Een stralende start van de herfst: hoe uitzonderlijk is het? En wat betekent het voor mens en natuur?

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 23 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 12%
  • Publisher: 63%

Oktober staat voor de deur, maar de hele week nog worden temperaturen van 19 tot 23 graden voorspeld. Is de start van de herfst uitzonderlijk mooi? En wat betekent dat voor onze natuur?

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Allereerst een blik op de voorspellingen voor de komende week: die oogt zacht en zonnig. Maandag, dinsdag en woensdag wordt het aangenaam warm met temperaturen van 22 tot 23 graden, met her en der wolkenvelden. Van donderdag tot zaterdag nemen de temperaturen een kleine duik, maar ook dan blijft het kwik aanschurken tegen de 20 graden.Donderdag en vrijdag staat er ook iets meer wind, en vooral vrijdag kan er een bui vallen.

“Dit mooie warme weer is zelfs goed nieuws voor de meeste planten”, zegt plantendeskundige Koen Es van Plantentuin Meise. “Doordat de zomer wat langer duurt, kunnen planten verder aan fotosynthese doen en groeien. De zomer was bovendien ook nat, waardoor de natuur er nog heel groen uitziet. Dit zomerse weer doet dus niet alleen ons deugd, maar ook de natuur.”Op warme zomerdagen doen we er goed aan ons te beschermen tegen de zon.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Een herdenkingstuin aan het huis van Dutroux: hoe het verdriet een plek te gevenWaar de huizen van seriemoordenaar Marc Dutroux stonden, is nu een herdenkingstuin geopend. Door natuurrampen, oorlogen, aanslagen, ongevallen en moorden zijn er veel beladen plekken. Hoe gaan we daarmee om?
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

“De lat ligt zo laag dat een akkoord over de begroting al een gigantisch succes lijkt”Het was een opvallend beeld zaterdagavond laat aan de voordeur van het kabinet-Jambon. In het licht van de tv-camera’s stonden drie Vlaamse ministers onwennig te draaien. Rechts stond Bart Somers met blozende wangen van de eerste herfstkoude. Hij kon zijn lach amper onderdrukken, glunderend als een kind. Links stond Crevits eerder giechelend, als een verliefde puber die een geheimpje voor zich moest houden. Daartussen schuchter meekijkend Lydia Peeters, die dan maar beleefd glimlachte. De drie waren zo onwennig omdat ze iets hadden gedaan dat ze zelf niet hadden verwacht, en waar ze zo trots op waren dat ze vreugdekreetjes moesten onderdrukken: ze hadden een akkoord gesloten over de begroting.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Bedrijventeams kampen voor Moved to HelpEen team van vier probeert een zo hoog mogelijke stapel dozen over een vastgelegde afstand te dragen. Het is een van de proeven die ze moeten afleggen bij Moved to Help. In dit geval is het een gepersonaliseerde proef. De dozen komen van Albert Heijn, dat een van de platinumsponsors van het project is. “Dit is de veertiende editie van Moved to Help, de zesde keer dat we er een teamchallenge van hebben gemaakt en de tweede keer dat dit evenement in Turnhout plaatsvindt”, zegt Dirk, een van de leden van de organiserende serviceclub Rotary Turnhout. De opbrengst gaat, zoals het een serviceclub betaamt, naar een reeks goede doelen. 33 teams van bedrijven en families namen deel. Wie er heeft gewonnen, doet er niet echt toe.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Influencer moet 2 jaar naar de gevangenis omdat ze varkensvlees at in TikTok-videoEen rechtbank in Indonesië heeft dinsdag een 33-jarige vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar nadat ze een video plaatste op TikTok waarop te zien is dat ze varkensvlees eet.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Influencer moet 2 jaar naar de gevangenis omdat ze varkensvlees at in TikTok-videoEen rechtbank in Indonesië heeft dinsdag een 33-jarige vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar nadat ze een video plaatste op TikTok waarop te zien is dat ze varkensvlees eet.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

OH Leuven wint beklijvend duel op bezoek bij KV Mechelen en klimt uit degradatiezoneEn of er wat te beleven viel in Mechelen. Met doelpunten in de openingsminuten van beide speelhelften en voor de IJslander Jon Thorsteinsson zowel een doelpunt, een gemiste strafschop als een afgekeurd doelpunt, zaten wij op het puntje van onze stoel. OH Leuven won uiteindelijk met 1-2 bij KV Mechelen en klimt met een zeven op negen uit de degradatiezone naar een twaalfde plaats. Malinwa telt nog maar één puntje meer.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »