Gedetineerden in New York spannen rechtszaak aan omdat ze zonsverduistering niet mogen zien

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 44 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 21%
  • Publisher: 63%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Enkele gedetineerden in een gevangenis in New York hebben een rechtszaak aangespannen tegen het gevangeniswezen omdat ze volgende week de zonsverduistering niet mogen zien. En dat gaat in tegen hun religie, klinkt het.

Uit veiligheidsoverwegingen besloot het gevangeniswezen van de staat New York vorige maand al om een lockdown in te voeren in de gevangenissen tijdens de verwachte zonsverduistering van komende maandag. Zes mannen, die opgesloten zitten in de Woodbourne Correctional Facility, besloten daarop een rechtszaak aan te spannen. Zij argumenteren dat een verbod op het zien van de zo’n “zeldzame astrologische gebeurtenis hun grondwettelijke religieuze rechten” zou schenden.

De mannen hebben allemaal een verschillende religieuze achtergrond, van moslim en baptist tot atheïst. Maar allemaal hebben ze “de oprechte religieuze overtuiging geuit dat de zonsverduistering van april een religieuze gebeurtenis is waar ze getuige van moeten zijn en waar ze over na moeten denken om hun geloof in ere te houden”, aldus de aanklacht.

Na dat verzoek besloot de staat om een lockdown in te voeren tijdens de zonsverduistering, naar eigen zeggen uit veiligheidsoverwegingen. Maar volgens de advocaten van de zes gevangenen heeft de staat niet duidelijk gemotiveerd waarom er een veiligheidsrisico zou zijn. “Het is elke avond een beetje donker als de zon ondergaat, dus ze moeten weten hoe ze daarmee om moeten gaan”, zei hij. Zo’n richtlijn was er niet toen er in 2017 een gedeeltelijke zonsverduistering was, merkte hij op.

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 12. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Gedetineerden in New York spannen rechtszaak aan omdat ze zonsverduistering niet mogen zienEnkele gedetineerden in een gevangenis in New York hebben een rechtszaak aangespannen tegen het gevangeniswezen omdat ze volgende week de zonsverduistering niet mogen zien. En dat gaat in tegen hun religie, klinkt het.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Gedetineerden verkrachten en folteren celgenoot: man in levensgevaar naar ziekenhuisHet Antwerpse gerecht is een onderzoek gestart naar folterpraktijken in de gevangenis aan de Antwerpse Begijnenstraat. Gedetineerden zouden een celgenoot dagenlang hebben mishandeld en verkracht, waarna het slachtoffer in levensgevaar naar het ziekenhuis moest worden gebracht.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Gedetineerden, het zijn net mensenVolgens minister Paul Van Tigchelt kun je de geloofwaardigheid van justitie aftoetsen aan de mate waarin ze de straffen die ze uitspreekt ook uitvoert. Tom Daems vraagt zich af of respect voor de mensenrechten geen belangrijker criterium is.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Frankrijk telt recordaantal gedetineerden en kampt ook met overbevolkingHet aantal gedetineerden in Frankrijk heeft een nieuw record bereikt. Op 1 maart zaten er 76.766 personen in Franse gevangenissen, al zijn er maar 61.629 plaatsen voorzien. Op een jaar tijd kwamen er meer dan 4.000 gedetineerden bij, blijkt uit cijfers die het Franse ministerie van Justitie vrijdag publiceerde.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Le procès pénal de Trump à New York devant commencer le 25 mars est reportéLe procès pénal de Donald Trump prévu à partir du 25 mars à New York dans une affaire de paiements dissimulés à une...
La source: RTBFinfo - 🏆 2. / 71 Lire la suite »

Montana Engels, bekend van Belgium’s Got Talent, exposeert nu in Antwerpen en New YorkHet gaat hard voor de Brasschaatse kunstenares Montana Engels. Na haar doortocht in Belgium’s Got Talent staan er nu een expositie in New York op de planning.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »