Internationaal Olympisch Comité

Internationaal Olympisch Comité

IOC is bezorgd over plannen rond tweejaarlijks WK voetbal

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakt zich zorgen over de plannen van de Wereldvoetbalbond (FIFA) om elke twee jaar een wereldkampioenschap voetbal te organiseren en dringt aan op meer overleg.

16-10-21 23:45:00

'Het tweejaarlijks organiseren van het WK zou een conflict veroorzaken met andere grote internationale sportevenementen, waaronder tennis, wielrennen, golf, gymnastiek, zwemmen, atletiek en Formule 1. Dit zou de diversiteit en de ontwikkeling van andere...

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakt zich zorgen over de plannen van de Wereldvoetbalbond (FIFA) om elke twee jaar een wereldkampioenschap voetbal te organiseren en dringt aan op meer overleg.

Keer gedeeldFIFA-voorzitter Gianni Infantino.'Het IOC steunt oproepen tot breder overleg over het WK-project van de FIFA en toont zijn bezorgdheid,' aldus het olympisch orgaan, dat zich aansluit bij een aantal internationale federaties van andere sporten, maar ook nationale voetbalbonden, clubs, spelers, spelersverenigingen en coaches die 'sterke bedenkingen' hebben bij het project en hun bezorgdheid hebben geuit.

'Het tweejaarlijks organiseren van het WK zou een conflict veroorzaken met andere grote internationale sportevenementen, waaronder tennis, wielrennen, golf, gymnastiek, zwemmen, atletiek en Formule 1. Dit zou de diversiteit en de ontwikkeling van andere sporten dan voetbal ondermijnen', aldus het IOC. 'De toename van het aantal mannenevenementen op de sportkalender zou ook een uitdaging vormen voor de verdere bevordering van het vrouwenvoetbal', werd er nog toegevoegd aan de verklaring.

Het IOC maakt zich ook zorgen over de fysieke en mentale gezondheid van de spelers, indien het WK om de twee jaar zou worden georganiseerd.Ook in het wielrennen is er onrust. Christian Prud'homme, de baas van de Ronde van Frankrijk, uitte zijn bezorgdheid en verklaarde dat het publiek voor de Tour systematisch daalt tijdens de WK-zomers. 'We maken ons zorgen over de gevolgen voor de wielerwereld en ons vlaggenschip, de Tour de France,' zei David Lappartient, voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI), vrijdag in een interview met AFP. 'Elke vier jaar zien we een kleine daling qua publiek als het WK voetbal begint,' aldus de UCI-voorzitter. 'Het evenement trekt enorm veel investeerders aan door zijn omvang en dat heeft sowieso gevolgen voor andere sporten.' headtopics.com

'Het IOC steunt oproepen tot breder overleg over het WK-project van de FIFA en toont zijn bezorgdheid,' aldus het olympisch orgaan, dat zich aansluit bij een aantal internationale federaties van andere sporten, maar ook nationale voetbalbonden, clubs, spelers, spelersverenigingen en coaches die 'sterke bedenkingen' hebben bij het project en hun bezorgdheid hebben geuit. 'Het tweejaarlijks organiseren van het WK zou een conflict veroorzaken met andere grote internationale sportevenementen, waaronder tennis, wielrennen, golf, gymnastiek, zwemmen, atletiek en Formule 1. Dit zou de diversiteit en de ontwikkeling van andere sporten dan voetbal ondermijnen', aldus het IOC. 'De toename van het aantal mannenevenementen op de sportkalender zou ook een uitdaging vormen voor de verdere bevordering van het vrouwenvoetbal', werd er nog toegevoegd aan de verklaring. Het IOC maakt zich ook zorgen over de fysieke en mentale gezondheid van de spelers, indien het WK om de twee jaar zou worden georganiseerd. Ook in het wielrennen is er onrust. Christian Prud'homme, de baas van de Ronde van Frankrijk, uitte zijn bezorgdheid en verklaarde dat het publiek voor de Tour systematisch daalt tijdens de WK-zomers. 'We maken ons zorgen over de gevolgen voor de wielerwereld en ons vlaggenschip, de Tour de France,' zei David Lappartient, voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI), vrijdag in een interview met AFP. 'Elke vier jaar zien we een kleine daling qua publiek als het WK voetbal begint,' aldus de UCI-voorzitter. 'Het evenement trekt enorm veel investeerders aan door zijn omvang en dat heeft sowieso gevolgen voor andere sporten.'

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Infantino herhaalt pleidooi voor tweejaarlijks WK: 'Voetbal moet echt globaal zijn'Gianni Infantino, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft vrijdag nogmaals gepleit voor de invoering van een tweejaarlijks WK. Hij deed dat tijdens een persconferentie in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, zijn eerste halte in een tournee door Zuid-Amerika.

Infantino herhaalt pleidooi voor tweejaarlijks WK: 'Voetbal moet echt globaal zijn'Gianni Infantino, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft vrijdag nogmaals gepleit voor de invoering van een tweejaarlijks WK. Hij deed dat tijdens een persconferentie in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, zijn eerste halte in een tournee door Zuid-Amerika.

De Serie A zit in grote financiële problemenIeder weekend geven we toelichting bij een opmerkelijke gebeurtenis in het buitenlandse voetbal. Geert Foutré overschouwt de jaarcijfers van de verschillende Italiaanse topclubs en stelt vast dat die niet bepaald rooskleurig zijn.

Berlijn, de verweesde voetbalstadNadat Hertha BSC nog maar eens in het degradatiemoeras verzeild is, spitst de aandacht van het voetbal in Berlijn zich toe op twee vierdeklassers met een vreemde geschiedenis.

Bart Nieuwkoop (Union): 'Als je dit stadion niet mooi vindt, heb je niets met voetbal'Bart Nieuwkoop (25) verliet deze zomer na tien jaar Feyenoord om nu met Union Sint-Gillis verrassend goed mee te draaien in de Jupiler Pro League. 'Het klopt gewoon in dit elftal.'

Nieuw Super Leaguemodel: geen permanente leden meer en compensatie voor uitsupportersBarcelona, Real Madrid e Juventus, de drie overgebleven oprichters van de Super League, hebben hun plannen nog niet opgegeven en werken aan een nieuw format, dat openstaat voor alle clubs. Dat blijkt uit een paper met de titel 'Rethinking the future of European football', dat het Duitse persagentschap dpa kon inkijken.