voor specifieke producten – zoals Roundup van chemieconcern Bayer. Wegens de onzekerheid over de schadelijke gevolgen van glyfosaat voor mens en milieu geldt in België sinds een aantal jaren een verbod op de verkoop van de stof aan en het gebruik ervan door particulieren. Het verbod geldt voor alle synthetische onkruidbestrijdingsmiddelen.
Omdat de analyse van het EFSA en het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) geen grote bezorgdheden aan het licht bracht, stelt de Commissie nu voor de toelating van glyfosaat met 10 jaar te verlengen – tot 2033 dus. Dubbel zo lang als bij de start van de lopende toelating in 2017 dus, maar wel vijf jaar minder lang dan de maximumtermijn van 15 jaar.
Als de Europese toelating verlengd wordt, zullen de lidstaten hoe dan ook gevraagd worden alle producten met glyfosaat die ze hebben vergund opnieuw tegen het licht te houden. In ons land mogen chemische pesticiden als Roundup nu wel degelijk worden gebruikt, maar enkel door professionals.
Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »
België delft definitief onderspit in zaak rond belastingregeling voor overwinstHet Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat de Belgische belastingregeling voor overwinst wel degelijk een onrechtmatige vorm van staatssteun is, zoals de Europese Commissie in 2016 al aanvoerde. België delft daarmee het onderspit in een jarenlang aanslepend dispuut.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »