Groen wil gratis zonnepanelen voor Vlamingen met sociaal tarief

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 35 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 17%
  • Publisher: 50%

Voor veel Vlamingen zijn zonnepanelen nog te duur, zegt Groen. Daarom wil de partij dat de Vlaamse overheid de aankoop voorschiet voor mensen met sociaal tarief.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

“Ondanks bestaande premies en leningen is de financiële drempel om zonnepanelen te leggen voor veel mensen nog te hoog”, zegt Mieke Schauvliege, Vlaams fractieleider voor Groen. Daarom wil haar partij een prefinancieringssysteem invoeren voor alle Vlamingen met sociaal tarief. Concreet wil dat zeggen dat Vlaanderen de investeringskosten voor het plaatsen van de zonnepanelen op zich neemt. Die investering zou de Vlaamse overheid dan terugverdienen via winsten op de energiefactuur.

De groenen verwijzen naar een gelijkaardig project van BRUSOL. Dat bedrijf liet gratis zonnepanelen installeren bij een aantal Brusselse gezinnen. Met het overschot van de opgewekte stroom die in laadpalen gepompt werd, bekostigde het bedrijf die investering. “We zien dat mensen die vandaag niet kunnen investeren of twijfelen, toch de stap zetten als je hen de investeringskosten en de praktisch rompslomp bespaart”, zegt Staf Aerts, Vlaams Parlementslid voor Groen.

Bovenop jouw abonnement op het Nieuwsblad heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere topkranten.plusartikels. Je hoeft je alleen aan te melden zodat we je herkennen als abonnee.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Geen ruimte voor extra loon, maar vaak wél voor fietsvergoedingVoor extra loon is er op de werkvloer amper ruimte, maar toch moeten werkgevers alles uit de kast halen om werknemers te behouden. En dan is de fiets al snel een mooie beloning.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Tom Reyners ontvangt met Beerschot ex-club Beveren: “Natuurlijk zal ik juichen als ik scoor”De interlandbreak en voor de clubs uit 1B: de Croky Cup, maken dit weekend weer plaats voor de competitie. De Mannekes maken zich op voor een bezoek van SK Beveren aan het Olympisch Stadion. Een speciale match voor de 23-jarige Tom Reyners die zich tegen zijn voormalige werkgever, nog net dat tikkeltje meer wil bewijzen. “Sportief is het bij Beveren niet gelopen zoals ik had verwacht.”
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

LIVE VUELTA. De grootste strijd is gestreden, maar wie wint de slotrit naar Madrid?De eindwinnaar is bekend, ook de strijd om het punten-, berg- en jongerenklassement is gestreden. Rest er nog één vraag in deze Vuelta: wie wint de slotrit naar Madrid? Wordt het een derde voor Groves, een tweede voor Dainese of Molano, of een eerste voor Ganna, Theuns of Menten? Volg alle actie, voor de laatste keer, hier LIVE!
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Davis Cup-ploeg verwelkomt coach Steve Darcis met zege tegen OezbekistanBelgië mag zich opmaken voor de kwalificaties voor de Davis Cup Finals. Joris De Loore zorgde tegen Kumoyun Sultanov voor de beslissende 3-1 voorsprong. Voor de ploeg was het de eerste zege onder de nieuwe coach, Steve Darcis.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Nergens in Europa zoveel besnijdenissen bij jonge jongens als in België, 99% zonder medische noodzaak: “Schaf de terugbetaling van die genitale verminking af”In geen enkel Europees land worden zoveel mannen besneden als in België. Jaarlijks gaat het om 25.000 jongetjes die onder het mes gaan, zonder dat er een medische noodzaak is voor de operatie. Open Vld-Kamerlid Goedele Liekens en ondernemer Rik ‘Remmery’ Vannieuwenhuyse stellen daarom voor om de terugbetaling door de ziekteverzekering af te schaffen. ?“We organiseren en financieren de massale schending van kinderrechten.”
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Nergens in Europa zoveel besnijdenissen als in België: ‘Schaf de terugbetaling van die genitale verminking af’In geen enkel Europees land worden zoveel mannen besneden als in België. Jaarlijks gaat het om 25.000 jongetjes die onder het mes gaan, zonder dat er een medische noodzaak is voor de operatie. Open VLD-Kamerlid Goedele Liekens en ondernemer Rik ‘Remmery’ Vannieuwenhuyse stellen daarom voor om de terugbetaling door de ziekteverzekering af te schaffen. ?’We organiseren en financieren de massale schending van kinderrechten.’
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »