In Groningen meer dan 8.000 betogers in fakkeltocht tegen gaswinning

In Groningen meer dan 8.000 betogers in fakkeltocht tegen gaswinning #vrtnws

Vrtnws

16-01-22 16:26:00

In Groningen meer dan 8.000 betogers in fakkeltocht tegen gaswinning vrtnws

Het protest werd georganiseerd naar aanleiding van het besluit van het Nederlandse kabinet om de gaswinning te verdubbelen.

Begin deze week stonden duizenden mensen urenlang in (digitale) wachtrijen om een aanvraag voor 10.000 euro in te dienen en bovendien was het subsidiebudget te klein.Vrijdag maakte het kabinet bekend dat het 250 miljoen euro extra uittrekt voor de regeling. Maar veel inwoners vinden dat nog steeds onvoldoende om de vertrouwensbreuk te herstellen.

Volgens de organisatie wordt het tijd dat het kabinet de situatie in Groningen serieus neemt. "We krijgen veel te verduren als Groningers, maar wij horen ook bij Nederland. Daar willen we veiligheid en compensatie voor terug", zegt een van de organisatoren Chris Garrit.

Lire la suite: VRT NWS »

Niet mee accoord.,. Van die stad gruwelijk ik.. Wat verwacht je anders van mensen wiens huis onbewoonbaar is door aardbevingschade. Wil je meer weten ? Kijk dan naar Reizen Waes aflevering Groningen. Werken die fakkels op gas? Wees maar voorzichtig met die fakkels en al dat gas...

Bijna 26.000 jonge kinderen kregen eerste prik tegen coronavirus, meer weigeringen naarmate leeftijd daaltBijna 26.000 jonge kinderen kregen eerste prik tegen coronavirus, meer weigeringen naarmate leeftijd daalt vrtnws Geen WEIGERINGEN .let toch eens op met jullie taalgebruik. Het is niet verplicht he. Dat opjutten mag stoppen. Waarom wordt er niet gewacht op het klassieke vaccin dat gelijk een griepvaccin wordt gemaakt dat in april wordt vrijgegeven. Dat heeft milde bijwerkingen en voor zover ik weet geen myocarditis . Voor die enkele maanden eerst vormden de kinderen geen probleem en nu rap rap Het is nog steeds een experiment. En niet nodig voor jongeren.

DPG Media Privacy Gate

Meer dan 50 pv’s en 63 geseinde personen aangetroffen tijdens politieactie in West- en Oost-VlaanderenBij de grootschalige controleactie in Oost- en West-Vlaanderen zijn zaterdag 63 personen die geseind stonden aangetroffen, 55 gerechtelijke processen-verba... 63 geseinde personen? 😱😄 Hoeveel staan er nog op die lijst nu? :)

DPG Media Privacy Gate

Staatssecretaris Thomas Dermine (PS): 'Energiecheque meer doelgericht dan btw-verlaging'Zoals zijn partij is Dermine geen grote voorstander van een btw-verlaging op energie, zoals minister van Financiën Vincent Van Peteghem deze week heeft voorgesteld. En vooral veel goedkoper voor de regering. Waarbij de sociaal zwaksten zelf moeten aanvragen? Zelf documenten moeten zoeken? Hopeloos als ik ze bezig hoor. Nog zien ze niet dat ze moeten stoppen met buitenland te sponseren

Steven Van Gucht: ‘Nooit circuleerde er zoveel coronavirus’‘We zitten nog steeds in de stijgende fase van de vijfde golf, met meer dan 30.000 besmettingen per dag’, zo zei Steven Van Gucht op de persconferentie van... Rustig blijven . Bonneux en Torfs zullen er grondig en diepgaand gesprek over hebben met regisseurs en schrijvers.