Cyriel Dessers

Cyriel Dessers

Cyriel Dessers: 'Als ik in de spiegel kijk, zie ik voor de helft toch Afrika'

Debuteert de Belgische spits van Heracles Almelo binnenkort als Nigeriaans international?

08-01-20 15:55:00

Wordt CyrielDessers binnenkort Nigeriaans international? Sport/Voetbalmagazine ging spreken met de huidige topschutter van de eredivisie.

Debuteert de Belgische spits van Heracles Almelo binnenkort als Nigeriaans international?

Keer gedeeld© BELGAIMAGEBij de jeugd kwam Cyriel Dessers (25), op dit moment topschutter in de Eredivisie, nog uit voor de Belgische nationale ploeg, maar tegenwoordig lijkt een carrière als Nigeriaans international het meest concreet. Dessers, wiens moeder Nigeriaanse roots heeft, kan nog voor beide landen kiezen.

Comité de concertation : l'interdiction des voyages non-essentiels maintenue 'pour le moment' jusqu'au 18 avril Didier Reynders : 'Pas un passeport vaccinal mais un certificat pour faciliter l'organisation de voyages dès l'été' Surveillance du confinement : la grande lassitude des policiers

'De bondsvoorzitter komt binnenkort naar een wedstrijd kijken en dan zullen we praten. In maart staan er WK-kwalificatiewedstrijden geprogrammeerd, ik hoop dan opgeroepen te worden,' vertelt de spits van Heracles. 'Met een status als Nederlands topschutter verhogen mijn kansen, maar ik besef dat er nog heel wat Nigeriaanse topspitsen rondlopen op deze aardbol.'

Nooit in Nigeria geweestHet blijft een ietwat verrassende keuze aangezien Cyriel Dessers nog nooit in Nigeria kwam, maar zelf ziet hij dat anders: 'Als ik in de spiegel kijk zie ik voor de helft toch Afrika. Dat valt moeilijk te ontkennen. (lacht) Ik ben er inderdaad nooit geweest, ik hoop dat dat via het voetbal kan.' headtopics.com

'De Nigeriaanse voetbalbond is me zelf op het spoor gekomen', vervolgt hij. 'En ik merkte ondertussen ook dat de voetbalfans er zeer fanatiek zijn: ik krijg constant berichten en mails van mensen die me voor Nigeria willen zien spelen. Ik zou het een geweldige eer vinden, want we spreken hier van een van de toplanden in het Afrikaanse voetbal. Ik zie het als een ongelooflijk avontuur. Als is het maar één oefenwedstrijd tegen Angola, Namibië of Madagaskar, dat maakt mij niet uit. Ik wil er gewoon eens bij zijn.'

Lees het volledige interview met Cyriel Dessersin onze Plus-zoneof in Sport/Voetbalmagazine van 6 januari.Bij de jeugd kwam Cyriel Dessers (25), op dit moment topschutter in de Eredivisie, nog uit voor de Belgische nationale ploeg, maar tegenwoordig lijkt een carrière als Nigeriaans international het meest concreet. Dessers, wiens moeder Nigeriaanse roots heeft, kan nog voor beide landen kiezen. 'De bondsvoorzitter komt binnenkort naar een wedstrijd kijken en dan zullen we praten. In maart staan er WK-kwalificatiewedstrijden geprogrammeerd, ik hoop dan opgeroepen te worden,' vertelt de spits van Heracles. 'Met een status als Nederlands topschutter verhogen mijn kansen, maar ik besef dat er nog heel wat Nigeriaanse topspitsen rondlopen op deze aardbol.'Het blijft een ietwat verrassende keuze aangezien Cyriel Dessers nog nooit in Nigeria kwam, maar zelf ziet hij dat anders: 'Als ik in de spiegel kijk zie ik voor de helft toch Afrika. Dat valt moeilijk te ontkennen. (lacht) Ik ben er inderdaad nooit geweest, ik hoop dat dat via het voetbal kan.''De Nigeriaanse voetbalbond is me zelf op het spoor gekomen', vervolgt hij. 'En ik merkte ondertussen ook dat de voetbalfans er zeer fanatiek zijn: ik krijg constant berichten en mails van mensen die me voor Nigeria willen zien spelen. Ik zou het een geweldige eer vinden, want we spreken hier van een van de toplanden in het Afrikaanse voetbal. Ik zie het als een ongelooflijk avontuur. Als is het maar één oefenwedstrijd tegen Angola, Namibië of Madagaskar, dat maakt mij niet uit. Ik wil er gewoon eens bij zijn.'Lees het volledige interview met Cyriel Dessers in onze Plus-zone of in Sport/Voetbalmagazine van 6 januari.

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

'Ik ben heel tevreden dat ik met Romelu mag samenwerken'Elke week berichten we in Piazza Romelu over het wedervaren van Romelu Lukaku in Milaan. Deze week: vierend het nieuwe jaar in.

'Ik ben heel tevreden dat ik met Romelu mag samenwerken'Elke week berichten we in Piazza Romelu over het wedervaren van Romelu Lukaku in Milaan. Deze week: vierend het nieuwe jaar in.

Belgische volleybalmannen eindigen olympisch kwalificatietoernooi met zege maar mogen niet naar SpelenDe Belgische volleybalmannen hebben het Europees olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn in schoonheid afgesloten. Ze versloegen dinsdag Tsjechië met 3-2, maar dat volstond niet om uitzicht te behouden op kwalificatie voor Tokio 2020.

Malaga-coach geschorst na uitlekken naaktbeelden: 'ik word afgeperst'De Spaanse tweedeklasser Malaga heeft zijn trainer Victor Sanchez (del Amo) geschorst nadat een video met expliciete beelden van hem online werd geplaatst.

Tegenvaller voor Circus-Wanty Gobert: ploeg krijgt geen wildcard voor Tour de FranceCircus-Wanty Gobert zal in 2020 niet mogen deelnemen aan de Tour de France. De organisatie van La Grande Boucle maakte dinsdag haar wildcards bekend en koos uitsluitend voor Franse ploegen.

Les voitures de société toujours plus populairesL’an dernier, le nombre de nouvelles immatriculations de voitures de société a augmenté de 7%.