'In Molenbeek moet je 15 jaar wachten op een sociale huurwoning'

'In Molenbeek moet je 15 jaar wachten op een sociale huurwoning' #vrtnws

Vrtnws

21-01-22 16:00:00

'In Molenbeek moet je 15 jaar wachten op een sociale huurwoning' vrtnws

Dat blijkt uit een vraag van een gemeenteraadslid aan het College van Burgemeester en Schepen.

"In Molenbeek moet je 15 jaar wachten op een sociale huurwoning"Wie in Sint-Jans-Molenbeek een sociale woning wil huren moet rekenen op een wachttijd van ruim 14 jaar. Dat is het antwoord van het gemeentebestuur op een vraag van een gemeenteraadslid. “Ik kan het niet geloven, dat is echt veel te lang”, zegt Laurent Mutambayi (N-VA), die de cijfers opvroeg.

Artikel van Radio 2Harald Scheerlinck, Dirk Vlaeyen50 min"Het is schrijnend om te zien dat de meest kwetsbare mensen uit de maatschappij ruim 14 jaar moeten wachten op een huurwoning”, vindt Mutambayi. "En dat in één van de armste gemeenten van het land." Uit het antwoord van het gemeentebestuur zou tevens blijken dat er in 2018, 2019, 2020 en 2021 in totaal vier nieuwe sociale verhuurwoningen bijgekomen zijn in Sint-Jans-Molenbeek. “Gemiddeld komt er dus één nieuwe sociale woning bij per jaar. Dat is veel te weinig", zegt het gemeenteraadslid. Mutambayi vraagt dan ook dat het huidige bestuur dringend werk maakt van een noodplan om meer sociale woningen te creëren zodat de wachttijden korter kunnen worden.

Lire la suite: VRT NWS »

Klopt, en in Gent 10 tot 12 jaar……waar zijn we mee bezig heren ministers Kan zijn, maar zeg er ook bij dat mensen uit de sociale sector gaan lopen bij het OCMW van Molenbeek, omdat fraude er niet aangepakt wordt. 5000€/maand ondersteuning door domiciliefraude, zonder gevolg. Dit is geen uitgevonden voorbeeld, maar keiharde realiteit.

ja waar niet ? Als autochtoon! Een Marokkaanse naam aannemen helpt wellicht?

Biden over één jaar Biden: 'Een jaar van uitdagingen, maar ook met enorme stappen vooruit'Op een persconferentie heeft de Amerikaanse president een balans opgemaakt van zijn eerste jaar als staatshoofd. En die oogt niet bijster goed. De man ziet spoken! En die 43% aanhang? Maak daar maar 30% van als je ruim telt!

Ziekenhuis Herentals roept op om medicatieschema altijd op zak te hebbenZiekenhuis Herentals roept op om medicatieschema altijd op zak te hebben vrtnws Hoe langer het lijstje, hoe beter. Waarom enkel een ziekenhuis in herentals ?

Amerikaanse president Joe Biden: 'Ik denk dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen'Amerikaanse president Biden: 'Ik denk dat Poetin Oekraïne binnenvalt' vrtnws Ik denk dat Biden seniel is. Poetin probeert zijn plaats te vinden in de wereld. …. Zegt een demente man die zijn eigen plaats nog niet vind op een zakdoek van 10 vierkante cm. Laat staan dat hij zijn plaats vind de de VS… Er was er nog zo ene die dacht dat er massavernietingswapens in Irak waren, zoeken gewoon altijd ambras

Hoe 'censuur' bij populaire sociale media leidt tot alt-tech-radicaliseringDe populairste sociale media treden vaker dan vroeger op tegen inhoud die ze niet op hun platform willen. Sommige gebannen of geblokkeerde gebruikers vinden een veilige haven bij 'alt-tech'-sociale media. Maar die zijn stukken radicaler. Definieer ‘radicaal’. Voor de knack lezer !

Eén jaar Amerikaans president Biden, één jaar met hoge pieken en diepe dalen: een overzichtHet nadeel van slechts twee partijen: de egoïstische boycot. Dat vat Trump-Amerika zowat samen: ikke en de rest kan stikke. Jullie zeggen dat 42% achter het beleid van Biden staat. Waarom zeggen jullie niet dat de poll van de Quinnipiac University hem op slechts 35% zet? En over Afghanistan: Trump had zijn planning voor de terugtrekking on hold gezet. Biden voert de timing van Trump dus NIET uit. Iets doen is niet bepaald een hoge piek. Biden is een autoritaire mislukking.

Het geheim van Alexander Blessin: van nobele onbekende tot coach in de Serie ADe beste trainer van vorig seizoen in de Jupiler Pro League is naar Italië vertrokken. Achtergronden bij een methode die een kentering teweegbracht op de Belgische velden.

Sint-Jans-Molenbeek "In Molenbeek moet je 15 jaar wachten op een sociale huurwoning" Wie in Sint-Jans-Molenbeek een sociale woning wil huren moet rekenen op een wachttijd van ruim 14 jaar. Dat is het antwoord van het gemeentebestuur op een vraag van een gemeenteraadslid. “Ik kan het niet geloven, dat is echt veel te lang”, zegt Laurent Mutambayi (N-VA), die de cijfers opvroeg. Artikel van Radio 2 Harald Scheerlinck, Dirk Vlaeyen 50 min "Het is schrijnend om te zien dat de meest kwetsbare mensen uit de maatschappij ruim 14 jaar moeten wachten op een huurwoning”, vindt Mutambayi. "En dat in één van de armste gemeenten van het land." Uit het antwoord van het gemeentebestuur zou tevens blijken dat er in 2018, 2019, 2020 en 2021 in totaal vier nieuwe sociale verhuurwoningen bijgekomen zijn in Sint-Jans-Molenbeek. “Gemiddeld komt er dus één nieuwe sociale woning bij per jaar. Dat is veel te weinig", zegt het gemeenteraadslid. Mutambayi vraagt dan ook dat het huidige bestuur dringend werk maakt van een noodplan om meer sociale woningen te creëren zodat de wachttijden korter kunnen worden. Schepen van Huisvesting Olivier Mahy (MR) bevestigt de enorm lange wachttijd voor sociale woningen in zijn gemeente. "Helaas zijn we voor het grootste stuk afhankelijk van het geld dat we van de Brusselse regering krijgen: 90% van ons budget voor sociale woningen komt vanuit het gewest." Of de gemeente dan niet dringend meer geld moet vragen aan de regering? "Dat doen we al 30 jaar, maar er verandert niets", aldus nog Mahy. Meer weten over