Ibrahim Boubacar Keita, afgezette president Mali, overleden op 76 jaar

16-01-22 19:52:00

De man was van 2013 tot 2020 president van het West-Afrikaanse land.

Vrtnws

Ibrahim Boubacar Keita, afgezette president Mali, overleden op 76 jaar vrtnws

De man was van 2013 tot 2020 president van het West-Afrikaanse land.

Keita was zeven jaar aan de macht in Mali, toen hij in 2020 werd afgezet bij een staatsgreep. Aan de staatsgreep gingen maanden van protest vooraf.Tijdens zijn bewind namen islamitische rebellen grote delen van Mali in, vooral het midden en het noorden van het land kwamen in hun handen terecht. De betogers verweten Keita dat hij de veiligheid in zijn land niet meer kon waarborgen en de corruptie niet bestreed. Ook de economische crisis en zijn omstreden verkiezingen droegen bij tot een voedingsbodem voor protest. Tijdens de protesten kwamen er ook mensen om het leven.

Lire la suite: VRT NWS »

🙏🙏🙏🙏🙏😇🙏😇 Polonium ?

Mali : décès à Bamako de l’ancien président Ibrahim Boubacar KeïtaL’ancien président malien Ibrahim Boubacar Keïta, qui a dirigé le Mali entre 2013 et 2020, est décédé dimanche à...

Vijf nieuwe aanklachten van corruptie tegen Suu KyiDe afgezette leider van Myanmar, Aung San Suu Kyi, is door de militaire junta aangeklaagd voor vijf nieuwe gevallen van corruptie. Volgens het Franse persbureau AFP gaat het onder meer om het huren en kopen van een helikopter. Ook oud-president U Win Myint is verdachte in deze zaak. Wat moeten wij dan doen met onze virologen en regeringsleiders

Reuzenrad op Steenplein in Antwerpen na ruim een jaar afgebrokenHet reuzenrad stond 14 maanden aan de Kaaien en bepaalde mee de skyline van de stad.

‘The Voice’-presentratrice Chantal Janzen boos: “Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel”Presentatrice Chantal Janzen heeft zondag op Instagram geen goed woord over voor de partijen en mensen die “blijkbaar al zo’n tien jaar lang van de misseli...

Parket wil minderjarige verdachten van moord op David Polfliet als volwassenen berechtenDe drie minderjarige jongeren die ervan verdacht worden op 6 maart vorig jaar David Polfliet (42) uit Sinaai naar Beveren gelokt en daar vermoord te hebben... Terwijl ze zich voordeden als 15-jarige.

Deense koningin zit 50 jaar op de troon: 4 weetjes die kenmerkend zijn voor haar onconventioneel karakterDeense koningin zit 50 jaar op de troon: 4 weetjes die kenmerkend zijn voor haar onconventioneel karakter vrtnws

20:48 Keita was zeven jaar aan de macht in Mali, toen hij in 2020 werd afgezet bij een staatsgreep.L’ancien président malien Ibrahim Boubacar Keïta, qui a dirigé le Mali entre 2013 et 2020, est décédé dimanche à son domicile de Bamako à l’âge de 76 ans, a appris l’AFP auprès de sa famille.Aung San Suu Kyi Win Myint en Suu Kyi hebben volgens de junta de staat een groot verlies toegebracht door tussen 2019 en 2021 de helikopter voor 720 uur te huren, maar alleen 84,95 uur te gebruiken, meldt de lokale krant Global New Light.Artikel van Radio 2 Het reuzenrad werd in november 2020 opgebouwd vlakbij het Steen.

Aan de staatsgreep gingen maanden van protest vooraf. Tijdens zijn bewind namen islamitische rebellen grote delen van Mali in, vooral het midden en het noorden van het land kwamen in hun handen terecht. Cette information a été confirmée par plusieurs membres de sa famille et de son entourage. De betogers verweten Keita dat hij de veiligheid in zijn land niet meer kon waarborgen en de corruptie niet bestreed. Als de 76-jarige Suu Kyi voor alle zaken waarvoor ze terechtstaat, schuldig wordt bevonden, dan kan haar straf oplopen tot meer dan honderd jaar in de gevangenis. Ook de economische crisis en zijn omstreden verkiezingen droegen bij tot een voedingsbodem voor protest. Keïta, élu président du Mali en septembre 2013, avait été renversé par des militaires en août 2020. Tijdens de protesten kwamen er ook mensen om het leven. Tijdens de verlengde kerstvakantie stonden er regelmatig rijen mensen aan te schuiven om een ritje te maken in het reuzenrad.

Weken nadat hij was afgezet, kreeg hij een beroerte en werd hij naar de Verenigde Arabische Emiraten gevlogen voor medische behandeling Diende Mali zes jaar als premier . Le Mali, déjà plongé dans une grave crise sécuritaire et politique depuis le déclenchement d’insurrections indépendantiste et jihadiste en 2012, fait aussi face depuis une semaine à de lourdes sanctions de la Cédéao. Kort voor de coup vorig jaar had haar partij de parlementsverkiezingen ruim gewonnen.