“Er is geen asielcrisis, maar wel een VVD-crisis”: twee dagen voor verkiezingen trekken Nederlandse kopstukken

  • 📰 Nieuwsblad_be
  • ⏱ Reading Time:
  • 52 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 24%
  • Publisher: 50%

“Er is geen asielcrisis, maar wel een VVD-crisis”: twee dagen voor verkiezingen trekken Nederlandse kopstukken nog eens stevig van leer tijdens debat

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland hebben de kopstukken van de belangrijkste partijen een televisiedebat gehouden in de Ahoy in Rotterdam. Het ging er beschaafder aan toe dan enkele dagen geleden, maar de tegenstellingen tussen rechts en links werden eens te meer duidelijk. “U spreekt zeven talen, maar niet de taal van het volk.”Woensdag kiezen de Nederlanders hun vertegenwoordigers in de Tweede Kamer.

Vooral Wilders (PVV) ging fors in tegen de argumenten van links. Tegen Timmermans zei hij dit: “U spreekt zeven talen, maar niet de taal van het volk. En het volk wil dat ze gewoon hun boodschappen kunnen betalen. Maar u geeft kapitalen uit, terwijl er de komende jaren grotere problemen zijn dan het klimaat.”Een gelijkaardige tegenstelling zagen we in het migratiedebat. Yesilgöz, Wilders, Omtzigt en Van der Plas willen een strenger migratiebeleid.

Over één thema leek er wel consensus tijdens het debat: wonen. Elke partij benadrukte dat het land zich na de verkiezingen maximaal zal moeten gaan inspannen om de bouw aan te jagen. Op dat punt lijkt het verschil dus niet gemaakt te worden tijdens de verkiezingen van woensdag.Bovenop jouw abonnement op het Nieuwsblad heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere topkranten.

“De Rode Duivels zijn als een ex-vriendin...”: Toby Alderweireld blikt terug op zijn eerste jaar als gepensioneerd international

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Botsing tussen twee trams veroorzaakt grote hinder in Deurne: twee bestuurders in shock naar ziekenhuisOp het kruispunt met de Ruggeveldlaan en de August van de Wielelei in Deurne zijn woensdagmiddag twee trams tegen elkaar gereden. De bestuurders zijn in schok naar het ziekenhuis gebracht, bij de reizigers raakten niemand gewond. Tramlijnen 5 en 10 zijn door het ongeval zwaar verstoord. Ook buslijn 19 wordt omgeleid.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Ondanks twee Nobel- en twee Sacharovprijzen is voor Iraanse vrouwen niets veranderdSinds de Iraanse revolutie in 1979 is het er alleen maar bergaf gegaan met de naleving van de meest fundamentele rechten en vrijheden. Vooral vrouwen betalen een zware prijs.
La source: tijd - 🏆 22. / 51 Lire la suite »

“Twee miljoen dollar of anders ontploft er een bom”: Kantoorgebouw met honderdtal werknemers geëvacueerd na drNa een bedreiging via mail gericht tegen de private bank Degroof Petercam is vrijdagmiddag een groot kantoorgebouw op de Mechelsesteenweg in Kraainem ontruimd. Een honderdtal werknemers werden geëvacueerd. Er vond een sweeping plaats met de hulp van vijf explosievenhonden maar die bleek negatief. Goed drie uur later werd het pand vrijgegeven.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Twee wagens belanden samen in berm naast E313: “Onduidelijk wat er gebeurd is”Op de E313 ter hoogte van Ranst zijn afgelopen nacht twee wagens door onbekende reden van de rijbaan afgeweken en in de gracht beland. De auto’s moesten worden getakeld, niemand raakte gewond.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Er is nu ook betalende versie van Facebook en Instagram: wat verandert er precies voor jou?Het is vanaf nu mogelijk om een betalend abonnement te nemen op Facebook en Instagram. In ruil worden je accounts reclamevrij, maar goedkoop is het niet. Waarom zou je er dan toch voor kiezen?
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Er is nu ook betalende versie van Facebook en Instagram: wat verandert er precies voor jou?Het is vanaf nu mogelijk om een betalend abonnement te nemen op Facebook en Instagram. In ruil worden je accounts reclamevrij, maar goedkoop is het niet. Waarom zou je er dan toch voor kiezen?
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »