Hartziekten, een mannenkwaal? Na menopauze neemt kans op hartproblemen exponentieel toe

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 26 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 14%
  • Publisher: 50%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

De menopauze kan bij vrouwen niet alleen onaangename bijwerkingen veroorzaken, ook onze hartgezondheid wordt erdoor beïnvloedt. Een nieuwe studie linkt de toegenomen kans op hartziekten na de menopauze met name aan dalende oestrogeenlevels.

De menopauze kan bij vrouwen niet alleen onaangename bijwerkingen veroorzaken, ook onze hartgezondheid wordt erdoor beïnvloedt. Een nieuwe studie linkt de toegenomen kans op hartziekten na de menopauze met name aan dalende oestrogeenlevels.Wetenschappers van het Harbor-UCLA Medical Centre in Californië waarschuwen in een nieuwe studie voor een hoger risico op hartziekten bij vrouwen na de menopauze.

Na de menopauze neemt het risico op een hartziekte bij vrouwen daardoor exponentieel toe in vergelijking met mannen van dezelfde leeftijd. Hartziekten beschouwen als een mannenkwaal behoort volgens de wetenschappers dan ook tot het verleden. Nog twee mensen naar ziekenhuis gebracht na incident met drie doden in drugslabo, eigenaar pand aangeslagen: “Ruimte was nog maar net verhuurd”Papa Adrie van der Poel sprak wielerfans aan op gedrag richting Mathieu tijdens de Ronde: “Had ik maar niets gezegd...”

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 25. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

‘Een kind met een beperking of een volwassene met dementie is níét aandoenlijk’Onlangs mochten we op de Knack-redactie samen met de ploeg van De Droomfabriek de droom van een twaalfjarige jongen waarmaken. Jules vroeg zijn ouders al
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »

Een blinde kater, een kattin met aids en een hond met één oog: dit koppel geeft ze allemaal een plaatsEen schoonheid is hij niet, Kamiel. Een mopshond van 12 jaar die ook nog eens een oog mist. Hij leek gedoemd om vooral altijd in het asiel te blijven. Maar een koppel had nog een plaatsje voor hem, in hun huis vol gehandicapte huisdieren.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Motorrijder zwaargewond bij botsing met autoIn de Nijverheidsstraat in Vosselaar raakte een motorrijder woensdag zwaargewond bij een aanrijding met een auto.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

15-jarige voetgangster lichtgewond na aanrijdingIn de Breendonkstraat in Willebroek is een aanrijding gebeurd tussen een auto en een zwakke weggebruiker.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Musicaldebuut voor Bieke Ilegems in ‘Babes’: een meidengroep die een comeback wil makenBieke Ilegems zal in oktober haar musicaldebuut maken, dit aan de zijde van Daisy Thys en Maike Boerdam. Bieke speelt één van de rollen in ‘Babes’ een musical over een meidengroep die een comeback wil maken. ‘Babes’ is de eerste voorstelling van productiehuis Iskariot. De ploeg achter Judas producties hield er in 2022 mee op.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

‘Plusouders verdienen een statuut: het is een zorgrol die nergens mee te vergelijken valt’Ik ben een plusouder. Dat is zo gekomen omdat de man van mijn dromen bij de start van onze relatie drie dochters meebracht uit zijn vorig huwelijk. Op dat
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »