Wout Van Aert

Wout Van Aert

Fotofinish brengt uitsluitsel: Van Aert sprint naar zege voor Pidcock in Amstel Gold Race

Een ware thriller, maar Van Aert trekt de overwinning naar zich toe.

18-04-21 19:03:00

Een ware thriller, maar Van Aert trekt de overwinning naar zich toe.

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft zondag in Nederlands-Limburg de 55e editie van de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. Van Aert bleef na 218,6 kilometer in en rond Valkenburg in de sprint de Brit Tom Pidcock (INEOS Grenadiers) heel nipt voor. De fotofinish moest zorgen voor de beslissing, maar liet heel lang op zich wachten.

Keer gedeeldWout Van Aert © belgaDe wedstrijd verliep lang gezapig met weinig vuurwerk. Op ruim tien kilometer van de meet reden Pidcock, Van Aert en Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) weg. Het kwam tot een sprint, waarbij Pidcock en Van Aert net op hetzelfde moment over de meet leken te spurten. De fotofinish moest uitsluitsel brengen, al bleef de beslissing lang uit. Uiteindelijk werd Van Aert tot winnaar uitgeroepen. Schachmann eindigde als derde. Van Aert volgt op de erelijst de Nederlander Mathieu van der Poel op, die zondag niet aan de start verscheen. Vorig jaar vond de Amstel Gold Race niet plaats als gevolg van de coronapandemie.

Un accident de laboratoire à Wuhan est-il à l’origine du Covid-19 ? Des scientifiques appellent à reconsidérer cette hypothèse 'Iel/ielles/illes' : pourquoi et comment utiliser ces pronoms 'neutres' ? Gaza: l'aviation israélienne poursuit les bombardements, 119 Palestiniens tués, dont 31 enfants

De wedstrijd verliep lang gezapig met weinig vuurwerk. Op ruim tien kilometer van de meet reden Pidcock, Van Aert en Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) weg. Het kwam tot een sprint, waarbij Pidcock en Van Aert net op hetzelfde moment over de meet leken te spurten. De fotofinish moest uitsluitsel brengen, al bleef de beslissing lang uit. Uiteindelijk werd Van Aert tot winnaar uitgeroepen. Schachmann eindigde als derde. Van Aert volgt op de erelijst de Nederlander Mathieu van der Poel op, die zondag niet aan de start verscheen. Vorig jaar vond de Amstel Gold Race niet plaats als gevolg van de coronapandemie.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Amstel Gold Race: Wout van Aert s'impose d'un rien et prend sa revanche sur PidcockWout van Aert (Jumbo-Visma) a remporté la 55e édition de l'Amstel Gold Race (WorldTour), dimanche aux Pays-Bas. Après 13 tours d'un circuit local de 16,9 kilomètres, soit 218 bornes, le Belge s'est imposé pour une infime avance devant le Britannique Thomas Pidcock (INEOS-Grenadiers). L'Allemand Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) a pris la 3e place.

'Less is more': hoe Wout van Aert de Amstel Gold Race wonWout van Aert sloot zijn voorjaar af met een nipte sprintzege in de Amstel Gold Race. Hoe een 'minder is meer'-aanpak de sleutel werd tot een nieuwe klassieke triomf: een analyse.

L'Amstel Gold Race taillée pour Van AertDimanche, le peloton va participer à l'Amstel Gold Race la plus courte de l'histoire. Un paramètre qui accroît les chances de victoire de Wout van Aert.

Van held naar verrader: een terugblik op de Chelseajaren van Thibaut CourtoisThibaut Courtois staat vanavond voor het eerst sinds zijn vertrek naar Madrid tegenover zijn voormalige club, Chelsea. De keeper houdt mooie herinneringen over aan zijn tijd in Londen, maar verliet de club op een grimmige manier.

Hoe een woede-uitbarsting van Abramovitsj het einde van de Super League betekendeDe net opgerichte Super League is als een pudding in elkaar gezakt. Dat Chelsea als eerste zijn staart introk, is niet zo verrassend.