“Heel België verwacht dat Remco de nieuwe Merckx wordt”: Armstrong en Bruyneel (kritisch) over de toekomst van ‘ronderenner’ Evenepoel

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 74 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 33%
  • Publisher: 50%

In de Vuelta zou Remco Evenepoel (23) meestrijden voor het algemeen klassement, maar dan kwam die verdomde rit naar de Tourmalet. De voormalig wereldkampioen had een complete offday en verloor zowaar een klein halfuur op de andere favorieten. “Je mag geen slechte dag hebben in een grote ronde”, zei Lance Armstrong kritisch in podcast ‘THEMOVE’, waarin hij samen met Johan Bruyneel de kansen van Evenepoel in grote rondes wikt en weegt.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Uiteindelijk werd Evenepoel twaalfde in het algemeen klassement. Het resultaat van één verschrikkelijk slechte dag. Toch veranderde het tegenvallende resultaat van de Vuelta niets aan de Tour de France-ambities van onze landgenoot. De 23-jarige renner van Soudal-Quick-Step gaf op het einde van de Ronde van Spanje aan dat hij zich “perfect wil voorbereiden” voor de Tour volgend jaar. Maar dan zal het toch heel wat beter moeten volgens Armstrong.

“Je zag ze denken: wat komt dat baasje hier doen? Maar dat was rap gedaan”: waarom insiders niet verrast zijn door de achtste plaats van Uijtdebroeks Maar we hoeven er volgens Bruyneel geen doekjes om te winden: “Dit was niet waarvoor Remco naar Spanje was gekomen.” Hij denkt dan ook dat Evenepoel niet tevreden zal terugkijken op zijn Vuelta, maar dat zou niet geheel terecht zijn. “Hij heeft er na zijn slechte dag nog het beste van gemaakt. Hij won nog twee ritten en deed op de slotdag ook nog mee. Dat is ongelooflijk, zeker als je weet dat hij ook de bergtrui en de prijs voor de strijdlust won.

Bruyneel gaf daarnaast ook nog te kennen dat Evenepoel tegen hem had gezegd dat hij met zijn team terug naar de tekentafel moet. Dat kan wel kloppen, want de wereldkampioen tijdrijden gaf zelf al aan dat zijn voorbereiding in de toekomst anders moet, wil hij kans maken tegen de grote kanonnen. “Hij heeft te lang op een hoog niveau proberen te rijden. Binnen de ploeg zullen ze wel begrijpen dat het anders moet.

Tegelijk denkt Bruyneel wel dat het enorm lastig is om een perfect programma op te stellen voor een renner als Evenepoel. Hij vergelijkt het dan ook met de situatie van Tadej Pogacar dit seizoen. “Hij wilde al vroeg in het seizoen goed zijn om de Ronde van Vlaanderen te winnen, maar daardoor was hij niet 100% fit in de Tour. Het moet niet eenvoudig zijn om voor de echt grote talenten een geschikte planning uit te stippelen.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Twee wereldtoppers onder elkaar: geblesseerde Thibaut Courtois bezoekt bollentrui Remco Evenepoel op slotdag VueltaThibaut Courtois is op bezoek bij bollentrui Remco Evenepoel op de slotdag van de Vuelta. De Rode Duivels herstelt van een kruisbandblessure en toonde zich eerder al fan van Evenepoel. Vorig jaar kwam hij Evenepoel ook al bezoeken op de slotdag van de Vuelta. Toen wisselden de twee sterren van truitje.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Kaden Groves 'craignait que Remco Evenepoel ne tente quelque chose' dans la dernière étapeL'Australien Kaden Groves s'est offert la 21e et dernière étape du Tour d'Espagne, dimanche, en s'imposant au bout d'une folle échappée, aux côtés d'un certain Remco Evenepoel. Le sprinteur d'Alpecin-Deceuninck avait marqué le natif de Schepdael à la culotte. 'Je craignais qu'il ne tente quelque chose', a-t-il expliqué à l'interview.
La source: rtlinfo - 🏆 8. / 63 Lire la suite »

Remco Evenepoel a connu 'beaucoup de différentes émotions pendant la course'Avec la 21e étape se concluait un Tour d'Espagne riche en rebondissements pour Remco Evenepoel, dimanche. Le leader de la Soudal Quick-Step a connu échecs et réussites, et il a vécu 'beaucoup de différentes émotions pendant la course', comme il l'a confié auprès des organisateurs à l'arrivée.
La source: rtlinfo - 🏆 8. / 63 Lire la suite »

Remco Evenepoel désigné super combatif de la Vuelta 2023Remco Evenepoel a été désigné super combatif de la Vuelta 2023, ont communiqué les organisateurs du Tour d’Espagne...
La source: RTBFsport - 🏆 16. / 53 Lire la suite »

– Remco Evenepoel reçoit Thibaut Courtois dans le bus SoudalBis repetita. Thibaut Courtois est venu féliciter son ami Remco Evenepoel, ce dimanche avant la dernière étape du Tour...
La source: RTBFinfo - 🏆 2. / 71 Lire la suite »

Il a manqué 10 mètres à Remco Evenepoel pour un nouveau succès d'étapeRemco Evenpoel (Soudal Quick-Step) n'est pas passé loin d'une 4e victoire d'étape à la Vuelta samedi. Il a manqué en réalité quelques mètres au champion de Belgique pour remonter le Néerlandais Wout Poels sur la ligne dans un sprint à cinq.
La source: rtlinfo - 🏆 8. / 63 Lire la suite »