Creg krijgt toch nog nieuwe directie

  • 📰 destandaard
  • ⏱ Reading Time:
  • 25 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 13%
  • Publisher: 59%

Na een lijdensweg van vijf jaar krijgt de federale energieregulator Creg dan toch een nieuw directiecomité. Het was hoognodig, midden in een energietransitie en met een prijzencrisis die ons nog altijd boven het hoofd hangt.

Belgique Nouvelles, Belgique Actualités

De taak van de Creg is om toezicht te houden op de energiemarkten en advies te geven aan de overheid. Zo controleert de regulator netbeheerder Elia, legt hij sommige nettarieven vast en bepaalt hij het sociale tarief. Hij waakt dus over het algemeen belang, en dan vooral de consumentenbelangen.

Van der Straeten stelde daarom voor om de leegstaande functies in te vullen met personeel van de Creg, zelfs al waren dat mensen die zich geen kandidaat hadden gesteld. Die poging mislukte eveneens, bij gebrek aan unanimiteit in het kernkabinet. Van der Straeten startte daarop een selectieprocedure op voor de resterende functies. Vrijdag heeft de kern dan toch het nieuwe voltallige directiecomité aangewezen.De huidige directeurs Koen Locquet en Laurent Jacquet blijven aan.

Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

‘Het komt altijd goed, ook als het niet goed komt’Zanger en acteur Mathias Vergels, bij de fans van Thuis een vaste waarde als Lowie Bomans, toert dit najaar met een intiem repertoire over zijn eigen kwetsbaarheid. ‘Vriendschappen, familiebanden, relaties: ik heb veel kapot­gemaakt. Ik heb echt een reden om deze voorstelling te spelen.’
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Hoe kan het dat je beste vrienden uit het oog verliest?Weinig zo beloftevol als een pact tussen jeugdvrienden. Robrecht Vanden Thoren maakt er een nostalgische monoloog over.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Zonnig met ‘s avonds kans op onweerHet wordt een mooie dag, maar ’s avonds kan het kantelen.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Ronduit spectaculaire beelden: basketbalfans zorgen voor kolkende sfeer in buitenwedstrijd van Servische topclubEen vriendschappelijke wedstrijd tussen het Servische Partizan en het Spaanse Fuenlabrada heeft spectaculaire beelden opgeleverd. Niet op het parket zelf, maar wel naast het court. Daar zorgden de 7.000 fans in het openluchtstadion voor een helse sfeer in een prachtig decor. De wedstrijd zelf eindigde op 93-63 in het voordeel van de thuisclub, die de hele wedstrijd domineerde.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Circusfestival en cultuurmarkt geven aftrap van nieuw cultuurjaarHet provinciaal cultuurhuis De Warande in Turnhout opende het voorbije weekend het nieuwe cultuurseizoen met het circusfestival Plein de Cirque.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Taiwan detecteert 103 Chinese gevechtsvliegtuigen en 9 oorlogsschepen rond eilandHet Taiwanese ministerie van Defensie heeft maandag gemeld dat het in 24 uur tijd 103 Chinese oorlogsvliegtuigen had gedetecteerd rond het eiland, het hoogste aantal dat recentelijk is geregistreerd.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »