn om er alles voor te doen. Entrega noemen wij dat. 'Ik keek op naar Wesley Sneijder. Overgave. Je hebt altijd spelers die eerder betrokken zijn bij de aanval dan de verdediging, maar belangrijk is dat iedereen zowel in het mooie voetbal zijn rol heeft als in het vuile. Hij is ook het type van de gevoelsmens: grote mond, klein hartje.' De slechte reeks begon vorig seizoen al, zelfs nog onder Hernán Losada.

Is er wel voldoende kwaliteit?Torrente: 'Ja.' 'Ik dank veel aan de hulp van mijn psycholoog bij Ajax. Als u me vraagt: hebt u een ploeg voor de eerste plaatsen, antwoord ik neen. Maar we hebben wel een ploeg die kan mikken op de buik van het klassement. En plots klikte het. Eenmaal daar, en je grijpt links of rechts een succesje, kun je misschien zonder het te weten bij de beste zes geraken. Ploegen leven van serietjes, maar deze kern is echt wel competitief. Ofwel loop je met me weg, ofwel heb je een bloedhekel aan me.

Hier kunnen we uit raken.'U was in 2002 als T2 met de Argentijnse ploeg op het WK in Japan. Ik zal ook nooit veranderen, ik wil blijven wie ik ben. In die selectie zaten naast Batistuta en Verón ook voetballers als Pocchettino, Simeone en Gallardo. Nu toptrainers. Zo ben ik ook opgevoed, ik zal me niet aanpassen. Was dat toen al zichtbaar?Torrente: 'U vergeet Almeida, Crespo en Walter Samuel, die nu assistent is bij de nationale ploeg.

Zij waren toen al zeer bezorgd om de manier van voetballen, ja. Zelfs al zeg ik daardoor soms foute dingen. Veel bezig met het hoofd, wedstrijdanalyses, wat we deden op training. Allemaal zeer intelligente voetballers, met goeie voeten en veel overgave. 'De psycholoog leerde me om niet langer de dingen waarmee ik worstelde, op te kroppen. Ik zie parallellen met wat België nu aan het realiseren is. Het zou me niet verbazen mochten er uit deze generatie topvoetballers ook toptrainers groeien die carrière maken buiten hun land. Ik zal mijn gedrag zelden bijschaven, maar ik kan nu wel mijn emoties uiten in plaats van ze voor mezelf te houden.

'Kwam u tegen Anderlecht onder de indruk van het werk van Vincent Kompany? Torrente: 'Ik heb het gevoel dat hij goed werk levert als trainer, ja. Zijn Anderlecht lijkt op het veld wat op City, met veel volk in de aanval. Ik kan zelfs huilen bij hem, daar schaam ik me ook niet voor. Dat geeft de rivaal soms kansen op de counter, maar hij is nog jong als coach, je bent geen Alex Ferguson van de ene dag op de andere. Toen ik begon, had ik ook mijn manier van denken, maar vijftien jaar later sta ik heel anders in het vak. Ik ben wie ik ben: als mensen links afslaan, dan ga ik rechts en daar kan niet iedereen mee omgaan. Waar ik vroeger nerveus was en ingreep, is er nu meer rust en sereniteit.

'Lees het volledige interview met de coach van Beerschot deze week in Sport/Voetbalmagazine of in onze Plus-zone. Ik zeg zelfs tegen mijn vrienden: 'Club Brugge is het Ajax van België. Lees meer over: .