Helft particulieren in België van plan om elektrische of hybride wagen te kopen

27-01-22 11:25:00

Een belangrijke afknapper voor de elektrische auto blijft de meerprijs.

België

Een belangrijke afknapper voor de elektrische auto blijft de meerprijs.

Bijna de helft (48 procent) van de particuliere autobezitters in België is van plan om als volgende wagen een elektrische of hybride wagen te kopen. Dat blijkt donderdag uit de resultaten van een bevraging van 1.057 Belgen door consultancybureau Deloitte. Vorig jaar was dat nog maar 33 procent van de Belgische consumenten.

De prijs van elektrisch rijden: kijk uit wanneer u de stekker insteektVan de ondervraagden geeft 10 procent aan voor een volledig elektrische auto te zullen kiezen, 35 procent voor een hybride wagen en 3 procent voor alternatieven zoals waterstof. Wel zou 46 procent van de Belgen die een elektrische wagen overwegen, die beslissing heroverwegen als elektriciteit even duur zou worden als fossiele brandstoffen. 'De prijs weegt dus nog steeds zwaarder door in de aankoopbeslissing dan bezorgdheid over de klimaatverandering', stelt Deloitte vast.

Lire la suite: Knack »

Louter privé overweeg je dat niet: aanpassingen en prijs laadpaal thuis, brandgevaar vooral bij opladen, beperkte rij-afstand zeker in de winter, tijd en prijs opladen onderweg, onbestaande herverkoopwaarde auto, betwistbaar milieuvoordeel.

Tomatenteelt helft duurder door hoge gasprijzenGlastuinbouwbedrijven die tomaten of paprika’s telen zien door de torenhoge gasprijzen hun peren. 30 tot 40 procent van de kosten gaat al in normale tijden... En dubbel zoveel smaakverlies … Serre-tomaten trekken op niks! Evolutie van onze industriële voedingsindustrie: voor smaaktomaten moet je bijbetalen dus smaak is van geen tel! 40j geleden ging ik rechtstreeks bij de boer tomaten halen, dat was een tijd, een smaakbom, geen hydro!

Stuurt België binnenkort afgewezen asielzoekers terug naar Afghanistan?Na een stopzetting van enkele maanden, is het Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) van plan om opnieuw beslissingen te nemen over subsidiaire bescherming voor Afghanen die naar ons land kwamen. 'Sinds de machtswissel is het risico op willekeurig geweld manifest afgenomen', zegt topman Dirk Van den Bulck. Laat ze werken bij bedrijven met personeelstekort. Geen verblijfsrecht meer... maar terugsturen is andere koek. Terugsturen naar Afghanistan kan niet.

België bij de slechtsten van de 5G-klasDe EU haalt de eigen doelstellingen rond 5G niet. België bengelt in de staart van het peloton. Ja zo erg dat ze blijven voor G2 gaan.

Neymar: 'De nederlaag tegen België is een van de pijnlijkste die ik ooit geleden heb'In de Netflixdocuserie 'Neymar: the perfect chaos' komt de Braziliaanse sterspeler terug op de verloren kwartfinale tegen de Rode Duivels op het WK 2018.

CEO Makro en Metro stelt gerust: “We behouden al onze winkels, ook in België”Vandaag verschafte Metro, het Duitse moederbedrijf van Makro, meer duidelijkheid over de toekomst van zijn Belgische vestigingen. De afgelopen weken heerst... Je geeft een persconferentie waar je alleen maar het woord 'wholesale' - 'groothandel' in de mond neemt. En ondertussen zeg je dat het personeel van Makro zich geen zorgen moet maken? Sorry, we zijn echt niet naïef hoor ...

‘97% van de werkenden ziet een stuk van zijn loon voor meer dan de helft wegvloeien naar de staat’Nochtans zegt jullie eigen factcheck dat het niet waar is…. De enige oplossing is een privatisering van de sociale zekerheid, onderwijs en openbaar vervoer.

Lees ook De prijs van elektrisch rijden: kijk uit wanneer u de stekker insteekt Van de ondervraagden geeft 10 procent aan voor een volledig elektrische auto te zullen kiezen, 35 procent voor een hybride wagen en 3 procent voor alternatieven zoals waterstof.Glastuinbouwbedrijven die tomaten of paprika’s telen zien door de torenhoge gasprijzen hun peren.Door de terugtocht van de Verenigde Staten in augustus 2021 grepen de taliban tot verbazing van velen vliegensvlug de macht in Afghanistan.Karsten Lemmens dinsdag 25 januari 2022 om 3.

Wel zou 46 procent van de Belgen die een elektrische wagen overwegen, die beslissing heroverwegen als elektriciteit even duur zou worden als fossiele brandstoffen. 'De prijs weegt dus nog steeds zwaarder door in de aankoopbeslissing dan bezorgdheid over de klimaatverandering', stelt Deloitte vast. Stijn Decock donderdag 27 januari 2022 om 3. Een andere belangrijke afknapper voor de elektrische auto blijft de meerprijs van zo'n wagen. . Die blijkt nog steeds een kwart duurder dan een vergelijkbare wagen met verbrandingsmotor. Daan Kloeg/zoonar. Ook het rijbereik blijft een belangrijke rol spelen.

De Belgische consument verwacht een bereik van 626 km voor een volledig opgeladen elektrische auto, wat gelijkloopt met de verwachtingen in de buurlanden. Door de terugtocht van de Verenigde Staten in augustus 2021 grepen de taliban tot verbazing van velen vliegensvlug de macht in Afghanistan. Als belangrijkste drijfveer om voor een elektrische wagen te kiezen verwijst 58 procent naar klimaatverandering en 37 procent naar bezorgdheid om de eigen gezondheid. Voor 39 procent zijn hogere belastingen op verbrandingsmotoren en voor 29 procent stimuleringsmaatregelen van de overheid een reden om over te schakelen op elektrisch rijden. Auto koning Uit de bevraging blijkt voorts dat de auto koning blijft bij de Belgen.De gespannen situatie en de evacuatieacties zorgden ervoor dat het aantal asielaanvragen toeneemt. 'Hun eigen auto is nog steeds hun favoriete vervoermiddel', aldus Deloitte.

'Slechts 7 procent gebruikt nooit een auto en slechts 10 procent verplaatst zich dagelijks met het openbaar vervoer, terwijl 26 procent er nooit gebruik van maakt. covid-19 heeft een iets grotere impact gehad op het koopgedrag van jonge consumenten: 51 procent van de 18- tot 34-jarigen zegt dat ze door covid-19 overwegen een auto te kopen om het openbaar vervoer te vermijden. OpschortingOndanks de machtsovername in Afghanistan heeft het Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) de afgelopen maanden geprobeerd om na te gaan of Afghaanse verzoekers recht hebben op een vluchtelingenstatus.' Van de ondervraagden geeft 10 procent aan voor een volledig elektrische auto te zullen kiezen, 35 procent voor een hybride wagen en 3 procent voor alternatieven zoals waterstof. Wel zou 46 procent van de Belgen die een elektrische wagen overwegen, die beslissing heroverwegen als elektriciteit even duur zou worden als fossiele brandstoffen. 'De prijs weegt dus nog steeds zwaarder door in de aankoopbeslissing dan bezorgdheid over de klimaatverandering', stelt Deloitte vast. Het CGVS onderzoekt doorgaans ook of iemand zijn of haar land heeft verlaten vanwege een meer algemene oorlogssituatie of het risico op ernstige schade.

Een andere belangrijke afknapper voor de elektrische auto blijft de meerprijs van zo'n wagen. Die blijkt nog steeds een kwart duurder dan een vergelijkbare wagen met verbrandingsmotor. Ook het rijbereik blijft een belangrijke rol spelen.Binnenkort komt er een einde aan die opschorting. De Belgische consument verwacht een bereik van 626 km voor een volledig opgeladen elektrische auto, wat gelijkloopt met de verwachtingen in de buurlanden. Als belangrijkste drijfveer om voor een elektrische wagen te kiezen verwijst 58 procent naar klimaatverandering en 37 procent naar bezorgdheid om de eigen gezondheid.

Voor 39 procent zijn hogere belastingen op verbrandingsmotoren en voor 29 procent stimuleringsmaatregelen van de overheid een reden om over te schakelen op elektrisch rijden. 'Sinds de machtswissel in het land is het risico op willekeurig geweld manifest afgenomen in vergelijking met de periode ervoor. Auto koningUit de bevraging blijkt voorts dat de auto koning blijft bij de Belgen. 'Hun eigen auto is nog steeds hun favoriete vervoermiddel', aldus Deloitte. 'Slechts 7 procent gebruikt nooit een auto en slechts 10 procent verplaatst zich dagelijks met het openbaar vervoer, terwijl 26 procent er nooit gebruik van maakt.Omdat het erkenningspercentage voor Afghanen gemiddeld erg hoog ligt, ontvangt het merendeel wellicht een positief antwoord. covid-19 heeft een iets grotere impact gehad op het koopgedrag van jonge consumenten: 51 procent van de 18- tot 34-jarigen zegt dat ze door covid-19 overwegen een auto te kopen om het openbaar vervoer te vermijden.

' Lees meer over: .