Gent sleept gelijkspel uit de brand tegen STVV

• 25 sec. here

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Op de 22ste speeldag kon AA Gent op de valreep een punt thuishouden tegen STVV. OHL speelde ook gelijk tegen Charleroi.

Oud-Heverlee Leuven heeft de kans gemist om zich opnieuw in de top vier te nestelen. Bij de rust stond OHL wel nog 0-1 voor, dankzij een vroeg doelpunt van Kamal Sowah . Dorian Dessoleil zorgde in de 61e minuut voor de gelijkmaker. Het betekende voor Charleroi het eerste punt in zes wedstrijden, het eerste ook in 2021. De Henegouwers kregen tal van kansen op meer, maar OHL-doelman Rafael Romo speelde een dijk van een wedstrijd en liet zich maar één keer verslaan.

Bij Genk zette coach John van den Brom smaakmaker Bongonda, de laatste weken niet in beste doen, op de bank. Zulte Waregem deed het dan weer zonder coach Dury, in quarantaine na een positieve coronatest in zijn omgeving. In een eerste helft met weinig uitgespeelde kansen zorgde Paul Onuachu in het slot voor het verschil. Hij rondde een fraaie combinatie tussen Ito en Munoz af met een eenvoudige intikker. Voor de Nigeriaan al zijn 21e competitietreffer van het seizoen.