Djokovic verliest rechtszaak en wordt Australië uitgezet

16-01-22 10:20:00

Djokovic verliest rechtszaak en wordt Australië uitgezet

Novak Djokovic, Australian Open

Djokovic verliest rechtszaak en wordt Australië uitgezet

Het Federale Hof van Australië , de rechtbank die het beroep van Novak Djokovic tegen zijn uitzetting behandelde, heeft beslist dat het visum van de Servisc...

Foto: AFPHet Federale Hof van Australië, de rechtbank die het beroep van Novak Djokovic tegen zijn uitzetting behandelde, heeft beslist dat het visum van de Servische tennisser ingetrokken blijft. Djokovic zal Australië dus uitgezet worden en kan niet deelnemen aan de Australian Open, die maandag begint.

Na een welles-nietesspelletje van een week, is er een beslissing gevallen in de zaak-Djokovic. De Servische tennisser probeerde via een beroepszaak voor het Federale Hof van Australië zijn visum – dat door minister van Immigratie Alex Hawke ingetrokken was – te behouden. Dat zou hem toelaten alsnog aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, deel te nemen. Djokovic won het tennistoernooi al zeven keer en met een nieuwe eindzege dit jaar zijn 21ste Grand Slam op zijn naam te schrijven.

Lire la suite:
De Standaard »

Wat was de uiteindelijke reden? 🤔 Terecht De democratie heeft het gewonnen van een more equal. YESSSSSSSS :) BoycottAustralianOpen Novax Noparty Noplay Ik hoop dat alle tennissers Australië onmiddellijk verlaten! Wa een kloteboel is dat toch. Ieder zijn vrijheid! Boontje komt om zijn loontje. Gerechtvaardigde uitwijzing

Novak Djokovic verliest ultieme rechtszaak en wordt Australië uitgezetDefinitief geen Australian Open voor tennisser Novak Djokovic . De nummer één van het mannentennis heeft zondagochtend zijn ultieme rechtszaak voor het Het... Een verwachte en terechte beslissing. Topsporters moeten ook alle regels naleven. Australië chapeau geen privilege voor de elite En nu maar hopen dat onder de gevaxte spelers zich geen besmettingen voordoen, anders maakt de australische regering zich hopeloos belachelijk.

meer dan terecht moeten ze nu in alle landen doen

Geen Novak Djokovic op Australian Open: Serviër verliest rechtszaak en wordt Australië uitgezetDefinitief geen Australian Open voor tennisser Novak Djokovic . De nummer één van het mannentennis heeft zondagochtend zijn ultieme rechtszaak voor het Het ... Ik zou die bekers terug sturen en een media show van maken Terecht NoVaxDjoCovid

Australische rechter hakt knoop door: geen visum voor Novak Djokovic, dus ook geen Australian OpenHet visum van Novak Djokovic blijft ingetrokken, beslist rechter vrtnws Gelijk hebben ze. Wegwezen. Hij is niks meer dan een ander. djokovic 3 jaar geen toegang meer tot Australië 😝 'Game, set and match' ! NoVaxDjoCovid

Coronablog - Bijna 1 op de 3 testen positief, niet-gevaccineerde tennisser Djokovic moet Australië verlatenCoronablog - Bijna 1 op de 3 testen positief, niet-gevaccineerde tennisser Djokovic moet Australië verlaten vrtnws We zijn op een punt waar de testcapaciteit het niet meer kan slikken. 30.000 of 300.000 per dag dat registreert alleemaal als hetzelfde. '1 op 3 positieve testen, de rest is voor morgen' Ik kan er nog altijd niet bij dat zoveel mensen zich dagelijks testen. Met het Australische beleid.,. Is het niet goed.,. En onterecht ook...

DPG Media Privacy Gate

Servische president beschuldigt Australië van het ‘mishandelen’ van Novak DjokovicDe Servische president Aleksandar Vucic heeft vrijdag op Instagram hard uitgehaald naar de Australische autoriteiten. Vucic beschuldigt Australië van het ‘... Ja hoor ...het kan nòg gekker 🤪 Novak_Djokovic Dwaze president? Kijk , ik gebruik dit anders nooit maar nu maak ik graag een uitzondering: 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 en 🤣🤣🤣🤣🤣!

BELGA Foto: AFP Het Federale Hof van Australië, de rechtbank die het beroep van Novak Djokovic tegen zijn uitzetting behandelde, heeft beslist dat het visum van de Servische tennisser ingetrokken blijft.© AFP Definitief geen Australian Open voor tennisser Novak Djokovic.Definitief geen Australian Open voor tennisser Novak Djokovic.Het visum van de Servische nummer 1 van het mannentennis Novak Djokovic blijft dan toch ingetrokken, beslist de rechtbank Hij is niet gevaccineerd en vaccinatie is verplicht om Australië binnen te komen.

Djokovic zal Australië dus uitgezet worden en kan niet deelnemen aan de Australian Open, die maandag begint. Na een welles-nietesspelletje van een week, is er een beslissing gevallen in de zaak-Djokovic. Maarten Delvaux Vandaag om 07:55 Na een welles-nietesspelletje van een week is de beslissing dan toch gevallen in de zaak Djokovic die Australië en de tenniswereld een week lang in beroering bracht. De Servische tennisser probeerde via een beroepszaak voor het Federale Hof van Australië zijn visum – dat door minister van Immigratie Alex Hawke ingetrokken was – te behouden. De Servische tennisser probeerde via een ultiem beroep voor het Federale Hof van Australië alsnog zijn ticket op het eerste grandslamtoernooi van het jaar af te dwingen. Dat zou hem toelaten alsnog aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, deel te nemen. Tijdens de rechtbankzitting hoorden de drie rechters van het hof in Melbourne zondag meerdere uren naar de pleidooien van de Australische regering, die van mening is dat de Serviër van 34 jaar “een gezondheidsrisico” vormt. Djokovic won het tennistoernooi al zeven keer en met een nieuwe eindzege dit jaar zijn 21ste Grand Slam op zijn naam te schrijven. Djokovic kan niet meer in beroep gaan.

Tijdens de rechtbankzitting luisterden de drie rechters van het hof in Melbourne zondag meerdere uren naar de pleidooien van de Australische regering, die van mening is dat de Serviër van 34 jaar ‘een gezondheidsrisico’ vormt. De verdediging stelde volgens 7 News Australia ook dat de beslissing om Djokovics visum te annuleren onredelijk is omdat de overheid er niet over heeft nagedacht welke impact een uitzetting van de tennisser op de antivaxgevoelens zou hebben. De verdediging stelde volgens 7 News Australia ook dat de beslissing om Djokovics visum te annuleren onredelijk is omdat de overheid er niet over heeft nagedacht welke impact een uitzetting van de tennisser op de antivaxgevoelens zou hebben. De advocaten van de tennisser noemen de uitzetting ‘irrationeel’ en ‘onredelijk’. De verdediging stelde volgens 7 News Australia ook dat de beslissing om Djokovics visum te annuleren onredelijk is omdat de overheid er niet over heeft nagedacht welke impact een uitzetting van de tennisser op de antivaxgevoelens zou hebben. Voor de rechtbank verzamelden zich zondag verschillende supporters van Djokovic, met Servische vlaggen in de aanslag. Ze reageren zo op minister Hawke, die als argument voor de annulering voor het visum aanhaalde dat de aanwezigheid van Djovic, die zich duidelijk uitspreekt tegen de coronavaccinatie, de antivaxbeweging een boost zou geven. De beslissing van de drie federale rechters kan bijna onmogelijk aangevochten worden, zowel door de overheid als door Djokovic zelf. De drie federale rechters oordeelden uiteindelijk unaniem in het voordeel van minister Hawke. Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis. Bekijk hier het vonnis van de Australische rechter: Videospeler inladen.

De precieze argumentatie van de rechtbank wordt later bekendgemaakt, Djokovic krijgt dus geen visum meer en zal het land uitgezet worden. De beslissing kan bijna onmogelijk aangevochten worden.. ‘Extreem teleurgesteld’ In een eerste reactie liet Djokovic verstaan dat hij ‘extreem teleurgesteld’ is. ‘Ik ben extreem teleurgesteld door deze uitspraak, waardoor ik niet in Australië kan blijven om mee te doen aan de Australian Open’, klinkt het in een statement. Lees ook . De Australische minister van Immigratie kon die beslissing nog 'overrulen' en deed dat dus "op basis van het publieke belang".