Er komt (zoals gewoonlijk) nieuwe staatsbon in december, maar zal die even interessant zijn als deze zomer?

  • 📰 vrtnws
  • ⏱ Reading Time:
  • 31 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 16%
  • Publisher: 68%

In december brengt de overheid een nieuwe staatsbon op de markt. Maar de precieze voorwaarden moeten nog bepaald worden.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Sinds deze zomer weten we plots allemaal wat een staatsbon is. Nochtans is dat iets dat al veel langer bestaat. Het Agentschap van de Schuld geeft normaal gezien elk kwartaal zo'n staatsbon uit om zo geld op te halen bij particuliere beleggers.Deze zomer lanceerde minister voor Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) een speciaal aanbod. De looptijd van de staatsbon werd beperkt tot één jaar én er werd een fiscaal voordeel aan gekoppeld.

"Net zoals de voorbije jaren worden er vier staatsbons uitgegeven dus dat die er komt, is niet zo bijzonder", zegt hij in "Villa politica". "Wat de duurtijd en het rendement zullen zijn, moeten we nog bepalen samen met het Agentschap van de Schuld. Zij moeten bekijken wat de marktomstandigheden zijn en hoe het zit met onze staatsschuld.

Welke opties heb je dan als je graag iets met je geld wil doen? "De algemene interestvoeten op de markt zijn gestegen dus dat zorgt dat er meer interessante financiële producenten zijn", zegt professor Abraham.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Man wil auto in perfecte staat verkopen, maar daar steekt hert stokje voorDe Amerikaanse Jay Vaughan heeft ongelofelijk veel pech gehad toen hij zijn Chevrolet Silverado wilde verkopen. De pick-up was helemaal klaar voor verkoop en de koper was onderweg… maar dan kwam er plots een hert langs. Het dier vloog tegen de auto waardoor er een deuk in het voertuig zat. “En ik moest 900 euro van de prijs doen”, klinkt het.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Gwendolyn Rutten: “Misschien heb ik te hard gereageerd, ik ben ook maar een mens”“Ik moet in mijn eigen hart kijken. Misschien heb ik twee weken geleden te hard gereageerd. Ik ben ook maar een mens. Maar ik heb eerlijk gezegd hoe ik me voelde.” Dat zei Gwendolyn Rutten, de nieuwe Vlaamse viceminister-president voor Open VLD, dinsdag tijdens haar eerste persconferentie.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Tijd rekken en verdeeldheid zaaien: Poolse PiS geeft macht maar moeizaam afPresident Andrzej Duda heeft de huidige premier, een bondgenoot, gevraagd om een regering te vormen. Zijn poging lijkt nu al kansloos.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

WeWork is bijna failliet, maar nood aan flexibel kantoor blijftWeWork, het icoon van coworking, heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd. Is het einde van flexwerkplekken nabij? ‘WeWork is niet representatief voor de markt’, klinkt het. ‘De vraag naar flexibele kantoorruimte stijgt bij bedrijven.’
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Vier mannen vervolgd voor diefstal, maar gouden wc nog altijd spoorloosIn 2019 werd een 18-karaats gouden toilet, een kunstwerk ter waarde van 5 miljoen euro, ontvreemd uit een Brits kasteel. Het openbaar ministerie gaat nu vier mannen vervolgen voor diefstal.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Gwendolyn Rutten over commotie na snelle terugkeer: “Politici zijn ook maar mensen”Op de ochtend van haar eedaflegging als kersvers Vlaams minister maakte Gwendolyn Rutten (Open Vld) eerst nog haar opwachting in De Ochtend op Radio 1 om uitleg te geven bij haar snelle positiewissel. Want na het ontslag van Vincent Van Quickenborne uit de federale regering besliste ze, uit verontwaardiging, nog te stoppen met nationale politiek.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »