Dames van Mortsels project vertellen reisverhalen over 10 jaar steun aan Burkinees onderwijs

  • 📰 gva
  • ⏱ Reading Time:
  • 55 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 25%
  • Publisher: 63%

Nicole De Clerck uit Mortsel en haar vriendin Pia De Monie uit Kruibeke zetten zich met hun project Zoodo gedurende tien jaar in om kinderen uit Burkina Faso naar het middelbaar onderwijs te laten doorstromen. Volgende week vertellen ze aan de hand van reisverhalen hoe ze dit doen.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

Zoodo moet ondertussen goed bekend zijn geraakt onder de Mortselaren want zij stemden het vorig jaar tot het Mondiaal project van de stad. Op die manier ontvingen Nicole en Pia een bijkomende financiële steun.

“Tijdens een reis naar Burkina Faso met een groep uit Rupelmonde ontdekten we het land en ook het plaatselijk onderwijs. Daar was en is nog veel werk om de kinderen een toekomstperspectief te geven. Wij steunen kinderen uit het lager onderwijs om de stap naar het middelbaar te maken. Hierbij werken we samen met twee basisscholen en naast financiële steun bezorgen we ook educatief materiaal”, geeft Nicole aan.Dit laatste lijkt zeker nodig te zijn.

Hun inzet begint na tien jaar duidelijk te worden. “De eerste jongen die we begonnen te steunen zit momenteel in zijn derde jaar aan de universiteit. Ondertussen denken we verder dan het onderwijs en zouden we hygiënekits voor meisjes willen maken. Deze kits zou de Burkinese bevolking zelf kunnen maken om tot een duurzaam project te komen.”

Op vrijdag 29 september om 20 uur vertellen Nicole en Pia reisverhalen in zaal ’t Parkske om hun project voor te stellen. De inkom kost 6 euro. Er worden Burkinese hapjes en Belgische drankjes geserveerd. De opbrengst van de avond gaat naar de studenten in Burkina Faso.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

“Ik heb het een beetje verpest:” Bruid lacht zich een kriek met huwelijksalbum dat haar moeder maakteDe Amerikaanse Sherry Noblett nodigde vorige week haar pasgetrouwde dochter, Nicole Hunt, uit voor een etentje om haar nog een laatste huwelijkscadeau te geven. Het was een fotoboek dat ze zelf had gemaakt , gevuld met de mooiste momenten van Hunts huwelijk. Maar Nicole barstte in het lachen uit toen Sherry haar blunder onthulde . “Ik heb het een beetje verpest, zei ze”, lacht Nicole. “Ze was de bijschriften vergeten aanpassen.”
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Asile et migration : la Belgique ne peut pas relocaliser les migrants arrivés à Lampedusa, affirme Nicole de MoorLa Belgique ne peut actuellement répondre positivement à la demande de relocalisations ad hoc (non obligatoires) de...
La source: RTBFinfo - 🏆 2. / 71 Lire la suite »

4Planet roept scholen op om huismussen onderdak te geven: “Loft met cameraatje brengt natuur tot in de klas”4Planet laat opnieuw van zich horen. Samen met de Schotense scholen en de gemeente Schoten slaan deze geëngageerde ondernemende dames nu hun vleugels uit voor de huismus. “Want deze tsjilpende vogeltjes verdwijnen angstaanjagend snel uit onze buurten”, weet Julie Van Houtryve van Vogelbescherming Vlaanderen, die de actie toejuicht.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Twee wereldtoppers onder elkaar: geblesseerde Thibaut Courtois bezoekt bollentrui Remco Evenepoel op slotdag VueltaThibaut Courtois is op bezoek bij bollentrui Remco Evenepoel op de slotdag van de Vuelta. De Rode Duivels herstelt van een kruisbandblessure en toonde zich eerder al fan van Evenepoel. Vorig jaar kwam hij Evenepoel ook al bezoeken op de slotdag van de Vuelta. Toen wisselden de twee sterren van truitje.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Wereldtoppers onder elkaar: geblesseerde Thibaut Courtois bezoekt bollentrui Remco Evenepoel op slotdag VueltaThibaut Courtois is op bezoek bij bollentrui Remco Evenepoel op de slotdag van de Vuelta. De Rode Duivels herstelt van een kruisbandblessure en toonde zich eerder al fan van Evenepoel. Vorig jaar kwam hij Evenepoel ook al bezoeken op de slotdag van de Vuelta. Toen wisselden de twee sterren van truitje.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Politie betrapt bestuurder die onder invloed is: “Gedronken, cannabis gerookt, cocaïne gesnoven en xtc ingenomen”De lokale politie Bodukap heeft het voorbije weekend een Wodca-actie gehouden in Putte. Van de 61 automobilisten die aan de kant moesten voor een controle hadden er twee te veel gedronken. Een van hen bleek daarnaast ook onder invloed van drugs te zijn.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »