Dessers

Dessers

Croky Cup: KRC Genk naar halve finale na 4-1-winst tegen KV Mechelen

KRC Genk heeft zich donderdag ten koste van KV Mechelen geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Het werd 4-1 in de Luminus Arena.

04-03-21 22:40:00

KRC Genk heeft zich donderdag ten koste van KV Mechelen geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Het werd 4-1 in de Luminus Arena.

KRC Genk heeft zich donderdag ten koste van KV Mechelen geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Het werd 4-1 in de Luminus Arena.

Keer gedeeldKRC Genk voegt zich bij de halvefinalisten in de beker van België. © Belga ImageGenk zat snel op rozen. Al in de tweede minuut duwde Dessers een voorzet van Ito met de borst tot bij Kristian Thorstvedt. De Noor verschalkte doelman Coucke: 1-0. Acht minuten later hadden de Limburgers een dubbele voorsprong te pakken. Oyen mocht al te eenvoudig voorzetten, Daniel Munoz knikte de bal binnen. Het was alle hens aan dek bij Malinwa, dat nauwelijks voor dreiging kon zorgen.

Bruxelles : des poubelles rigides pour lutter contre les sacs déchirés Bikinis échancrés obligatoires, les sportives se rebiffent : 'Les fédérations sont dépassées par l’évolution de la société' La Croix-Rouge est accusée par certains d'avoir abandonné les sinistrés: son patron répond en direct aux critiques (vidéo)

Zonder veel overtuiging probeerde KV Mechelen de bakens te verzetten in de tweede helft. Maar het was Thorstvedt die in de 65e minuut op aangeven van Munoz met zijn tweede van de avond voor de 3-0 zorgde. Nadien spatte een knal van Dessers nog uiteen op de lat, meteen gevolgd door de eerredder van Kerim Mrabti (83.). Drie minuten later zette invaller Théo Bongonda met een banaanschot de eindstand op het scorebord. Woensdag kwalificeerden Eupen (1-0 tegen AA Gent) en Anderlecht (1-0 tegen Cercle Brugge) zich al voor de halve finales.

Om 20u45 staat Club Brugge tegenover Standard op Sclessin.Lees ookHoe KRC Genk op zoek is naar stabiliteit sinds de laatste titelGenk zat snel op rozen. Al in de tweede minuut duwde Dessers een voorzet van Ito met de borst tot bij Kristian Thorstvedt. De Noor verschalkte doelman Coucke: 1-0. Acht minuten later hadden de Limburgers een dubbele voorsprong te pakken. Oyen mocht al te eenvoudig voorzetten, Daniel Munoz knikte de bal binnen. Het was alle hens aan dek bij Malinwa, dat nauwelijks voor dreiging kon zorgen. Zonder veel overtuiging probeerde KV Mechelen de bakens te verzetten in de tweede helft. Maar het was Thorstvedt die in de 65e minuut op aangeven van Munoz met zijn tweede van de avond voor de 3-0 zorgde. Nadien spatte een knal van Dessers nog uiteen op de lat, meteen gevolgd door de eerredder van Kerim Mrabti (83.). Drie minuten later zette invaller Théo Bongonda met een banaanschot de eindstand op het scorebord. Woensdag kwalificeerden Eupen (1-0 tegen AA Gent) en Anderlecht (1-0 tegen Cercle Brugge) zich al voor de halve finales.Om 20u45 staat Club Brugge tegenover Standard op Sclessin. headtopics.com

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

KRC Genk opent play-offs met 2-3 winst op het veld van AntwerpGenk (31 punten) wipt door de overwinning over RSC Anderlecht (29 punten) en Antwerp (30 punten) naar de tweede plaats in het klassement. Zondag ontvangt leider Club Brugge (38 punten) Anderlecht.

'KRC Genk moet zich nu meer profileren'Hoofdredacteur Jacques Sys blikt terug op de bekerfinale tussen KRCGenkofficial en Standard_RSCL. 'De beker zal de club zijn oorspronkelijke waarden teruggeven.'

Analyse: waarom is Paul Onuachu zo belangrijk voor KRC Genk?Paul Onuachu is de topschutter van eerste klasse en daarmee de man die het meest gevreesd wordt in het doelgebied. De Nigeriaanse reus heerst vooral in het luchtruim, waar hij graag de ballen plukt die hij vervolgens in het mandje dropt.

KRC Genk en zijn jeugd: 'Geduld wordt steeds meer het sleutelwoord'KRC Genk werkt niet alleen aan een winnend elftal maar blijft ook inzetten op de doorstroming van eigen talent. Made in Genk is zowel in België als in het buitenland een erkend kwaliteitslabel geworden.

Terug naar 1998: toen KRC Genk zijn eerste beker wonIn 1998 won KRC Genk in zijn eerste van zes bekerfinales zijn eerste prijs. Het klopte kampioen Club Brugge verrassend met 4-0.