Ierland gooit de samenleving weer helemaal open, zij het (nog even) met mondmaskers

Ierland gooit de samenleving weer helemaal open, zij het (nog even) met mondmaskers #vrtnws

Vrtnws

21-01-22 23:58:00

Ierland gooit de samenleving weer helemaal open, zij het (nog even) met mondmaskers vrtnws

Ierland maakt vanaf zaterdagochtend komaf met het sluitingsuur om 20u voor de horeca, met de beperkingen voor sport, theater of bruiloften, en ook met de verplichting om de covidpas te tonen. De maskers blijven nog verplicht in winkels en op de bus.

Bert De Vroey18 minIerland maakt vanaf zaterdagochtend 6 uur een bruuske sprong. Tot vrijdag moesten cafés en restaurants nog sluiten om 20u en golden er beperkingen voor het toegelaten aantal aanwezigen op voorstellingen en evenementen binnen én buiten - ook voor bruiloften. Telewerk was de norm. Bovendien mochten activiteiten maximaal met zes en werden gezinnen niet verondersteld bij elkaar op bezoek te gaan.

Al die regels gaan op de schop. Sport- en theatervoorstellingen, concerten en feesten mogen weer op volle capaciteit. Afstandsregels hoeven niet meer. Nachtclubs mogen opnieuw de deuren openen. Werken op kantoor in plaats van thuis wordt geleidelijk weer toegelaten. De covidpas hoeft zelfs niet langer getoond te worden om op plaatsen binnen te gaan of om voorstellingen bij te wonen. Enkel de mondmaskers worden nog niet overboord gegooid: in winkels en op het openbaar vervoer moeten de Ieren die nog tot eind februari blijven dragen.

Lire la suite: VRT NWS »

Wij hebben een barometer..🤡 We zullen al diegene die hier de dienst uitmaken uitlenen, dan loopt Ierland zo weer in de pas. Binnenkort hebben we de 'vaccin vluchtelingen'... Ondertussen in België 👇👇. Worden wij onder de knoet gehouden door een rancuneuze politieker die hier ooit het land werd uitgezet...

Nu worden jullie beloond.... En iedereen vindt het normaal dat een regeringsleider de mensen toespreekt alsof het kleuters zijn. Bedankt bertdevroeyVRT voor dit stuk, niet evident helaas in deze voor de journalistiek bijzonder barre tijden. Zonder coronapas ook. En er kwam geen barometer aan te pas - die hebben zij eind 2020 even ingevoerd, en dan snel weer afgevoerd.

Dus vanaf nu ook in Belgie. Fuck coronabarometer. Zonder corona geen vivALDI meer...deze pandemie gaat in België uitgemolken worden zo lang het kan...dik gesponsorde MSM loopt gewillig aan het handje mee...serieus!

Waarom de Franstalige partijen plots weer fors op de rem staan voor de coronabarometerNog voor het Overlegcomité over de coronabarometer kon beginnen, moest premier Alexander De Croo (Open VLD) vanmiddag al de plooien gladstrijken met de Fra... Hoofd van de South African Medical Assocation én ontdekker van de Omicron Variant Angelique Coetzee “Ik mocht van wetenschappers en Europese politici met geen woord reppen over het feit dat deze nieuwe variant zeer milde klachten veroorzaakt !” Daarom Die zijn nog niet gehypnotiseerd?

En hier ben ik vanaf maart een Untermensch in alexanderdecroo 's Reich der Freiheit. Hebben ze daar geen senior writers dan? Nog even en zelfs gaat kritische vragen stellen bij CST en dergelijke totalitaire spasmen van vivaldi en hun internationale evenknieën Een van de adviseurs is volgens mij architecte Orla_Hegarty met focus op luchtkwaliteit en luchtreiniging. Tip om haar te volgen PedroFacon TijlDeBie ea

En wij hebben een overheid die ons een barometer opdringt. Welzijn van de mensen is maar bijzaak voor Vivaldi, controle moet er zijn. Rotte muilbanden die geen zier helpen.

Hoeveel levens mag het goede leven kosten?Het coronadebat overstijgt voor het eerst sinds lang de vragen naar alcoholgel en mondmaskers, maar het blijft om de hete brij draaien, schrijft Sven Fabré... Blijbaar sowieso 1600 per jaar want zoveel mensen sterven er in Belgie jaarlijks aan griep en geen haan dat er naar kraait 🤷🏻‍♂️ Ijzersterke tekst. Onontkoombare vragen.

Zo gaat het nu met de zes ondernemers uit het eerste seizoen van ‘Andermans zaken’Comedian Kamal Kharmach (30) gaat vanaf maandag weer ondernemingen in moeilijkheden helpen in het tweede seizoen van ‘Andermans zaken’. Maar hoe staat het ...

DPG Media Privacy GateDoen de vaccins dat zelf al niet voldoende? 90% dubbel gevaccineerd en nog steeds transmissie. Goeie vaccins, ja hoor … Zó doorzichtig om alle tegenwind in extreemrechtse hoek te drummen. Dan moet je niet op de inhoud gaan 🙄 Het ene is waarschijnlijk gelinkt aan het andere. Alweer fake news vd linkse rioolgazet genaamd de morgen. Het VB is NIET tegen vaccinatie, ze ontkennen nergens dat een vaccin niet zou werken. Ze zijn wel tegen verplichte vaccinatie en ze kaarten aan net zoals mij dat jullie en de politici/virologen gelogen hebben ivm

Een groenere rallyauto is geen veiligereMet de invoering van een hybrideaandrijving ondergaan de auto’s voor het wereldkampioenschap rally een ingrijpende verandering. Maar het is lang niet zeker... En waarschijnlijker ook niet groener.

Gevel van gerenoveerd stadhuis stilaan weer in volle glorie te bewonderenDe gevel van het gerenoveerde Antwerpse stadhuis is stilaan weer in volle glorie te bewonderen. De laatste werfafsluiting wordt vrijdag volop verwijderd wa...

"We hebben de omikron-storm doorstaan", heeft de Ierse premier Micheál Martin gezegd in een televisietoespraak. De regering in Dublin maakt een einde aan haast alle beperkende covidmaatregelen. Enkel de mondmaskers blijven verplicht in winkels en op het openbaar vervoer, tot eind februari. "Tijd om weer onszelf te zijn", zei de premier. Bert De Vroey 18 min Ierland maakt vanaf zaterdagochtend 6 uur een bruuske sprong. Tot vrijdag moesten cafés en restaurants nog sluiten om 20u en golden er beperkingen voor het toegelaten aantal aanwezigen op voorstellingen en evenementen binnen én buiten - ook voor bruiloften. Telewerk was de norm. Bovendien mochten activiteiten maximaal met zes en werden gezinnen niet verondersteld bij elkaar op bezoek te gaan. Al die regels gaan op de schop. Sport- en theatervoorstellingen, concerten en feesten mogen weer op volle capaciteit. Afstandsregels hoeven niet meer. Nachtclubs mogen opnieuw de deuren openen. Werken op kantoor in plaats van thuis wordt geleidelijk weer toegelaten. De covidpas hoeft zelfs niet langer getoond te worden om op plaatsen binnen te gaan of om voorstellingen bij te wonen. Enkel de mondmaskers worden nog niet overboord gegooid: in winkels en op het openbaar vervoer moeten de Ieren die nog tot eind februari blijven dragen. Gehoorzame Ieren en sociale Ieren De Ierse regering ziet goede redenen om het roer zo gedurfd om te gooien. Ierland had vorige week nog de op één na hoogste besmettingscijfers van Europa (in verhouding tot de bevolking), maar de omikron-piek lijkt er te zijn bereikt en de cijfers dalen weer. Bovendien werden veel minder mensen ernstig ziek of gehospitaliseerd dan in de vorige golven, wat volgens de regering te danken zou zijn aan de hoge graad van booster-vaccinatie. "Jullie hebben gedaan wat gevraagd werd", zo sprak de Ierse premier Micheál Martin zijn landgenoten toe. "Jullie collectieve inspanningen hebben duizenden levens gered." Nu is het tijd dat die inspanningen beloond worden. "Mensen zijn sociale wezens en wij Ieren zijn socialer dan de meeste mensen. Het wordt tijd dat we weer onszelf kunnen zijn." Nog geen versoepeling voor buitenlanders Buitenlanders die nu dachten om zich in Ierland in het rijk der vrijheid te storten, moeten toch nog even opletten. Zij zullen nog altijd een vaccinatiebewijs of een negatieve test moeten voorleggen. Ook het Passenger Location Form, waarin ze hun recente reisgeschiedenis moeten vermelden, blijft voor buitenlanders verplicht. Voor het buitenland wordt de Ierse aanpak een interessant experiment. In zekere zin laat Ierland het virus nu los. Enkel de mondmaskers moeten voorlopig nog een bijkomende bescherming bieden, bovenop de vaccinaties. Hoe dat zal uitpakken, is nog onzeker, maar ongetwijfeld worden er de komende dagen in de Ierse pubs heel wat Irish pints