Honderden sinaasappelen gedumpt onder snelwegbrug in Maasmechelen

26-01-22 18:26:00

Ze waren achtergelaten onder de brug van de E314, vlakbij de Maas.

Vrtnws

Honderden sinaasappelen gedumpt onder snelwegbrug in Maasmechelen vrtnws

Ze waren achtergelaten onder de brug van de E314, vlakbij de Maas.

Artikel van Radio 2Janna De Clerck29 minDe politie zoekt uit wie de honderden sinaasappelen heeft gedumpt in Maasmechelen. "We hebben daar in Maasmechelen een speciaal team voor," vertelt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). "Die medewerkers zijn bereid om in de vuiligheid die mensen achterlaten toch op zoek te gaan naar mogelijke aanknopingspunten en dat is hier ook gebeurd."

Niet het eerste gevalOp enkele plaatsen in Nederlands-Limburg werden in december ook al eens grote hoeveelheden beschimmelde sinaasappelen gedumpt. "Ja, het is een vreemd verhaal maar er worden wel vaker eigenaardige zaken gevonden", gaat Terwingen verder. "Zo herinner ik me een sluikstort van enkele jaren geleden, met karkassen van dieren."

Lire la suite: VRT NWS »

Holy moly, wat nu VRT?

Nederlandse jongeren houden illegaal feestje in MaasmechelenGroot gelijk In Leut !!!! :-)

Meer dan 220 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt in Mekong-regioWetenschappers van over de hele wereld hebben in één jaar tijd 224 nieuwe planten- en diersoorten ontdekt in de landen langs de Mekong-rivier in Zuidoost-Azië. Dat blijkt woensdag uit een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

DPG Media Privacy GateMerci antivaxxers...

Een op de vijf jonge bestuurders rijdt maandelijks wel eens onder invloed van drugsIn twee jaar tijd is het percentage jonge bestuurders (tussen de 18 en de 34 jaar) dat toegeeft te rijden na drugsgebruik, gestegen van 11 naar 19%. In twe... Belast dit de zorg? Hebben jullie ook een zicht op al die bestuurders die dagelijks met zware geneesmiddelen achter het stuur zitten ?

DPG Media Privacy GateNog 2 maand en alle problemen in de zorg zijn opgelost. Nous sommes dans un mauvais etat.

DPG Media Privacy GateIk neem aan dat hij een (scheids)rechter zal omkopen Hij werkt zich met een paar gouden Rolexen wel naar de top van de gevangenismaffia daar. Wanneer is de Sjoemelpoedel in de gevangenis?

Onder de brug van de E314 in Kotem (Maasmechelen) is in de loop van maandagavond of dinsdagnacht een grote lading sinaasappelen gedumpt.In Leut bij Maasmechelen hebben Nederlandse jongeren zondagnacht een illegaal feestje gehouden in een van de weides achter het kasteel...

Het sluikstort werd 's ochtends ontdekt door de arbeiders van de technische dienst. Artikel van Radio 2 Janna De Clerck 29 min De politie zoekt uit wie de honderden sinaasappelen heeft gedumpt in Maasmechelen. Artikel van Radio 2 Dirk Vlaeyen 15:08 Nederlandse jongeren hebben zondagnacht een illegaal feestje gehouden in Leut, in Maasmechelen. "We hebben daar in Maasmechelen een speciaal team voor," vertelt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). Het zoogdier betreft een aap, de Popa Langoer, die werd geïdentificeerd als een aparte soort op basis van onder meer faecesstalen. "Die medewerkers zijn bereid om in de vuiligheid die mensen achterlaten toch op zoek te gaan naar mogelijke aanknopingspunten en dat is hier ook gebeurd. Toen de politie arriveerde sloegen de jongeren op de vlucht in wagens met Nederlandse nummerplaten." Niet het eerste geval Op enkele plaatsen in Nederlands-Limburg werden in december ook al eens grote hoeveelheden beschimmelde sinaasappelen gedumpt.

"Ja, het is een vreemd verhaal maar er worden wel vaker eigenaardige zaken gevonden", gaat Terwingen verder. Ondanks dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken, werd hetzelfde voertuig met ook dezelfde bestuurder later opnieuw door een patrouille opgemerkt richting Nederland. De Mekong-rivierregio is daarmee een 'mondiaal zwaargewicht' wat de ontdekking van nieuwe soorten betreft. "Zo herinner ik me een sluikstort van enkele jaren geleden, met karkassen van dieren." Meer weten over . Waarom het feestje gehouden werd in Leut en vanwaar de Nederlandse jongeren kwamen is niet duidelijk.