John Stones

John Stones

Engeland geraakt in derby op Wembley niet voorbij Schotland

Engeland geraakt in derby op Wembley niet voorbij Schotland

19-06-21 00:21:00

Engeland geraakt in derby op Wembley niet voorbij Schotland

Engeland en Schotland hebben vrijdag in de 115e Battle of Britain 0-0 gelijkgespeeld op Wembley. In een zeer intens duel op de tweede speeldag van de groepsfase van het EK voetbal slaagden beide teams er niet in om te scoren.

De eerste kans in Londen was voor Schotland. Na vijf minuten ging aanvaller Ché Adams zijn kans. Hij zag zijn schot geblokt worden door John Stones. Engeland had even tijd nodig om in de match te komen en dreigde een eerste keer na twaalf minuten. Stones kopte bij een hoekschop pardoes op de paal.

Le point en images sur les inondations qui frappent à nouveau la province de Namur, Dinant sinistré Premières images et informations sur les inondations qui touchent à nouveau la province de Namur, Dinant sinistré Les orages s'abattent, la province de Namur fortement touchée: 'C'est la catastrophe à Dinant'

De Three Lions leken gelanceerd, want ook Mount kwam even later dichtbij de openingstreffer. Zijn schot ging net naast. Schotland kwam op het halfuur nog eens dreigen na een volley van O'Donnell, Pickford had een knappe parade in huis.Engeland opende de tweede helft opnieuw met veel drang naar voren. James schoot net over, Kane werd op de huid gezeten en zag zijn poging afgeblokt worden. De Schotten kreunden, maar kregen op het uur ook een reuzekans. James moest na een hoekschop een schot van Dykes van de lijn halen.

In de slotfase claimde Sterling nog een strafschop na een vermeende overtreding van Robertson. Grote kansen voor de Engelsen bleven echter uit. De Schotten knokten zich naar een punt. Het bleef 0-0. Op de tribunes vierde de Tartan Army het gelijkspel als een overwinning. headtopics.com

Engeland is door het gelijkspel nog niet zeker van kwalificatie voor de tweede ronde. De Three Lions treffen dinsdag in Londen Tsjechië in een duel met de groepswinst al inzet. Schotland en Kroatië spelen tegelijkertijd hun laatste kansen uit in Glasgow.

De eerste kans in Londen was voor Schotland. Na vijf minuten ging aanvaller Ché Adams zijn kans. Hij zag zijn schot geblokt worden door John Stones. Engeland had even tijd nodig om in de match te komen en dreigde een eerste keer na twaalf minuten. Stones kopte bij een hoekschop pardoes op de paal. De Three Lions leken gelanceerd, want ook Mount kwam even later dichtbij de openingstreffer. Zijn schot ging net naast. Schotland kwam op het halfuur nog eens dreigen na een volley van O'Donnell, Pickford had een knappe parade in huis. Engeland opende de tweede helft opnieuw met veel drang naar voren. James schoot net over, Kane werd op de huid gezeten en zag zijn poging afgeblokt worden. De Schotten kreunden, maar kregen op het uur ook een reuzekans. James moest na een hoekschop een schot van Dykes van de lijn halen. In de slotfase claimde Sterling nog een strafschop na een vermeende overtreding van Robertson. Grote kansen voor de Engelsen bleven echter uit. De Schotten knokten zich naar een punt. Het bleef 0-0. Op de tribunes vierde de Tartan Army het gelijkspel als een overwinning. Engeland is door het gelijkspel nog niet zeker van kwalificatie voor de tweede ronde. De Three Lions treffen dinsdag in Londen Tsjechië in een duel met de groepswinst al inzet. Schotland en Kroatië spelen tegelijkertijd hun laatste kansen uit in Glasgow.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Engeland-Schotland: een geschiedenis van de moeder der derby'sWij hebben België - Nederland, maar lange tijd was de meest intense derby die tussen Engeland en Schotland. Voor de 115e keer kijken ze elkaar in de ogen, maar nog maar voor de tweede keer op een eindronde.

Copa América: Brazilië walst over Peru, Colombia niet voorbij VenezuelaBrazilië heeft ook zijn tweede poulewedstrijd op de Copa America vlot gewonnen. De Seleção versloeg donderdag Peru in Rio de Janeiro met 4-0. In de andere wedstrijd tussen Colombia en Venezuela werd niet gescoord.

EK-weetjes van de dag: kleine broer Slovakije, koning Hassan en 'Auld Enemies'Dag acht van EURO 2000 brengt opnieuw drie wedstrijden. Oude vrienden Slovakije en Tsjechië zoeken naar een tweede zege en Engeland en Schotland betwisten de meest gespeelde derby ter wereld.

Tips voor voetbalcommentatoren: worden teams beter na een rode kaart?Er gaat geen dag op het EK voorbij zonder discussie over al dan niet uitgedeelde rode kaarten. Die worden immers gezien als belangrijke gamechangers. Maar is dat wel zo? Vormen ze echt een belangrijk nadeel voor het team dat een speler uitgesloten ziet? Of klopt de mythe dat het met 10 beter gaat dan met elf? Professor Stijn Baert licht de wetenschappelijke evidentie toe.

Ukraine - Macédoine du Nord EN DIRECT: les Ukrainiens mènent très logiquement au scoreC'est le derby des maillots qui font polémique: Ukraine-Macédoine du Nord oppose ce jeudi à Bucarest deux sélections, dont les tuniques ont fâché ...

Rode Duivels winnen van Denemarken dankzij uitmuntende Kevin De BruyneBelgië heeft zijn tweede wedstrijd op dit EK gewonnen van Denemarken. Na een zwakke eerste helft en een 1-0-achterstand trok Kevin De Bruyne met een assist en een goal de Rode Duivels in een sterke tweede helft toch voorbij de Denen.