Groen pleit voor energiepremie van 200 euro

Met een premie 'willen we snel en op korte termijn tegemoet komen aan de nood voor betaalbare energie', aldus Groen voorzitster Almaci.

Meryem Almaci

15-01-22 21:20:00

Met een premie 'willen we snel en op korte termijn tegemoet komen aan de nood voor betaalbare energie', aldus Groen voorzitster Almaci.

Groen wil dat er een energiepremie komt van 200 à 220 euro voor wie het moeilijk heeft om zijn energiefactuur te betalen. Dat heeft Groen-voorzitster Meryem Almaci zaterdag gezegd op de nieuwjaarsdrink van de partij.

De exploderende energieprijzen en de zware last die die meebrengen voor de middenklassegzinnen belandden deze week opnieuw op de tafel van de regering. De topministers zaten vrijdag nog samen om zich te buigen over de aanpak van de gestegen prijzen voor gas en elektriciteit. Verschillende pistes liggen daarbij op tafel: een verlaging van de btw, een uitbreiding van het sociaal tarief en een energiekorting.

Groen-minister van Energie Tinne van der Straeten kreeg van het kernkabinet de opdracht de verschillende pistes in kaart te brengen en technisch te analyseren, een oefening waarvan ze verwacht dat die niet voor eind volgende week rond zal zijn, zei ze zaterdag op de nieuwjaarsdrink.

Lire la suite: Knack »

De groenen zijn geen cent waard ,oude centen!! Krijg ik een premie voor de nog steeds dure benzine ? Een persoon heeft zijn auto nodig om te kunnen werken, energie en benzine te betalen. En ook een beetje, met de overschot, om belastingen, taksen, accijnzen, eten, huur/lening te betalen Als je jaarfactuur van 1600eu naar 5000eu gaat, wat ben je dan met een waardebon van 200eu Een BTW-verlaging van 21pct naar 6pct is 800eu!!! Wat nog altijd niet goed is, prijsstijging moet gemonitord!!!!

Verlaag verdomme eerst gewoon permanent de btw. Als alleenstaande... een premie van 200 € per maand zou beter zijn, per jaar is een lachertje (ben zelf jaren alleenstaande geweest met 3 kids), ik leefde van eindejaarspremie naar vakantiegeld om weer boven 0 te geraken... 😅🙄😬 Ontstellend vast te stellen dat de groene wave na 20 jaar nog steeds geen geloofwaardige visie of haalbare strategie heeft kunnen ontwikkelen. Jammer maar helaas, het groene idee is verworden tot een groene erwtensoep waar de spekjes uitgevist zijn. Rest alleen nog de koude soep!

Zeg, is die premie soms uitgerekend door Tinne? 🤔🥴 Wat een clubje...drie van de vijf ken ik niet eens. En diegene die ik ken wil ik niet kennen. Divers publiek! 😂😂😂

'Het efficiënter laten functioneren van de Belgische staatsstructuren wordt stilaan een permanente zorg'Minister van Staat Mark Eyskens pleit voor de oprichting van een Inter-federale hoge Raad om de samenwerking te bevorderen tussen de gewesten, gemeenschappen en het federale niveau. Een druppel op een hete plaat 😮

Met dit zootje ongeregeld zitten we gebeiteld voor de toekomst Da's precies een LP hoes van popgroep 'The Losers' 1974. Al die Groenen, best opzouten of in de weekendongevallen? Ik vraag het voor een vriend… Wat een onvolwassen redenering! Groen Khmer spelen Sinterklaas met een grote ZwartePiet. En wie draait er voor op? Jawel.

En wie betaald die premie, stomme geit, ook wij, achterlijke Groenen. Alle problemen van het land worden 'opgelost' met premies en subsidies. Wie betaalt ze? Juist. Structureel wordt niets opgelost. Yep en die premie bedraagt het verschil tussen 21% en 6% op een factuur die in vgl met vorig jaar 4x hoger is geworden! De overheid krijgt dan nog steeds meer BTW inkomsten dan vorig jaar.

Premie voor wie ? Waauw, 200 euro t.a.v. 6000. Geweldig!

Coronacommissariaat pleit niet voor verplichte vaccinatie, wel voor “coronacertificaat”Het coronacommissariaat pleit niet voor een verplichte vaccinatie tegen Covid-19, blijkt uit een nota die donderdagavond naar de leden van het Overlegcomit... 1G dus Verplicht vaccineren kunnen ze niet!!!! Als men vasthoudt aan iets dat aangetoond heeft nutteloos te zijn, liegt men erover dat het maar tijdelijk is. Spoiler alert: de QR-code gaat nooit meer weg en het wordt eng

Premie van 200 euro en hoe compenseer je dan de ander 11 maanden? Schaamteloos Achterlijk groen volk. Alle zes met een IQ kleiner dan hun schoenmaat. Meyrem, rot op met je aalmoes ! Dankzij jou gaat de factuur de hoogte in.. Wanneer gaan ze die groene TERRORISTEN OPSLUITEN ? 🤮 Hun echte doel was... in de media komen. Een premie van 200 euro! Dat is er per maand bijgekomen op de maandelijkse factuur.

Zum kotsen! Nog nooit zoveel onkunde in één beeld verzameld gezien. GLBouchez heeft ooit gezegd ‘wij kunnen de kerncentrales in eigen beheer nemen’. Dan kan België zijn prijzen zelf bepalen, zoals Frankrijk doet. Geen slecht idee. En weg gascentrales. TinneVdS kan dan terug advocaatje gaan spelen, haar rol is toch uitgespeeld.

LOL

DPG Media Privacy GateWhat's in a name ? Dat is 10x erger…

Is die premie dan maandelijks? Lijkt op een foto met de meest gezochte misdadigers. Offensief is ingezet om stemmen te ronselen, de laatste stuiptrekkingen. Groen = clubje vol knoeiers 200euro is BELACHELIJK!!! Zoals pissen op een hete plaat Letterlijk de druppel op een hete plaat! €200 is net genoeg voor de verhoging vh maandelijks voorschot. Wat doen we de andere 11 maanden?

Dat is geen oplossing! Mogen politiekers hun energie factuur inbrengen bij kosten allerlei? Groen heeft ooit nog eens in een regering gezeten onder de blauwe Verhofstadt en dat is toen ook uitgedraaid op een fiasco maar de jongeren die nu de plak zwaaien zijn daar blijkbaar niet van op de hoogte of willen het gewoon niet weten.

DPG Media Privacy Gatede dag dat mensen hun booster weigeren zullen horeca en andere sectoren veel minder volk zien en nog failliet zien gaan. beter bannen dat cst. vaccin werkt toch zo goed en veel minder kans op besmetting en in ziekenhuis dus waarom nog cst en regels volgen Nét hetzelfde dus. Oh nee erger. DIT IS 1 G BESTE MENSEN! VERPLICHTE VACCINATIE DUS! Ga met iedere gevaccineerde in gesprek. Luister naar hoe ze je vertellen dat ze alleen maar vaccineren ( met alle risico's van dien) vanwege hun ' groene vinkje'. Luister hoe ze zich in de maling genomen voelen. Breng vertrouwen terug in je eigen immuunsysteem! Stop booster!

groen als mensen een voorschot hebben van soms 1289€/maand, dan gaat deze 200€ ondanks alle goede bedoelingen, de burger niet uit de hoge kosten helpen... Dit is helaas de realiteit, dit werkt gewoon niet op lange termijn.... 200 euro? BTW tarief naar 6%. Dat zou er moeten gebeuren Zijn die echt zo dom dat ze denken dat die 200 euro het verschil maakt ?

Deze Vivaldi regering blijft maar aan de bomen schudden zelfs als alle bladeren er afgevallen zijn. Miljoenen euro's die door Kitir (Vooruit) uitgedeeld zijn aan afrikaanse landen zouden nu voor onze eigen bevolking goed van pas komen, maar zij heeft een fantastisch jaar gehad. ZE staan bijna letterlijk tegen de muur. de boomerang is aan het vliegen. MR_officiel openvld cdenv de_NVA vlbelang

Kabouter kwebbel met haar linkse groene bende profiteurs. Dat ze eerst eens terug naar school gaan. Nu gaan ze premie's uitdelen aan die die het meeste nodig hebben, ik snap niet dat deze regering niet handelt zoals het zou moeten. Ze vergeten dat het BASISBEHOEFTEN zijn waar ze het over hebben en dat is voor IEDEREEN ! Arm en rijk zijn terug van weggeweest😠

Opnieuw koterij. Pak het probleem ten gronde aan! Met een premie verdwijnt die torenhoge factuur niet! Dit is gewoon beetje zalf op de wonde leggen. Belachelijk.

DPG Media Privacy GateMisdaadsyndicaat pleit niet voor verplicht protectiegeld, maar voor garantie dat winkel niet in brand wordt gestoken ...

Maar die premie wordt uiteindelijk toch door de burgers betaald. En met de kosten voor de administratieve zal men uiteindelijk 300€ betalen om er 200 te krijgen. Groen = vernietigen van welvaRt. Dat is toch per maand mag ik hopen… Mijn maandelijks factuur gaat omhoog met 200€ ... DE GROENE LICHTEN. 🤣🤣🤣🤣

Met een rechts beleid, waar tegenwoordig ook linkse partijen bij zijn. Of zouden die links rechts geworden zijn?.... De Groen zijn in ieder geval heel raar bezig.............. Begint er dan aan Mensen kunnen de energierekening niet meer betalen. Die mensen moeten warmtepompen en zonnepanelen installeren, dat is de oplossing blijkbaar. In welke wereld leven die mensen? Dit is van een gehalte 'Dat ze dan cake eten'.

Rot op groene trol en met de rest van je groene kutpartij Groene snol Almaci mag haar premie van €200 in haar achterwerk steken. De totale factuur werd met meer dan €1000 verhoogd. Groenen drol van een achterlijke snol. Doek uw kutpartij van idiote nerds maar op. Groene snol Almaci mag haar ppremie van €200 in haar achterwerk steken. De totale factuur werd met meer dan €1000 verhoogd. Groenen drol van een achterlijke snol. Doek uw kutpartij van idiote nerds maar op.

Om mottig van te worden...🤢. Wereldvreemdheid en communisme op zijn max. Eerst de energieprijzen doen stijgen door hoge belastingen en andere heffingen. Dan nog het zelfvernietigende energiebeleid erbij. Foute ideologieën leiden naar niets goeds. 200 € =16,66,_/maand Groen Lachen met de burgers datis gezond ,

En wie gaat dit betalen? Zie ze daar staan... Het verstand druipt er af... Belachelijk, denkt ze nu echt dat wij dom zijn? Het volk blijft dit niet dragen.... Er moet een andere oplossing zijn voor IEDEREEN basta!..... Net een groepje lijkenbidders. Zie dat daar nu staan, precies the young ones, 20 jaar ouder.

Hoeveel is het percentage mannen in de afgebeelde groep? Strikvraaginfo ; ' de opgelegde quota zijn gevolgd ' Antwoord in absolute getallen, cijfers of percentages ! ( is dit discriminerend ? Zo'n antwoord verwachten)

Leuk om te krijgen maar is slechts een snoepje om de Belgen te paaien . Misschien het tekort van één maand energie stroperij . Propaganda om uw smerige rol met de vijand Russisch gas te verdoezelen . Uw politiek is een terminale kanker. Per maand? 5000 euro - 200 euro is hoeveel Minister TinneVdS ? “k Weet nie, ben niet goed in cijfers” als “deskundige in kernenergie”… Waanzin voorbij….

Is het niet hoog tijd dat er nog meer ingezet wordt op duurzame kernenergie? Of is de onderzoeksinvestering van 500 MEUR van de regering Michel weggesmeten? Asap op straat gooien ! groen gaat ons nog zuur opbreken ! De kringloop doet weer gouden zaken! Ik vind dit een heel verstandig voorstel.Ik zou hier, groen zijnde, heel hard mee uitpakken.Dit voorstel gaat de archislechte peilingen zeker keren, en groen in de zomer van 2022, waneer Vivaldi gevallen is,een klinkende overwinning opleveren Hierbij een voorstel voor slogan:

Ik vind die foto niet woke ! Waarom staat er geen enkele verstandige op ? Wereldvreemder dan de extremisten van groen kan je echt niet meer zijn. Dus groen doet zijn uiterste best om onze energievoorziening om zeep te helpen en komt dan met een schaamlapje op de proppen?

2024! Njet En wie mag dat weer betalen, de middenklasse. STOP met het geld van werkende mensen uit te delen! Ze gaan ons in het donker en in de kou zetten en staan daar wat zielig bij te lachen? Ga weg. Ga weg! Het is gelukt. 6 lomperikken samen op 1 foto! Wedden dat Calvé euh Calvo de foto heeft genomen!

En een gratis treinticket? Op de trein is het ondertussen warmer dan bij veel mensen thuis. En wiens fout is dit…..Groen Zever en nog eens zever! 🤮🤮🤮 En wie betaalt die premie? Stop met utopische verdien-en fake- groenwas modellen. Groen is niet continu van infrastructuur veranderen omwille van fake tijdslijnen op basis van overroepen modellen. Probeer eens duurzaam om te gaan met het geld van de burger en vertrouw de markt.

Ook groen denkt eerst aan de achterban en pas dan aan het algemeen belang. Draai dat om en zoek verbinding.

Qu’ils mangent de la brioche. Net zoals partijdotaties: eerst opslagen en dan kleine ‘korting’ geven. Waar ga je die halen? Makkelijk om premies uit te delen, het zal betaald moeten worden wanneer Groen er niet meer bij is. 200 euro. Een peulenschil, gezien de kost *3 is voor de meeste. Jullie wanbeleid, zelfverijking, postjespakkerij heeft voor deze diepe put gezorgd. De werkende belg is reeds uitgesperst door de torenhoge belastingsgraad. 0% belastingen op basisrecht energie en ontslag vivaldi.

Dat ze die premie steken op de plaats waar ze hun gas produceren. Nog een paar indexverhogingen en het inkomensbedrag waar beneden men de premie wil geven is al weer overschreden. Almaci die geen kans voorbij laat om de zo’n 45% van de Vlamingen te schofferen en haat en verdeeldheid te zaaien ,gaat nu de verantwoordelijkheid van haar minister afwimpelen op de vlareg. Hoe laag kan iemand vallen . Ook de werkende Vlaming is niet van tel bij haar .

Wij willen jullie ontslag, incompetente bende die jullie zijn. Doe zo door en jullie krijgen mss nog een netflix serie. Nu ontslag Vivaldi graag !

Nog maar eens het bewijs dat het een kalf is. De parabel van de farizeeer is haar duidelijk onbekend. 200€ lost het probleem niet op MeyremAlmaci . Een premie is voor renners 🚴🏼‍♂️🚴🏼🚴🏻‍♀️ Die 200 euro vind ik geen goed idee (is trouwens ook geen idee van groen) Breng elektriciteit terug naar een basis btw tarief van 6%, electriciteit is geen luxe maar een noodzaak...pluim de burgers dus niet.

Wat een achterlijke populistische voorstel en wanbeleid van weeral groen Jordy_Sabels en ik moet dan kalm blijven als alleenstaande zelfstandige met eenmanszaak, jullie hebben het verstand van ezels! Toch Tinne vooraan plaatsen, dat is moedig. Madame 200 euro. Zijn er daar niet teveel vrouwen bij jullie, gender gelijkheid hé.

Een premie van 200 euro moet groen vd kiesdrempel redden. Het probleem is dat eenieder die zich uit de naad gaat werken, en zich bepaalde dingen gaat ontzeggen, om die monsterlijke energierekeningen te betalen, helemaal niets krijgt. Maw zij die het hardst hun best doen worden genadeloos afgestraft. Dank U overheid.

Of doe eens een druppel op een hete plaat. Meestal is dat een sisser. Een PS voorstel herhalen. Wat een beleid en dogma's van Groen. Zij hebben met Verhofstadt onze elektriciteitsproductie aan de Fransen gegeven. En nu afkomen met het voorstel van een ander... 😵‍💫

De logica van groen. 🙄🙄🙄 Wat is er het grootst; het gemiddeld IQ van de mensen op de foto of de massa van Almaci in kg uitgedrukt? Hier zie manneken, 200€ als ge braaf zijt en elke maand 3-duizend euro's afdraagt die wij kunnen gebruiken om de energievoorziening mee af te breken en windmolens mee te kopen bij onze vrienden, die, als er geen wind is niet verslijten. Slim hé? En braaf zijn, hé, manneken.

Zie ze daar staan, ons gewoon wat uitlachen. Vreslijke bende klojo's 🙄 En wie moet die premie betalen...onbekwaamheid ten top en kiezers trachten om te kopen...nee begint met kerncentrales open te houden en af te stappen van onbenullige kabel vanuit Denemarken die veel meer gaat kosten dan begroot en vervuilende gascentrales duur te subsidieren.

Eigenlijk is dit eveneens dwaas beleid. Zelfstandige kameraad die 'officiëel' minder verdient omdat de inkomsten naar z'n BVBA gaat, zal dus ook aanspraak kunnen maken op deze tegemoetkoming. Ze zouden beter opletten, wat ze verkondigen... want de échte middenklasse = de pineut! Ach stop toch met die zever

… enkel voor de gezinnen. De alleenstaande met een deftige job kan op zijn kin kloppen. groen De mediaan toepassen op de singles is niet fair! Een maandelijkse premie? Of een éénmalige joker die de burger kan inzetten wanneer zijn tenen beginnen af te vriezen?

Ze hadden ook hun verkiezingsbelofte kunnen nakomen. Geen enkele factuur ging stijgen. Zowat elke factuur is gestegen ja .... Per maand veronderstel ik dan toch. Hoe komt het dat de energie in de buur landen niet stijgen? Is dit de piste waar de minister van energie zo lang over na gedacht heeft ? Bedroevend! MeyremAlmaci Vergeet Groen!

Discriminatie van de slechtste soort ...

Wouter De Vriendt, Fourat Ben Chikha, Petra De Sutter, Elke Van den Brandt, Meyrem Almaci en Tinne Van der Straeten. © belga De exploderende energieprijzen en de zware last die die meebrengen voor de middenklassegzinnen belandden deze week opnieuw op de tafel van de regering. De topministers zaten vrijdag nog samen om zich te buigen over de aanpak van de gestegen prijzen voor gas en elektriciteit. Verschillende pistes liggen daarbij op tafel: een verlaging van de btw, een uitbreiding van het sociaal tarief en een energiekorting. Groen-minister van Energie Tinne van der Straeten kreeg van het kernkabinet de opdracht de verschillende pistes in kaart te brengen en technisch te analyseren, een oefening waarvan ze verwacht dat die niet voor eind volgende week rond zal zijn, zei ze zaterdag op de nieuwjaarsdrink. Haar partij lijkt alvast gewonnen voor een energiepremie van 200 à 220 euro voor iedereen die het moeilijk heeft, een voorstel dat eerder ook al de Franstalige socialisten van de PS op tafel legden. Wat de modaliteiten van die premie zullen zijn, laten we over aan de regering, zei van der Straeten. Met die premie 'willen we snel en op korte termijn tegemoet komen aan de nood voor betaalbare energie', aldus Groen voorzitster Almaci. 'Het is geen toveroplossing die ineens alle problemen doet verdwijnen, maar het zal wel voor broodnodige ademruimte zorgen, bovenop de hervormingen die de federale regering reeds deed op de energiefactuur.' Energierenovatiegolf Almaci herhaalde het pleidooi van de partij voor de verlenging van het sociaal tarief en benadrukte ook dat die energiepremie gepaard moet gaan met structurele maatregelen. 'We willen zij die het nu moeilijk hebben helpen, maar als er tegelijkertijd geen structurele maatregelen worden genomen, is dit dweilen met de kraan open', zei ze daarover. De partij wijst op investeringen in renovatie en het plaatsen van zonnepanelen en energiepompen, 'dat zijn de beste manieren om de energiefactuur te drukken op middellange termijn'. Groen richt daarvoor de blik op Vlaanderen, waar ze in de oppositie zit. 'We doen een oproep naar Vlaanderen om de handschoen mee op te nemen in deze crisis', zei Almaci, die vindt dat het gewest dringend werk moet maken van een energierenovatiegolf. 'Elke inspanning op de factuur moet gepaard gaan met een inspanning voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie', aldus de voorzitster. 'Elke euro die de federale regering uitgeeft, moet verdubbeld worden door de gewesten in investeringen in hernieuwbare energie, isolatie, laadpalen en renteloze leningen. 1 plus 1 wordt zo 3.' De Groen-voorzitster had zaterdag ook een boodschap voor haar collega-politici. Ze riep hen op om de bladzijde om te draaien en het vertrouwen in de politiek te herstellen. 'Dat lukt niet als we blijven verdergaan met het organiseren van boksmatch na boksmatch' over elk thema, zei ze. 'Het roer moet om. De coronabarometer moet er eindelijk komen. We moeten de klimaatcrisis aanpakken en zorgen dat dat iedereen het einde van de maand haalt. En dat lukt niet als politici als kakelende kippen continu van koers veranderen of elkaar kappen.' 'Dit moet het jaar worden waarin oplossingen de bovenhand halen. 2022 kan het jaar worden waarin de doeners de roepers het nakijken geven. Het jaar waarin de verbinding en het respect voor elkaar het haalt van het polariseren en verdelen. Het jaar waarin solidariteit het haalt van het eigenbelang. Het jaar waarin gevoelens van ongerustheid niet genegeerd of gekaapt worden, maar uitzicht wordt gegeven op iets nieuws, iets beters', aldus nog voorzitster Meryem Almaci. De exploderende energieprijzen en de zware last die die meebrengen voor de middenklassegzinnen belandden deze week opnieuw op de tafel van de regering. De topministers zaten vrijdag nog samen om zich te buigen over de aanpak van de gestegen prijzen voor gas en elektriciteit. Verschillende pistes liggen daarbij op tafel: een verlaging van de btw, een uitbreiding van het sociaal tarief en een energiekorting. Groen-minister van Energie Tinne van der Straeten kreeg van het kernkabinet de opdracht de verschillende pistes in kaart te brengen en technisch te analyseren, een oefening waarvan ze verwacht dat die niet voor eind volgende week rond zal zijn, zei ze zaterdag op de nieuwjaarsdrink. Haar partij lijkt alvast gewonnen voor een energiepremie van 200 à 220 euro voor iedereen die het moeilijk heeft, een voorstel dat eerder ook al de Franstalige socialisten van de PS op tafel legden. Wat de modaliteiten van die premie zullen zijn, laten we over aan de regering, zei van der Straeten. Met die premie 'willen we snel en op korte termijn tegemoet komen aan de nood voor betaalbare energie', aldus Groen voorzitster Almaci. 'Het is geen toveroplossing die ineens alle problemen doet verdwijnen, maar het zal wel voor broodnodige ademruimte zorgen, bovenop de hervormingen die de federale regering reeds deed op de energiefactuur.' Almaci herhaalde het pleidooi van de partij voor de verlenging van het sociaal tarief en benadrukte ook dat die energiepremie gepaard moet gaan met structurele maatregelen. 'We willen zij die het nu moeilijk hebben helpen, maar als er tegelijkertijd geen structurele maatregelen worden genomen, is dit dweilen met de kraan open', zei ze daarover. De partij wijst op investeringen in renovatie en het plaatsen van zonnepanelen en energiepompen, 'dat zijn de beste manieren om de energiefactuur te drukken op middellange termijn'. Groen richt daarvoor de blik op Vlaanderen, waar ze in de oppositie zit. 'We doen een oproep naar Vlaanderen om de handschoen mee op te nemen in deze crisis', zei Almaci, die vindt dat het gewest dringend werk moet maken van een energierenovatiegolf. 'Elke inspanning op de factuur moet gepaard gaan met een inspanning voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie', aldus de voorzitster. 'Elke euro die de federale regering uitgeeft, moet verdubbeld worden door de gewesten in investeringen in hernieuwbare energie, isolatie, laadpalen en renteloze leningen. 1 plus 1 wordt zo 3.' De Groen-voorzitster had zaterdag ook een boodschap voor haar collega-politici. Ze riep hen op om de bladzijde om te draaien en het vertrouwen in de politiek te herstellen. 'Dat lukt niet als we blijven verdergaan met het organiseren van boksmatch na boksmatch' over elk thema, zei ze. 'Het roer moet om. De coronabarometer moet er eindelijk komen. We moeten de klimaatcrisis aanpakken en zorgen dat dat iedereen het einde van de maand haalt. En dat lukt niet als politici als kakelende kippen continu van koers veranderen of elkaar kappen.''Dit moet het jaar worden waarin oplossingen de bovenhand halen. 2022 kan het jaar worden waarin de doeners de roepers het nakijken geven. Het jaar waarin de verbinding en het respect voor elkaar het haalt van het polariseren en verdelen. Het jaar waarin solidariteit het haalt van het eigenbelang. Het jaar waarin gevoelens van ongerustheid niet genegeerd of gekaapt worden, maar uitzicht wordt gegeven op iets nieuws, iets beters', aldus nog voorzitster Meryem Almaci. Lees meer over: