Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini over Cristiano Ronaldo: 'Het was beter geweest als hij eerder was vertrokken'

'Zijn vertrek zorgde voor een scholk bij ons en dat betaalden we cash.'

21-10-21 16:05:00

'Zijn vertrek zorgde voor een scholk bij ons en dat betaalden we cash.'

In een interview met de Italiaanse zender DAZN kwam de Italiaanse verdediger terug op het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Juventus. 'We hebben ervoor betaald in punten.'

Het was een van dé gespreksonderwerpen deze zomer: is Cristiano Ronaldo nog gelukkig bij Juventus. Het ene medium berichtte dat hij op vertrekken stond, terwijl het andere dan weer zeker was dat de Portugees bij de Oude Dame zou blijven - wie zou hem namelijk kunnen betalen. Uiteindelijk vertrok CR7 alsnog bij uit Turijn. Niet om naar Man. City te trekken - daar werd serieus mee geflirt - maar om terug te keren naar waar het voor hem internationaal allemaal begon: Manchester United. Al liet de overstap wel lang op zich wachten. Pas op 28 augustus, een paar dagen voor het sluiten van de markt, raakte het nieuws bekend.

« Les politiques ne sont pas à la solde des industries pharmaceutiques », assure Jean-Michel Dogné Covid-19: pourquoi se focalise-t-on désormais sur les enfants? Sont-ils devenus le 'moteur' de l'épidémie? « Les femmes enceintes doivent se faire vacciner », assure Michel Moutschen

Ex-ploegmaat en kapitein van Juventus Giorgio Chiellini kwam bij DAZN, een van de rechtenhouders van de Serie A, terug op die periode. 'Ik voelde al een tijdje dat hij wou vertrekken. Hij had een punt bereikt waarop hij een nieuwe uitdaging nodig had en een team om voor hem te spelen, waar hij altijd beslissend kon zijn. Het was tijd om uit elkaar te gaan.

'Als hij was gebleven, was dat zeker niet erg geweest. Bij Juventus zijn we namelijk aan een verjongingsprogramma bezig en zijn ervaring had de club en de nieuwe jongens zeker geholpen. Maar hij vertrok pas op 28 augustus... Het was beter voor ons geweest als hij vroeger was weggegaan, dan hadden we ons beter kunnen voorbereiden op het seizoen en de nieuwe situatie. headtopics.com

'Of ik het afscheid moeilijk kan verwerken? Neen, maar het zorgde wel voor een schok in de kleedkamer en dat hebben we cash betaald in punten aan het begin van het seizoen.'Juventus begon inderdaad teleurstellend aan het seizoen, maar won ondertussen wel zijn laatste zeven wedstrijden, waaronder de toppers tegen Chelsea (Champions League) en Roma. De Oude Dame heeft wel nog een weg af te leggen in de Serie A, daar staat de club uit Turijn pas op een zevende plek, op tien punten van leider Napoli.

Het was een van dé gespreksonderwerpen deze zomer: is Cristiano Ronaldo nog gelukkig bij Juventus. Het ene medium berichtte dat hij op vertrekken stond, terwijl het andere dan weer zeker was dat de Portugees bij de Oude Dame zou blijven - wie zou hem namelijk kunnen betalen. Uiteindelijk vertrok CR7 alsnog bij uit Turijn. Niet om naar Man. City te trekken - daar werd serieus mee geflirt - maar om terug te keren naar waar het voor hem internationaal allemaal begon: Manchester United. Al liet de overstap wel lang op zich wachten. Pas op 28 augustus, een paar dagen voor het sluiten van de markt, raakte het nieuws bekend.Ex-ploegmaat en kapitein van Juventus Giorgio Chiellini kwam bij DAZN, een van de rechtenhouders van de Serie A, terug op die periode. 'Ik voelde al een tijdje dat hij wou vertrekken. Hij had een punt bereikt waarop hij een nieuwe uitdaging nodig had en een team om voor hem te spelen, waar hij altijd beslissend kon zijn. Het was tijd om uit elkaar te gaan.'Als hij was gebleven, was dat zeker niet erg geweest. Bij Juventus zijn we namelijk aan een verjongingsprogramma bezig en zijn ervaring had de club en de nieuwe jongens zeker geholpen. Maar hij vertrok pas op 28 augustus... Het was beter voor ons geweest als hij vroeger was weggegaan, dan hadden we ons beter kunnen voorbereiden op het seizoen en de nieuwe situatie. 'Of ik het afscheid moeilijk kan verwerken? Neen, maar het zorgde wel voor een schok in de kleedkamer en dat hebben we cash betaald in punten aan het begin van het seizoen.'Juventus begon inderdaad teleurstellend aan het seizoen, maar won ondertussen wel zijn laatste zeven wedstrijden, waaronder de toppers tegen Chelsea (Champions League) en Roma. De Oude Dame heeft wel nog een weg af te leggen in de Serie A, daar staat de club uit Turijn pas op een zevende plek, op tien punten van leider Napoli.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Broer Mohammed over Tarik Tissoudali: 'Als hij uit zijn comfortzone moet komen, wordt hij verlegen'Tarik Tissoudali is een van de sterkhouders bij KAA Gent. Sport/Voetbalmagazine zocht zijn roots op in Amsterdam en sprak er met broers Mohammed en Omar. 'De ander vernederen met je acties, dat was de mentaliteit van het pleintje.'

Dispuut over tweejaarlijks WK: 'Europese bonden dreigen uit FIFA te stappen'Verschillende Europese voetbalbonden zouden overwegen hun lidmaatschap van de wereldvoetbalbond FIFA op te zeggen als ultiem teken van protest tegen de plannen om het WK tweejaarlijks te organiseren.

Bubbels, oude rotten en een schreeuw om erkenning: dit moet u weten over West Ham UnitedIn de schaduw van Chelsea, Arsenal en Tottenham vecht West Ham om erkenning in Londen. KRC Genk neemt het morgen tegen de jongens van David Moyes op in het London Stadium, in 2012 nog het hart van de Olympische Spelen.

Robby Houben van de 'leerstoel Club Brugge': 'België is niet eens zo gul voor het profvoetbal'Professor Robby Houben leidt de Leerstoel Club Brugge, die werd opgericht aan de Universiteit Antwerpen. Hij vreest dat het opvoeren van de RSZ-bijdrage voor profspelers de competitiviteit van het Belgisch voetbal zal ondermijnen.

Michael Frey (Antwerp): 'De Jupiler Pro League komt net na de vijf topcompetities'Royal Antwerp F.C. voetbalt straks in de hel van Fenerbahçe. Daar rekent het op Michael Frey. De Zwitserse topschutter is niet alleen met zijn goals dé man in vorm, hij weet ook hoe het er bij de Turkse topclub naast het veld aan toe gaat.

Chelsea: de eigen jeugdopleiding als nieuwe goudmijnGeen club in Engeland heeft in de voorbije tien jaar voor zoveel geld spelers verkocht als Premier League-koploper Chelsea. Opleiden wordt als verdienmodel steeds belangrijker voor de laatste Champions League-winnaar.